Aceasta pîinica este o idee minunata pentru un mic dejun întîrzîiat la sfîrsit de saptamîna sau ideala ca snack cînd urmariti eurovisionul, la un meci, formula 1... ce stiu eu ce va place? Cert este ca e buna oricînd si se mai si face rapid. Singura problema, e prea buna... :D
Inspiratia am cules-o de pe blogul Daydream Kitchen.
Varianta mea e putin diferita, si sînt convinsa ca fiecare poate sa dea frîu liber fanteziei, sa umple pîinica cu ce doreste sau pofteste, sau ce are prin figider. Eu am ales o pîine gen Ciabatta, dar puteti umple tot felul de pîini, baghete, franzele, chifle... dar destul cu povestile, poftiti la masa!
Inspiratia am cules-o de pe blogul Daydream Kitchen.
Varianta mea e putin diferita, si sînt convinsa ca fiecare poate sa dea frîu liber fanteziei, sa umple pîinica cu ce doreste sau pofteste, sau ce are prin figider. Eu am ales o pîine gen Ciabatta, dar puteti umple tot felul de pîini, baghete, franzele, chifle... dar destul cu povestile, poftiti la masa!
- 1 pîine
- 3 fire de ceapa verde
- 3 fire de usturoi verde
- 1 mîna de busuioc proaspat
- 5-6 rosioare
- cascaval (eu am avut Gouda si Leerdammer)
- ceva ulei de masline
- sare ( optional)
Am spalat verdeata, ceapa si usturoiul, le-am curatat si tocat nu prea fin,
am taiat cascavalul felioare, în asa fel încît sa le înghesui printre taieturile pîinii,
am taiat cascavalul felioare, în asa fel încît sa le înghesui printre taieturile pîinii,
iar rosioarele le-am feliat de 4-5 mm grosime.
Am crestat pîinea în carouri :D Puteti s-o crestati în romburi, sau doar o feliati.
Egal ce model alegeti, crestati în asa fel încît partea de jos a pîinii sa ramîna intacta.
Deci nu-i taiati talpa :D
Am amestecat ceapa, usturoiul si busuiocul tocat, apoi am început a umple pîinea în straturi :D
Primul strat a fost o parte din acest amestec, aproximativ jumatate din cantitatea totala.
Am trecut printre crestaturi, presarînd prin toate, din compozitia verde.
Am continuat cu felioarele de cascaval. Asa arata piinea, umpluta pe jumatate.
Am trecut printre crestaturi, presarînd prin toate, din compozitia verde.
Am continuat cu felioarele de cascaval. Asa arata piinea, umpluta pe jumatate.
Peste cascaval am împartit cealalta jumatate din amestecul verde,
apoi am înfipt si rosioarele, si mi-am admirat capodopera de arta :P
apoi am înfipt si rosioarele, si mi-am admirat capodopera de arta :P
Printre crestaturi am turnat putin ulei de masline, apoi am rîsnit ceva sare de Himalaya deasupra
si am dat capodopera în cuptorul preîncalzit la 200 °C . Cît am lasat-o în cuptor?
Habar nu am! Atunci cînd mi-a placut cît de rumenita era pîinea deasupra,
am tras tava, am controlat cu o furculita interiorul, mi-a placut, am scos-o afara :D
În orice caz, asigurati-va ca brînza e topita.
si am dat capodopera în cuptorul preîncalzit la 200 °C . Cît am lasat-o în cuptor?
Habar nu am! Atunci cînd mi-a placut cît de rumenita era pîinea deasupra,
am tras tava, am controlat cu o furculita interiorul, mi-a placut, am scos-o afara :D
În orice caz, asigurati-va ca brînza e topita.
Serviti cu încredere! Pofta buna!
Wow.. ma scurg sub masa de pofta.. cine m-o fi pus sa intru :P Branza aia topita arata intr-un mare fel.
ReplyDeleteDependenta da pîinica asta!
DeleteMmm, ce bună și ce bine arată pâinea asta umplută! Musai trebuie s-o ”comit” și eu, mulțumesc pentru idee! Te pup.
ReplyDelete
DeleteCu placere si pupici xoxoxo
Super reteta! Este musai sa o incercam!
ReplyDeleteSpor la treaba!
DeleteStii ca eu inca nu am mancat nimic astazi?Mare gresela am facut , acum ma scurg pe jos de pofta. faina ideea , trebuie pusa in aplicare.
ReplyDeleteNeaparat!
Deletebuna idee! multzu! Adriana
ReplyDelete
DeleteCu mare placere!
Grozava idee ! Pupu-te!
ReplyDeletePup si eu!
DeleteSuper reteta! Cred ca este tare buna!
ReplyDelete
DeletePrea buna!
Minunata, abia astept sa o incerc!
ReplyDeleteSper sa-ti placa!
DeleteM-am uitat si pe site-ul de unde te-ai inspirat si pe celelalte de unde provine reteta. Dar paine asa frumoasa ca a ta...n-are nimenea :)!
ReplyDeleteHhahahhaha, da Any, ca mine... mai rar =))
DeleteIdeea aceasta o preiau urgent!!! In week-end asta voi pregati!
ReplyDeleteAsa este, o idee de preluat! Invioreaza "diminetile tîrzii" în weekend :D
DeleteSunt convinsa ca-i delicioasa (si eu as pune busuioc:D),am tot salivat la ea pe ici pe colo,asa ca trebuie s-o fac si eu neaparat.Arata bine rau a ta! :D
ReplyDeletePupici! <3
Tu stii ca eu ma pot scalda în busuioc :D
DeleteMmm, ce minunatie!Super reteta!Multumim!Pup!
ReplyDeleteCu mare placere!
Deletexoxoxo
Milyen jól néz ki,és milyen ötletes! Finom! Régen voltam itt, de most körbe nézek,csoda minden!És viszem a receptet!!! :) :)
ReplyDeleteMerci :*
DeleteDoamne mai cum arata!! :))))) Imi vine sa musc din monitor :D Oricum stiu sigur ca asa va arata micul meu dejun servit acasa in liniste si intimitate :) te pup
ReplyDeleteMerci, draga mea!
Deletexoxoxo
Ce bine arata painica asta! Singura problema e ca trebuie sa o mananci pe toata :P Rece cred ca nu mai e asa buna.
ReplyDelete
DeleteNoi am mîncat si rece. Ne-a placut!
Decadenta curata! Arata super
ReplyDeleteMerci, oltene :)
DeleteM-ai omorat definitiv!!!!!!!! Arata de mori!!!
ReplyDeleteCum sa te omor mai! :D
Deletearata tare bine!!! o idee interesanta!!!
ReplyDeleteMultumesc!
Deletepfuuaaa, sufar!!!...mult!!! si n-am cascaval...aww...iar ma pui sa devastez maine hypermarketul :P puup
ReplyDeleteAsa, asa! Tot cascavalul sa vina la tine!, Ba nu, si la mine :D
DeleteIngenioasa!!Arata grozav!
ReplyDeleteMultumesc!
DeleteSalivez.
ReplyDeleteMa duc sa-mi fac un sandwich .:))
Bun si ala! Baga-l sub gratar în cuptor :P
DeleteOooo, ce bine arata!!! Exact pe gustul meu. Te puyp, draga Maya
ReplyDeleteTe pup si eu!
Deleteasta vreau sa o incerc cu siguranta arata fara cuvinte si inghitiri in sec....
ReplyDelete
DeleteE de încercat, pen'ca e taaare usor de facut, si taaaare bun!
Iuffff , arata extraordinar de bine !!! Tot zic ca fac si eu , dar nu mai apuc !! :(((
ReplyDeleteNu fa, ca apoi recidivezi, recidivezi, si iar recidivezi =))
Deleteooooo am dat pe spate toata familia cu painica asta! in seara asta e iar la rand!
ReplyDeletemultumim frumos!
Monica
Eu ma fac ca am uitat de ea, ca altfel, ai mei ar vrea toata ziua =))
Delete