Cosuletele cu brînza sînt inspirate dintr-o convorbire telefonica la 3 dimineata, cu Uma. Din nou o reteta simpla si mai rapida decît vîntul. Cosuletele le puteti umple cu orice amestec de brînza doriti. Am folosit un aluat foietaj, dar sînt convinsa ca si un Pâte Brisée merge perfect, mai ales pentru cei care nu tolereaza blatul putin umed pe interior, asa cum iese cu foietaj. Pe mine nu ma deranjeaza. Cu un pâte brisée, copt putin înainte, sigur aceasta problema dispare. Cosuletele sînt bune atît calde cît si reci.
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foietaj
- 250 g Quark (brînza cremoasa de vaci)
- 100 g feta greceasca
- 100 g creme fraîche ( smîntîna groasa usor acrisoara)
- 1 ou
- 2-3 linguri chives tocat
- sare
- putin unt pentru uns formele
Se amesteca ingredientele pentru umplutura - Quark, feta, creme fraîche, ou, chives, sare.
Foaia se taie în sase parti. Se pot taia rotunde sau cum doriti.
Eu le-am taiat patrate si le-am înghesuit în formele unse cu putin unt,
Eu le-am taiat patrate si le-am înghesuit în formele unse cu putin unt,
apoi le-am umplut. Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 200°C.
Cînd a început a se rumeni desupra, am coborît tava un ejaj mai jos,
si am redus temperatura la 180°C.
Am lasat pîna s-a rumenit putin brînza deasupra.
Am lasat pîna s-a rumenit putin brînza deasupra.
Pofta buna!
Umiditatea foii în interior este minimala. Dupa racire nici nu se mai observa :D
Arata superb si sunt convinsa ca sunt delicioase. Pe mine m-au cucerit! :)
ReplyDeleteBune într-adevar!
DeleteCe bunatati !!!
ReplyDeleteEu de ce nu m-am gandit la asa ceva ? :)))
Nu stiu, dar poti de-acum sa te gîndesti :P Mai bine le faci, iar dupa te gîndesti ce bune au fost =))
Deletecat de bine arata!
ReplyDeleteMultumesc!
Deletevai ce pofta!!!! bine arata super
ReplyDeleteMerci :)
DeleteNoi impartim cele mai bune idei noaptea :) Eu le-am facut ieri cu branza dulce si visine :)
ReplyDeleteCe-mi place foarte mult e taman faptul ca coca se face bine si nu ramane asa de umeda ca atunci cand ai face sa zicem placinta. In plus sunt frumoase, sunt elegante si usor de impartit la mancaciosi :)
Va pup
Uma
Pai da, de acord în toate, muaah!
DeleteFooarte bune! Cred ca mergea niste chimen in ele :D
ReplyDeleteCum sa nu? Perfect merge!
DeleteFoarte aratoase , de gust nu mai vorbim ...
ReplyDeleteMerci, te pup!
DeleteArata minunat! Si sunt convinsa ca-s delicioase!! :)
ReplyDelete
DeleteBune, da. Prea bune zic ai mei! :D
vai, de cand n-am mai ajuns pe pagina ta, numa bunatati ai pregatit!
ReplyDeleteMultumesc, draga mea!
DeleteCum sa fac sa primesc si eu una?! Bune cred ca sunt...
ReplyDelete
DeleteHmmm, mai fac si dau o strigare? :D
Frumoase tare, numai bune pentru un party si nu numai. Iar cu umplututa putem jongla cum vrem.
ReplyDelete
DeleteExact! Merg perfect la un party!
Imi ploua in gura :D Nici pe mine nu ma deranjeaza aluatul putin umed, mai ales cand e umplut cu ceva ce-mi place f mult :) Te pup
ReplyDeleteE foarte putin doar cît sînt fierbinti. Dupa ce se racoresc nu mai.
DeleteDelicioase si rapide, atat pt. pofticiosi cat si pt. musafiri neanuntati, nu-i asa? Dar cand faci cosuletele astea, nu cred ca-ti mai vine sa deschizi usa la nimeni :P puup
ReplyDelete
DeleteDeschizi usa, cum sa nu? Doar vrei sa te lauzi cu cosuletele :D
Abia astept sa le incerc si eu.
ReplyDelete
DeleteSpor la treaba!
Daca nu ne ia apa, încerc sa particip. Multumesc pentru invitatie, muahh!
ReplyDeleteNagyon finom ez a sajtos kosár,és nem is bonyolult!El is tettem a könyvtáramba!!!Köszönöm!
ReplyDeleteFac si eu ceva asemenator !! ;)
ReplyDelete