Cu cacao.
Ingrediente:
- 260 zahar
- 250 g lapte praf (degresat)
- 100 ml apa
- 60 g unt
- 35 g miere de salcîm (sau alta miere)
- 1 baston de vanilie
- cacao (optional)
Facem un sirop din apa, zahar si bastonul de vanilie despicat.
(Mie-mi place sa las si pastaia, nu numai vanilia din interior).
Era sa uit mierea.
(punctele negre sînt din pastaie... sa nu credeti altceva ).
Lasati sa traga un clocot scurt, pîna se dizolva zaharul în totalitate.
Siropul este clar-usor galbui si are o mireasma îmbatatoare de vanile si miere.
Daca adaugati cacao, acum ar fi momentul :D
Adaugam untul si amestecam mai departe pe foc lejer, pîna s-a topit complet.
Adaugam laptele praf, dupa care amestecam bine pîna nu mai ramîne nicio cocoloasa.
(Daca totusi va ramîn cocoloase, folositi mixerul cu încredere - iese perfect ).
Crema groasa o turnam pe o tavita unsa cu unt, sau pe o tavita pe care am întins
o fîsie de folie alimentara transparenta. Dam batonul la racoare, pîna se intareste.
Este delicios, mai ales pentru cei care nu-s asa ciocolatosi ca mine.
Cui nu-i place sa aibe batonul punctulete din vanilie, poate sa-l faca cu esenta. Daca folositi esenta de vanilie sau zahar vanilat sintetice însa, nu este tot acelasi lucru. Deci eu prefer punctuletele :D
(Mie-mi place sa las si pastaia, nu numai vanilia din interior).
Era sa uit mierea.
(punctele negre sînt din pastaie... sa nu credeti altceva ).
Lasati sa traga un clocot scurt, pîna se dizolva zaharul în totalitate.
Siropul este clar-usor galbui si are o mireasma îmbatatoare de vanile si miere.
Daca adaugati cacao, acum ar fi momentul :D
Adaugam untul si amestecam mai departe pe foc lejer, pîna s-a topit complet.
Adaugam laptele praf, dupa care amestecam bine pîna nu mai ramîne nicio cocoloasa.
(Daca totusi va ramîn cocoloase, folositi mixerul cu încredere - iese perfect ).
Crema groasa o turnam pe o tavita unsa cu unt, sau pe o tavita pe care am întins
o fîsie de folie alimentara transparenta. Dam batonul la racoare, pîna se intareste.
Este delicios, mai ales pentru cei care nu-s asa ciocolatosi ca mine.
Cui nu-i place sa aibe batonul punctulete din vanilie, poate sa-l faca cu esenta. Daca folositi esenta de vanilie sau zahar vanilat sintetice însa, nu este tot acelasi lucru. Deci eu prefer punctuletele :D
buna iti urmaresc de mult blogul si e super gustos :) si pozele de asa o buna calitate ca numai laude iti pot aduce..legat de reteta aceasta bastonul de vanilie ramane acolo? adica nu se scoate? se inomaie sau cum? nu am mai folosit vanilie decat ca esenta..deci nu stiu cum functioneaza :) multumesc
ReplyDeleteasta e o reteta perfecta pentru mine..cum eu una nu sunt deloc cu deserturile cu prea multa ciocolata!
ReplyDeleteAi fi interesata de un schimb de link?
ReplyDeleteAm trecut de la http://buhulici.blogspot.com
la
http://alexbuhu.info
Daca esti interesata lasa un comment de blogul meu(alexbuhu.info)sau trimite un e-mail
O zi buna.
Plec ca e prea gustos blogul:))
Vai ce bine arata! Imi plac la nebunie punctuletele obtinute din bobitele de vanilie. Nu am mai mancat baton de ceva ani buni dar asta chiar ca trebuie sa il incerc.
ReplyDeleteVielen Dank fuer das Rezept!
arata foarte bine si nu pare as greu de facut
ReplyDeleteadizzy
ReplyDeleteAm lasat pastaia despicata în oala de la început ,pîna la sfîrsitul prepararii..deci înainte de a turna în tava compozitia,am îndepartat pastaia(am despicat-o..dar se poate taia pe jumatate,si se pot rade bilutele cu lama unui cutit.)
Antzule,asa si eu..mai mult cu dulciurile deschise la culoare :)
ReplyDeleteBuhule,facem schimb! :)
ReplyDeleteIoana daca-l încerci sa-mi spui daca ti-a placut.
ReplyDeleteadriana,nu e greu deloc!merge foarte rapid,si e bunut tare :)
ReplyDeletece pofta mi-ai facut ... ador ciocolata alba si batonul de vanilie ... o reteta exceptionala ... sigur o sa incerc ...
ReplyDeleteweek and placut!
Tunde,daca faci batonul,sa-mi spui daca ti-a placut.
ReplyDeleteMerci :)
ce dimensiuni a avut tava in care ati turnata compozitia?imi place ft mult cm vi-a ieshit asa subtire!
ReplyDelete