Cînd noi avem pofta de ceva mai picant sau ceva ce nu-i place Denisei, îi pregatesc altceva. De data asta i-am facut un piept de pui cu ciuperci. Cînd îi gatesc separat, aleg mereu ceva care necesita mai putin de lucru, simplu si cu ingrediente "vizibile", în speranta ca baga la tartacuta ceea ce vede, iar mai tîrziu cînd va pleca pe drumul ei, îsi aminteste cum sa faca si nu va lesina de foame :D
O alta reteta pe care a spus c-o lasa nepotilor este Carne cu cartofi la cuptor ( Recipe by - La cucina di Any).
Destul cu vorbaraia, sa trecem la pieptul de pui cu ciuperci.
Ingrediente:
- 1 piept mic de pui (ambele jumatati au cîntarit în total 220 g)
- 1 mîna ciuperci feliate gros (3-4 ciuperci mari)
- 2 felii de cascaval ( Fol Epi )
- usturoi deshidratat din rîsnita
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
Se rumenesc pe foc iute pe ambele parti, apoi se transfera într-o forma termorezistenta.
În aceeasi tigaie se rumenesc scurt feliile de ciuperci pe ambele parti, fara adaos de grasime suplimentar.
Se aseaza peste bucatile de piept rumenite.
Se acopera cu feliile de cascaval si se da în cuptorul preîncalzit la 160° timp de 20-25 minute.
Copt la temperatura mai scazuta, cascavalul nu se topeste si nici nu se rumeneste prematur,
chiar formeaza o crusta care protejeaza pieptul de uscare. Ultimele 4-5 minute se ridica temperatura cuptorului la 200°C
Se poate servi ca atare sau cu o garnitura de orez salbatic sau natur, cartofi piure sau o salata.
Pofta buna!
Arata delicios si este simplu de facut!
ReplyDeleteo idee foarte buna pentru weekend!
ReplyDeleteCe-mi place de tine cu legumele astea puse pe gratar. Am vazut ca mereu faci. Anul trecut, tot dupa tine m-am luat, am facut dovlecei la gratar si mi-au placut asa mult,ca anul acesta am deja rasadurile de zucchinii pregatite pentru us in gradina si am sa imi rasfat familia cu delicatese din astea.
ReplyDeletePupici!
Imi place! Cu ingrediente putine, simple, iese ceva delicios!
ReplyDeleteRapid si taare bun:)
ReplyDeleteEu l-as servi ca atare, n-as mai face nimic pe langa. Imi place, e lecker tare :).
ReplyDeleteReteta de care-ai pomenit la inceput, cu carne si cartofi la cuptor, se poate face si cu miel, dar stiu ca tie si Denisei nu prea va place mielul. Am mancat alaltaieri, a facut socrella si a iesit bun si in varianta asta.
combinatia mea preferata ;) pui cu ciuperci si tare mult imi place ca nu procesezi termic ciupercile mai mult decat trebuie ;) Te pup, weekend placut!
ReplyDeleteAsta va papa si Dorina in curand , nu doar Denise :D Simplu , rapid , perfect din punctul meu de vedere .
ReplyDeleteLa timpul liber de care dispunem,retete din astea avem nevoie;simple,care se prepara usor si rapid si....sa fie si gustoase,imi place!
ReplyDeleteO zi minunata!
Atat de simplu si atat de gustos !!!! ;) Mor dupa ciuperci , dar se stie , nu ? ;)
ReplyDeleteAdor stilul tau simplist iar reteta asta nu se abate de la regula!Simplu si teribil de bun!Bacioni
ReplyDeleteSimplu si bun.Imi plac mult ciupercile.
ReplyDeleteLavi, merci!
ReplyDeleteCristina, buna si rapida :D
ReplyDeleteVasi, pentru mine, legumele grilate sînt "wow" . Daca i gratar mai plat si rosiile merg bine grilate, feliate gros! Sînt delicioase! Vinete, ciuoerci, ardei, dovlecei. Pupici!
ReplyDeleteLiana, ma bucur ca-ti place. Merci de vizita!
ReplyDeleteRamona, te pup!
ReplyDeleteAny, asa l-a servit si ea, iar eu as face-o la fel. Eventual cu mai mulze ciuperci :D Denise nu le are cu mielul si nici vita, dar îi place vitelul si curca :D
ReplyDeleteEmily, eu încerc a procesa cît mai putin orice leguma sau fruct. Si tie un weekend frumos!
ReplyDeleteAtunci îi dorim pofta buna Dorinei! Te pup!
ReplyDeleteJanet, mai ales acum ca vin si caldurile, cine mai are chef sa stea prea mult în bucatarie!
ReplyDeleteCat, ciuperci "rulz"! :D
ReplyDeleteFlory, asa este, îmi ramîn fidela! Ei, normal ca mai gatesc si eu alte chesti, precum sarmale, tocanite, papricasuri... etc, dar tottusi prefer sa nu stau prea mult în bucatarie acum cînd timpul e asa frumos :D
ReplyDeleteDiaMar, si noi adoram ciupercile!
ReplyDeleteMmm, ce buun!Ador ciupercutele!Pup!
ReplyDeleteElegant!
ReplyDeleteCe este planta proaspata din primele doua poze ca nu am mai vazut-o pina acum?
Este delicios!
ReplyDeleteImi place asocierea de pui-ciuperci-brânză.
Va doresc un weekend placut!
sărut
Gizi
Săptămâna viitoare asta maninc :).inca o reteta usoara care Imi place mult.Un weekend frumos!
ReplyDeleteMaya,multumesc de idee. Asta voi face maine.
ReplyDeleteMi se pare ca merge repede si e usor la stomac, exact ce-mi trebuie mie acum.
Pupici si sanatate!
Licuta, sîntem ciupercari din nastere :D
ReplyDeleteOltene, este Vinarita (Galium odoratum). Am în gradina si mor dupa parfumul acestei plante.
ReplyDeleteGizi, multumesc! Pupici si un weekend superb îti doresc!
ReplyDeleteParadis, pofta buna si weekend misto!
ReplyDeleteBucate apetisante, ma bucur ca-ti place! Sa ai spor si pofta buna!
ReplyDeleteSimplu si delicios!
ReplyDeleteCat e de simplu, de bun, de delicios si aromat...puup
ReplyDeleteCopiii nu lesina de foame, isi cumpara un hamburger, spre marea nostra disperare! Sper ca baietelul meu sa nu uite niciodata gustul mancarii gatita in casa si sa pice in "pacatul" junk food :)
ReplyDeleteMerci, Haplea :)
ReplyDeleteLiana, te pup si eu! :*
ReplyDeleteAna, n-am fi oameni, daca nu am mai face si pacate =))
ReplyDeleteEu cred ca n-o sa uite niciodata bunatatile facute de mama, chiar daca mai pofteste cîteodata si la un hamburger :)
Acum ca-i stiu numele (merci) am citit un pic despre el si bag seama ca in Germania mai ca se maninca si intins pe paine :). Vad ca e foarte popular, se pune in o mie de chestii
ReplyDeletePersonal nu l-am vazut niciodata pina acum dar poate nu am stiut sa ma uit dupa el :)
Posibil sa scrie multe pe net, dar nu stiu daca e asa popolara "pe/în orice". Copiii stiu ca aromeaza Wackelpudding ( wobbly jelly ) aia verde. Se mai aromeaza si limonade, sau se mai face sirop din vinarita. În rest, fac pariu ca 99% din nemti habar nu au cum arata planta :D
ReplyDeleteL-am facut sambata trecuta pentru dl.Any, a fost delicios!!!!
ReplyDeleteHi,
ReplyDeleteArata f bine, dar te rog foloseste un alt cascaval, nu Fol Epi.. Se pare ca e unul din cele mai nocive, pe bune; in rest ai un blog superb si esti o sursa de inspiratie intotdeauna pentru mine.
cristina
Any, ma bucur ca i-a placut sotului tau!
ReplyDeleteCristina, nu-ti fa griji, ca foarte rar cumpar Fol Epi. Nu stiam oricum ca e nasol. Mi-ar fi placut daca ai fi scris concret de ce... ca sa stim si noi.
ReplyDeleteMerci de vizita :)
Imi place,mi-ai dat o idee super!
ReplyDeleteMa bucur! Te pup!
ReplyDeleteDeci m-ai salvat !
ReplyDeleteCautam ceva simplu ,elegant si bun si unde puteam gasi daca nu pe blogul tau ?:)
Pun la cale o masa festiva si asta sigur va fi unul din maicours-uri .
Multumesc .
Te pupa Anca .
Multumesc, Anda! Te pup!
ReplyDeletearata grozav, iar ciupercile au iesit foarte bine...
ReplyDelete