September 16, 2010

Dulceata de gogonele/Grüne Tomaten in aromatisiertem Sirup


Grüne Tomaten in aromatisiertem Sirup



  • 1100 g gogonele_____________1100 g grüne Tomaten
  • 1 lamîie(sucul)______________Saft einer Zitrone
  • 1 pastaie de vanilie__________1 Vanilleschote
  • 800 g zahar_________________800 g Zucker
  • apa cît sa acopere gogonelele__Wasser soviel, dass die Tomaten bedeckt sind
  • 80 g nuci___________________80 g Walnusskerne
  • 2 bastoane de scortisoara_____2 Zimtstangen


Se spala gogonelele si se curata de partea verde de la codita.

Die grünen Tomaten waschen und den Stielansatz ausschneiden.





Se taie felii.

In Scheiben schneiden.





Se pun feliile de gogonele în oala,se adauga zaharul.Se despica pastaia de vanilie pe lungime,se scoate maduva.

Tomatenscheiben in einen Topf geben,Zucker hinzufügen.Vanilleschote längs halbieren,auskratzen und dazu geben.





Se toarna apa si sucul de lamîie si se lasa sa fiarba o ora la foc moderat.
Se adauga nucile si bastoanele de scortisoara si se fierbe la foc iute înca 10-15 minute,pîna lichidul se reduce la consistenta unui sirop.Înca fierbine se toarna în borcanele sterilizate,se închid bine si se întorc pe capac la racorit 10-15 minute.


Wasser und Zitronensaft hinzufügen und auf mittlerer Flamme etwa 1 Stunde kochen lassen.Walnüsse und Zimtstangen dazu geben und bei starker Hitze unter Rühren 10-15 Min. einkochen, bis die Flüssigkeit zu einem Sirup reduziert ist.Noch heiß in sterilisierte Gläser füllen,gut verschließen und 10-15 Minuten auf dem Deckel auskühlen lassen.








8 comments:

  1. Die sind ja dann seeehr süss nicht wahr? Wozu esst ihr die?

    ReplyDelete
  2. Ce curaj ai avut !
    Eu nu am incercat inca,dar cred ca
    gogonelele se pasalesc perfect cu
    nucile.
    Iar poza e de-a dreptul poetica :)

    ReplyDelete
  3. Bine ai revenit! Aceasta reteta este minunata!

    ReplyDelete
  4. Mmmmm, arata superb. Din pacate eu aici nu prea gasesc gogonele, in schimb am vazut tomatillo. Poate ar merita sa incerc in varianta asta.

    ReplyDelete
  5. Hallo Heidi!Einfach so...2-3 TLöffel und dazu kaltes Wasser :D

    ReplyDelete
  6. Anca,da,merg tare bine una cu ai'lalta :)
    Se face usor,nici macar nu trebuie spumuita...ca nu afce spume :D

    ReplyDelete
  7. gabi,de cenu?Încercarea moarte n-are :)

    ReplyDelete