December 11, 2007

PASTA DE AVOCADO



Ingrediente: 

  • 1 avocado mare
  • 2-3 linguri de iaurt
  • 1/2 lamîie
  • 1 ou fiert tare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita marar tocat
  • sare
  • piper(fac.)


Taiem avocado în jumatate si scoatem sîmburele.
Cu o lingura scoatem miezul, pe care-l stropim rapid cu lamîie.


Curatam si tocam usturoiul si ceapa grob.
Punem toate ingredientele în afara uleiului într-un vas si facem un piure.



La sfîrsita adaugam uleiul de masline si amestecam.
Daca mai e nevoie de sare si zeama de lamîie, adugati. Piper cine doreste.


Se serveste pe pîine, se pot umple rosii, se pot face rulouri de sunca.

2 comments:

  1. n-am inteles daca oul l-ai pus cu tot cu albus,sau doar galbenusul.parca nu se vede prin pasta albusul.

    ReplyDelete
  2. Am pus,exact cum am scris :)
    Nu se vede,pentru ca am facut pasta tot.Dardaca nu vrei,nu trebuie sa pui ou..deloc.

    Daca faci pasta de avocado,egal de care,si vrei s-o pastrezi mai multe ore în frigider,lasa sîmburele de avocado în vasul cu pasta.Asa nu se oxideaza pasta deasupra.E bine ca vasul sa fie închis bine.

    ReplyDelete