Ingrediente:
- 1 avocado mare
- 2-3 linguri de iaurt
- 1/2 lamîie
- 1 ou fiert tare
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita marar tocat
- sare
- piper(fac.)
Taiem avocado în jumatate si scoatem sîmburele.
Cu o lingura scoatem miezul, pe care-l stropim rapid cu lamîie.
Curatam si tocam usturoiul si ceapa grob.
Punem toate ingredientele în afara uleiului într-un vas si facem un piure.
La sfîrsita adaugam uleiul de masline si amestecam.
Daca mai e nevoie de sare si zeama de lamîie, adugati. Piper cine doreste.
Se serveste pe pîine, se pot umple rosii, se pot face rulouri de sunca.
n-am inteles daca oul l-ai pus cu tot cu albus,sau doar galbenusul.parca nu se vede prin pasta albusul.
ReplyDeleteAm pus,exact cum am scris :)
ReplyDeleteNu se vede,pentru ca am facut pasta tot.Dardaca nu vrei,nu trebuie sa pui ou..deloc.
Daca faci pasta de avocado,egal de care,si vrei s-o pastrezi mai multe ore în frigider,lasa sîmburele de avocado în vasul cu pasta.Asa nu se oxideaza pasta deasupra.E bine ca vasul sa fie închis bine.