Caramel, Coffee and Chocolate, de aici Three C.
Ingrediente:
- 500 g mascarpone
- 2 portii caramel*
- piscoturi/ savoiardi
- cafea tare, rece
- amaretto
- ciocolata amaruie 70% cacao
* Pentru a obtine caramelul urmati pasii retetei de creme toffe, inclusiv penultima etapa în care se aduce caramelul la 120°, apoi va opriti. Se lasa la racorit. Nu mai adaugati smîntîna din ultima etapa, care transforma caramelul în creme toffe.
Dupa ce caramelul s-a racorit, se amesteca cu mascarpone. Se trec piscoturile prin cafeaua amestecata cu amaretto si se formeaza un blat pe care se niveleaza un strat de crema. Deasupra se acopera cu un alt rînd de piscoturi înmuiate, peste care se niveleaza din nou un strat de crema. Eu am facut în doua forme rotunde. Se lasa peste noapte acoperit cu folie transparenta.
Înainte de servire se presara deasupra ciocolata data pe razatoare.
Crema este stabila. Se pot scoate bucati cu o lopatica,
sau se pot decupa diferite forme.
Pofta buna!
Iata-ma,am venit,asa ceva nu stiu cine poate refuza,bestial!Pupici
ReplyDeleteFlory, prima venita - prima servita!
ReplyDeleteTe pup draga mea!
Arata minunat! Mi-e o pofta ....
ReplyDeleteWow senzational! Arata super bine si cred ca are un gust demential!! Yum!
ReplyDeleteImmmmm da ce pofta mi-ai facut.Arata senzational.
ReplyDeleteSa ai o saptamana faina.
Cum sa nu te îndrăgostesti de tiramisu cind are favoritele mele arome :)!O zi superba!
ReplyDeleteNu se poate refuza asa bunatate.Te pup!
ReplyDeleteE aratos si gustos :)!
ReplyDeleteSuperb arata, Tiramisu e pe lista saptamana asta! :)
ReplyDeleteMaya , m-ai lasat fara cuvinte !!!!! Super mega delicios si aratos acest tiramisu Three C !!!!!!
ReplyDeletePfuuu....furtuna si averse (ca sa nu zic de ploaie :)) ) sunt acum la mine in gura! :) Superb arata! Si ce combinatie fina si delicata! Pup!
ReplyDeleteUn mare, mare WOW !!!! Un deliciu!!!
ReplyDeleteYum, ma invit si eu la desert ;) Neaparat!
ReplyDelete:)si eu tot tiramisu am facut in we-ul asta,ne place la nebunie!Sa vedem cand ii vine randul
ReplyDeleteSuper, super buna prajiturica!Nu refuz o bucatica, ca arata tare apetisant!Pup!
ReplyDeleteMinunat! pup
ReplyDeleteCa de obicei....absolut minunat!
ReplyDeletePupici
Tiramisu nu se refuza niciodata!
ReplyDeleteCe bine arata!!!
ReplyDeleteaccept invitatia la asa o bunatate!!!
ReplyDeleteIl voi face si eu.
ReplyDeleteCat de curand, saptamana asta sper.
Am facut si puiul cu ciuperci ,trebuie sa-l postez.
Ca intotdeauna, toate retetele tale pe care le-am incercat au fost delicioase si ne-au placut enorm.
O zi faina!
Ce as putea sa mai zic dupa asa prezentare...Arata fantastic de bine!
ReplyDeleteMusai trebuie sa-l incerc si eu :P. Pup.
ReplyDeleteOf Tiramisu-- personal imi place mult.. si tot personal, asta este un desert care nu mi-a iesit niciodata.. Cred ca l-am facut de patru sau cinci ori si de fiecare data a fost un esec :(
ReplyDeleteAl tau in schimb, de pozat, ce mai :)!!!
Eu am venit cu lingurita!!!
ReplyDeleteMinunat arata...
Pupici
Minunat arata!! Imi place tiramisu extraordinar de mult, cu ciocolata deja e divin!! Superbe poze! pupici
ReplyDeleteTrei de waw ...ba nu ...o tona cum ar zice fiica-mea :) Tare , tare mi-ar placea .
ReplyDeleteCe bine arata ... Yummy
ReplyDeletewow..looks scrumptiously tasty
ReplyDeletenew to your space
amazing space you have
love your gorgeous presentation & stunning cliks
happy following you..:)
do stop by mine sometime
Tasty Appetite
Micky, merci de vizita. Pupici!
ReplyDeleteDanutza, mie mi s-a parut bun de tot! Dar na, e vorba de gusturi. Daca-ti plac ingredientele, sigur îti place si produsul finit.
ReplyDeleteMultumesc, Micule! O saptamîna frumoasa si tie.
ReplyDeleteO zi frumoasa, Paradis!
ReplyDeleteDiaMar, multumesc!
ReplyDeleteMerci, Any!
ReplyDeleteMihaela, ma bucur ca-ti place!
ReplyDeleteCat, multumesc draga mea. Te pup!
ReplyDeleteAndreea, vreme umeda la tine :P Merci! Pup!
ReplyDeleteAdriana, multumesc!
ReplyDeleteAlexandrina, be my guest!
ReplyDeleteTeo, merci!
ReplyDeleteLicuta, te pup!
ReplyDeleteRamona, multumesc!
ReplyDeleteFancy, merci!
ReplyDeleteCristina, nici eu nu-l refuz... never!
ReplyDeleteSimona, merci!
ReplyDeleteYaya, cu mare placere!
ReplyDeleteNataly, spor la treaba si multumesc frumos! Te pup!
ReplyDeleteAlice, multumesc!
ReplyDeleteIsa, te pup!
ReplyDeleteOltene, tu sigur îl faci mai "complicat". Eu cît mai simplu, si neaparat fara oua crude. Multumesc!
ReplyDeleteSimona, am lingurite destule. Daca aduci model fain, ramîi fara ea :D
ReplyDeleteAnto, merci. Eu îl fac pentru prima data cu ciocolata. De obicei folosesc cacao.
ReplyDeleteDorina, o tona sa fie! Pup ajutorul de bucatar! :*
ReplyDeleteDiana, multumesc!
ReplyDeleteJay, thanks for visiting my blog!
ReplyDeleteUffff, iar ma faci sa-ti sparg usa, Maya draga...:* :* :*
ReplyDeleteMaya, ca sa fac caramelul imi trebuie sirop de artar.Nu stiu daca gasesc asa ceva, il pot inlocui cu altceva?
ReplyDeleteDaca e si cafelata si ciocolata - I'm in! :-)
ReplyDeleteLiana, tu Popeye ce esti! :*
ReplyDeleteBucate Apetisante
ReplyDeleteBanuiesc ca iese si daca renunti la el. Dar mie mi se pare ca îi da caramelului o nota deosebita.
Fab Chef, be my guest! :)
ReplyDeleteAtunci astept pana ajung in Auchan si iau de acolo...
ReplyDeleteMultumesc Maya!
Delicioasa !! Am sa o fac si eu! Multumesc!! Pupici!
ReplyDeletePoti sa imi spui te rog, crema are o consistenta suficienta pentru a fi folosita la umplerea unui tort si confera stabilitate pastei de zahar care il va acoperi ulterior?Daca nu ,fac tiramisu, ca prea mi-ai facut pofta si din fericire de data asta am tot ce imi trebuie la indemana,pusi,Daiana
ReplyDeleteE pe gustul meu ,simpla si buna ti-am furat-o daca nu te superi pe mine,iar daca imi iese bine, o postez cu link-ul inapoi la tine daca imi dai tu voie...Daiana
ReplyDeleteCrema este stabila. Cum se comporta cu pasta de zahar, habar nu am... nu am deloc experinta în domeniu. Ma delectez doar cu frumusetile facute de voi!
ReplyDeleteTotusi as tinde sa spun ca ar tine si pasta de zahar, dar conteaza si mascarpone-ul folosit la crema. Eu de exemplu gasesc mascarpone care e foarte dens si "tare", dar si altele mai moi care flöshtesc crema...
Daiana, cu cea mai mare placere. Multumesc!
Nici eu nu folosesc gelatina. Dar cînd si cînd fac creme/deserturi cu agar-agar. Dar nu la tiramisu. Cum spuneam, cumpar un mascarpone dens, si atunci crema iese bine.
ReplyDeleteMultumesc frumos ,ma bucur mult ca iti face placere sa ne vizitezi ,sa stii ca eu imi voi face un obicei zilnic sa trec si pe la tine, ca merita din plin!Agar-agar nu am folosit inca,chiar planuiam sa caut (nu stiu daca exista in ro) daca nu, la prima iesire la Viena e primul pe lista (am vrut sa-l cumpar mai demult dar am tot uitat...)
ReplyDeleteDaca cumva ai un Kaufland în apropiere, s-ar putea sa gasesti Agar-Agar (Agartine marca RUF).
ReplyDeleteVreau si eu o portie, ca farfuria e pregatita, dar cred ca nu mai ai :P Asemenea desfrau culinar, nu cred ca tine prea mult :)) Minunat arata, dar nu mai trebuie sa spun asta...ca a spus toata lumea :P
ReplyDeleteMultumesc, Poliana!
ReplyDeleteMaya draga mea,asa cum iti povesteam marti eram fiecare simultan la cealalta acasa...eu pentru ca m-am hotarat brusc sa incerc reteta ta!
ReplyDeleteCe a iesit?O minune...din pacate am facut-o in mare graba si nu am apucat sa-i fac vreo poza ,dar la modul in care a fost hapaita de soarecii mei de bucatarie (pacat ca nu de biblioteca...) trebuie sa o repet cat de curand si atunci promit sa o facem ca la carte!
Am avut o singura problema ,am ramas cu ceva caramel in plus ,pentru ca l-am amestecat in crema pana a devenit foarte fluida si m-am oprit la un moment dat , de teama ca nu se mai ingroasa daca mai continui...
Nu puteam sa nu fac si o mica modificare asa ca am insiropat piscoturile cu un amestec de cafea fara cofeina si caramel (1:1) din motive de soareci din nou...
Multumesc,te pup Daiana
Ma bucur ca v-a placut, mai ales soriceilor! Daiana, nu are voie sa fie moale. Crema Toffee, dupa ce a atins punctul 120°C si dupa ce se racoreste este groasa, densa...
ReplyDeleteAmestecata cu un mascarpone gros, crema este stabila bine.
Am editat reteta Cremei Toffee, pentru a mentiona punctul caramelului pregatit pentru Tiramisu Three C :)
Deci ultimul pas, în care se adauga smîntîna, nu se mai face...
Da asa am facut dar in lipsa unui termometru peste 100°C (nici nu stiu unde sa-l caut?...) de care am nevoie si pentru cuptor am aproximat eu ,cand am considerat ca a fiert o perioada si ar cam fi in regula , dar el a ramas tot fluid defapt(caramelul ma refer)...merci mult...
ReplyDelete