Ideea retetei e o amestecatura din sudul Frantei si fantezia mea :D
(deci asta e de fapt-Pui cu bere,a la Maya)
Pui cu bere
1 pui gras,orignal francez(am avut eu)
ulei de masline
mult usturoi
suc de la o lamîie
1 bere, 330 ml
sare,piper,boia de ardei
rozmarin proaspat
Se pune ulei de masline într-o tava,sau alt vas termorezistent.
Se adauga usturoiul taiat grob.(nu am mai avut lamîie proaspata,asa ca am pus suc de lamîie din sticla-zice ca e 100 % suc de lamîie..de bun,e bun )
Se pune sucul cam de la o lamîie,dar se poate linstit, si suc de la doua!
Puiul se taie în doua,si se condimenteaza bine cu sare,piper si boia,pe toate partile.Se apasa condimentele cu mîna ,dupa care asezam bucatile în vas.Mai adaugam un start de sare.
Turnam berea ,pe lînga carne si punem cîteva ramurele de rozmarin,pe lînga sau printre bucatile de carne,(chiar si dedesubt..în functie de cît rozmarin va place) ,acoperim cu capac sau folie,si dam la cuptor pentru 30 minute.
Dupa jumatate de ora,luam capacul,si mai lasam 15-20 minute la rumenit.
Am jonglat cu temperatura cuptorulu între 200 si 250°C
Timpul în care s-a copt carnea,am facut potatoes picanti si un sosulet
Potatoes picanti
cartofi
granulat de usturoi
piper
boia de ardei
sare
rozmarin uscat
3-4 linguri ulei de masline
Am avut cartofi noi,pe care i-am taiat în patru si i-am spalat
(nu i-am curatat de coaja)
Am adaugat condimentele si ceva ulei si am amestecat.
I-am acoperit,si i-am prajit la foc lejer,într-o tigaie antiaderenta.
Nu se mai adauga ulei în afara de cele 3-4 linguri.
Sosulet picant
rosii
usturoi
iaurt
brînza philadelphia balance
patrunjel
sare,piper
un strop de ulei de masline(fac.)
..în timp ce puiul se cocea,si potatoes se rumeneau,am facut sosuletul .
Am pus rosiile spalate si taiate bucati,împreuna cu usturoiul,o parte din iaurt,patrunjel,sarea si ceva piper într-un vas înalt si am macint cu mixerul stick.
Apoi am adugat brînza,restul de iaurt,si ceva ulei de masline.Dupa ce am omogenizat,am degustat..mmm,bun si picant.O combinatie buna tare,pentru papilele mele .
Puiul rumenit..în nas urca o aroma placuta :)
Desertul a fost un piereu de banane,kiwi..printre straturile de pireu,am bagat amarettini,decorat cu frisca..si ces't la vié!
************
Maya dupa cum arata cred ca nu mai ai nici o portie :). Se pare ca multora va place puiul cu bere (a facut si Edith intr-una din zilele astea), m-ati facut curioasa ;)
ReplyDeleteLa noi în familie ,e apreciat puiul asta.Iar combinatia cu lamîie,mi se pare delicioasa.
ReplyDeleteDe data asta nu am avut lamîie proaspata acasa.De obicei tai si doua lamîi felii,si le las si pe ele sa se coaca.Se pot mînca,si-s mmmmmmmm
Bineînteles ca,e si chestie de gust..cu lamîia asta :)
Ideea cu sosul este super !!! Pacat ca nu stai mai aproape de mine :-(
ReplyDeleteDraga Maya, nu mai stiu ce pot sa comentez...ce nu s-a spus pana acu...dar chiar simt mirosul pana aici :D
ReplyDeleteSi la noi e apreciat puiul cu bere, insa eu il fac pane in bere :)
...tot imi place: si puiul si sosul si cartofii!!! :P
ReplyDelete...si rumeneala aia ma scoate din minti! :D
Nu mai intru la tine pana nu trece postul :) ...glumesc...
Te pupacesc!
Eu as trece direct la desert!
ReplyDeleteginuca,si eu as vrea s afiu vecina ta!! muah!
ReplyDeleteteo,cum pane cu bere..baga aici reteta,nu fi zgîrcita si tine numai pentru tine :D
ReplyDeleteMerci :)
Laura,tu albinuta mea..te-ai facut iar blonda,sau e o poza mai de demult?
ReplyDeleteTe pupacesc,muahh!
anonymule,si mie mi-a placut desertul.
ReplyDeleteSa vezi ce bun e cu pireu de piersici si capsuni..mmmmmmmm Combinatia asta cu amarettini,e super :)
Paste fericit si imbelsugat, alaturi de cei dragi !!!!!
ReplyDeleteMuah !!!
Poop,muahh.SI voua paste fericit!!
ReplyDeletebuna, de citeva luni bune tot fac retete de pe blogul tau, imi place f mult, sint pe gustul meu, deci vroiam doar sa-ti zic sa continui ce faci ca faci tare bine si merci!
ReplyDeleteCe haios e testul. asta mi-a iesit si se potriveste :-)
ReplyDeleteYou Would Be a Pet Cat
Independent and aloof, you don't like to be dependent on anyone.
And as for other people, you can take them or leave them. You often don't care.
You live your life by your own rules. And you have deep motivations that no one truly understands.
Why you would make a great pet: You're not needy or greedy... unlike other four legged friends.
Why you would make a bad pet: You're not exactly running down to greet people at the door
What you would love about being a cat: Agility and freedom
What you would hate about being a cat: Being treated like a dog by clueless humans
Miaouuuu....muahhhh !!!
Ciao Maya!
ReplyDeleteFelicitari pt site, dar mai ales pt minunatele retete si fotografii. Esti exceptionala! :)
O intrebare...sosul asta de bere ce gust are? mi se pare tentanta reteta insa nu am facut niciodata nimic preparat cu bere...noua nu ne place berea...poate asa are alt gust...as incerca..mersi de raspuns!
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Estabilizador e Nobreak, I hope you enjoy. The address is http://estabilizador-e-nobreak.blogspot.com. A hug.
ReplyDeleteMerci,pepsi :)
ReplyDeleteMa bucur ca-ti plac retetele mele !
Ginuca,asa e cu felina..ni se potriveste!Ar fi culmea..sa nu!! :D
ReplyDeleteanonymule,deci dupa parerea mea,ca nebautoare de bere..sosul nu are gust de bere,ci doar condimenteaza carnea/si sosul lasat de pui..într-un fel.Cum ziceam,eu am facut cu budweiser,si cu aceasta bere mi l-a placut cel mai mult.
ReplyDeleteDeci o încercare,moarte n-are!
Thanks,estabilizador! :D
ReplyDelete