Tarta asta este o varianta dulce a Tartei Flambée-Alsace. Din lipsa de timp, dar trebuie sa recunosc... si de chef, nu am mai preparat un aluat, ci am folosit un foietaj din comert. O reteta care nu necesita cantitati exacte, iar efortul depus pentru a o prepara este minimal si mai este si foarte gustoasa. O tarta simpla, pe care o puteti pregati împreuna cu piticii vostri!
Ingrediente:
- aluat foietaj
- mere, feliate subtire
- creme fraîche
- zahar
- scortisoara
se poate forma o margine dreapta, împletita, rasucita, îndoita, crestata...
sau de niciun fel. Se poate lasa o foaie simpla.
Aceasta foaie se unge cu un strat de creme fraîche.
Deasupra se aranjeaza merele feliate.
Peste mere se adauga un strat generos de zahar amestecat cu scortisoara.
Cît zahar si scortisoara? Dupa gust! Chiar daca merele sînt dulci,
nu renuntati la zaharul care este raspunzator pentru crusta fina caramelizata si aromata.
Se da tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C si se lasa pîna zaharul se caramelizeaza.
Daca observati ca marginile tartei se rumensec prea repede, coborîti temperatura la 180° C.
Se serveste calda!
Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna însorit!
Arata senzational!!
ReplyDeleteWeekend frumos!
trebuie sa fie un deliciu!
ReplyDeleteCe poze frumoaseeeee....ca de obicei !iar tartuta e tare apetisanta! ( eu i-as pune si niste cupe de inghetata langa :)) ), dar pentru ca e facuta cu craime friache nu cred ca se impune neaparat, nu?
ReplyDeleteSimplu si delicios!Pupici si we placut!
ReplyDeleteDanutza, merci!
ReplyDeletexo
Alina, nou ne-a placut mult :)
ReplyDeleteOphelia, o poti servi dupa bunul plac. Pentru ca unora le displace combinatia rece-fierbinte (asta daca servesti tarta fierbinte), se poate servi sos de vanilie pe lînga. Merge foarte bine.
ReplyDeleteFlory, te pup! WE misto!
ReplyDeletePup!
Excelent,eu am executat o rasturnata cu mere,fara poza ca e urgenta!Pupici!
ReplyDeleteO reteta buna, cu o aroma deosebita ce mi imi place tare.
ReplyDeleteWE placut in continuare!
Demential arata si e tare, tare buna.Pacat ca se termina foarte repede.
ReplyDeleteSa ai o seara faina.
Hummmmm!
ReplyDeleteTe-ai mutat in Franta, draga mea?? ;-)
ReplyDeleteSuper buna.Te pup!
ReplyDeleteLa mulți ani, draga mea cea mai cea! :D
ReplyDelete:* :* :*
sorry pt intrebare:
ReplyDeletece este cream freach ?
Nemaipomenit arata! O sa o prepar si eu in curand :*
ReplyDeleteDelicioasa tarta!!
ReplyDeleteScumpa mea Maya, la multi ani!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteTarta arata perfect, mai bine nu se putea :))!
Simpla si delicioasa !!!!
ReplyDeleteTot ce e mai bun pe lume iti doresc din suflet !!!! La multi ani !!!!
Spectaculos rezultat! Am s-o incerc si eu.
ReplyDeleteLa multi ani fericiti, cu sanatate, bucurii si impliniri!
Faina varianta asta! Rapid si delicios! Nota 10 ptr prezentare! Pupici
ReplyDeleteofff, ce-mi faci!!Vreau si eu o bucatica neaparat, k mor de pofta
ReplyDeleteVai dar la ce orã te vizitez, am sã visez cu prãji tãu! aratã super, cred ca am un aluat foietaj in frigider si mere si muuultã scortisoarã :)
ReplyDeleteSimplu si delicios!
ReplyDeleteO idee tare faina . Pupici .
ReplyDeleteFoietaj si mar,mmm, combinatia perfecta!Yummy!Pup!
ReplyDeleteCred ca in ultima vreme am ajuns sa-mi placa retetelor cu putine ingrediente care pe deasupra se si pregătesc repede.multumesc.O zi frumoasa si Happy Birthday ! :)
ReplyDeleteSuper tarta! Din pacate eu nu reusesc sa gasesc creme fraiche....
ReplyDeleteTeo, te referi la Tarte Tatin. Si eu o fac, si îmi palace mult!
ReplyDeleteNataly, merci! xo
ReplyDeleteMicule, asa este, se termina cît ai zice... mar :D
ReplyDeletedulces frivolidades, merci de vizita!
ReplyDeleteLiana, da, la 1000 km de Paris! =)))))
ReplyDeleteDiaMar, merci. Pup!
ReplyDeleteArcadia, cuscra mea draga, merci mult de uratura! :*:*:*
Alina, Creme Fraîche, este o smîntîna groasa cu tenta acrisoara.
ReplyDeleteSabrina, spor la treaba si multumesc de vizita! :*
ReplyDeleteAntonina, multumesc!
ReplyDeleteAny, draga mea muza, mutumesc si te pup pe nasuc!
ReplyDeleteCat, merci draguta! Pupici!
ReplyDeleteAlexandrina, multumesc!
ReplyDeleteMultumesc, Simona! O draguta ca totdeauna. Te pup!
ReplyDeleteCraita, te servesc cu drag!
ReplyDeleteRamona, spor la treaba :D
ReplyDeleteCristina, asata e si parerea mea!
ReplyDeleteDorina, merci!
ReplyDeleteLicuta, si eu ador combinatia!
ReplyDeleteParadis, merci!
ReplyDeleteFancy, o smîntîna groasa si usor acrisoara nu gasesti? Dar tre' sa fie grasa, peste 30... si % grasime.
ReplyDeleteCa sa faci ceva care seamana cu Crème Fraîche acasa (cred ca e retela Juliei Child) se amesteca o fingurita de lapte batut (sau iaurt) intr-o cana de frisca lichida si se tine peste noapte undeva prin bucatarie acoperita cu un capac. Temperatura trebuie sa fie undeva intre 15C si 30C (e musai sa nu stea in frigider). Cu cit e mai cald cu atat o sa se faca mai repede. Cind e gata, are o consistenţă de cremă groasă.
ReplyDeleteSimplu si elegant!!!
ReplyDeleteDovada pura ca nu ai nevoie de ingrediente multe si sofisticate pentru ceva bun...!
ReplyDeleteMaya, arata senzational! Reteta aceasta am vazut-o si pe tvpaprika si vreau sa-ti spun ca ti-a iesit exact la fel! Felicitari!
ReplyDeleteFoarte aratoasa tarta!!!
ReplyDeleteMerci de idee, oltene! O sa probez si eu sa vad cum iese!
ReplyDeleteAlice, pentru mine, cu cît mai multe si complicate, cu atît mai neplacut din toate punctele de vedere. Îmi place linia clara în bucatarie... de altfel - în general peste tot, nu doar în bucatarie :D
ReplyDeleteLavi, ma bucur ca-ti place! Merci.
ReplyDeleteHaplea, merci. E simpla si rapida atît la preparat cît si la mîncat :D
ReplyDelete