- 600 g carne de vita
- 200 ml ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 1-2 lime (doar zeama)/sau lamîi
- verdeturi uscate din rîsnita
-cimbru de gradina
-maioran
- sare
- piper
Condimentam carnea.
O punem într-o oala antiaderenta în ulei,
zeama de lime si ceapa taiata bucati mari.
Era sa uit verdeturile din rîsnita.
Între oala si capac am pus o bucata de hîrtie de copt
si am acoperit cu capacul oalei care este destul de greu (vreo 600 g)
Dupa 90 de minute la foc mic-treapta 2 din 10-am deschis,
întors carnea, acoperit-o din nou si oprit focul si lasat acolo.
Cînd s-a racorit putin am taiat-o felii si am lasat-o în sos.
sa-mi fie iertata intrebarea naiva: dar de ce ai pus hartia de copt intre oala si capac? :)
ReplyDeletece se obtine in plus cu ea?
Nu iese aburul afara,ceea ce face ca bucata de carne sa fie mai frageda.Aroma patrunde mai bine.. :)
ReplyDeletemiam! superb blogul tau! De fapt il mai vizitasem eu (am facut un cozonac grozav dupa reteta ta ;-) ) si ...acum voi avea ocazia sa te vizitez mai des
ReplyDeleteMa rusinez,dar mi-a scapat si acest mesaj..cu întîrzîieri,multumesc Cris :)
ReplyDeletepatru ani și ceva mai tîrziu, fac pentru a nu știu cîta oară rețeta asta și e minunată ca la început! :)
ReplyDeleteMa bucur ca-ti place. Si noi o adoram :)
Delete