July 3, 2008

Friptura de vita



  • 600 g carne de vita
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 lime (doar zeama)/sau lamîi
  • verdeturi uscate din rîsnita
-rozmarin
-cimbru de gradina
-maioran
  • sare
  • piper



Condimentam carnea.



O punem într-o oala antiaderenta în ulei,
zeama de lime si ceapa taiata bucati mari.




Era sa uit verdeturile din rîsnita.




Între oala si capac am pus o bucata de hîrtie de copt
si am acoperit cu capacul oalei care este destul de greu (vreo 600 g)




Dupa 90 de minute la foc mic-treapta 2 din 10-am deschis,
întors carnea, acoperit-o din nou si oprit focul si lasat acolo.
Cînd s-a racorit putin am taiat-o felii si am lasat-o în sos.





6 comments:

  1. sa-mi fie iertata intrebarea naiva: dar de ce ai pus hartia de copt intre oala si capac? :)
    ce se obtine in plus cu ea?

    ReplyDelete
  2. Nu iese aburul afara,ceea ce face ca bucata de carne sa fie mai frageda.Aroma patrunde mai bine.. :)

    ReplyDelete
  3. miam! superb blogul tau! De fapt il mai vizitasem eu (am facut un cozonac grozav dupa reteta ta ;-) ) si ...acum voi avea ocazia sa te vizitez mai des

    ReplyDelete
  4. Ma rusinez,dar mi-a scapat si acest mesaj..cu întîrzîieri,multumesc Cris :)

    ReplyDelete
  5. patru ani și ceva mai tîrziu, fac pentru a nu știu cîta oară rețeta asta și e minunată ca la început! :)

    ReplyDelete