![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSf5Q0t5911FuBih1xZ45CfDuIiSgJOWpAstUvgewnnNS9r0sFUYG0Ed7XuD1G2GUGMo9O3aGfEwpG-wnm03TeSqdbBv6jp6YxWphrX31zl3vg8QJI-j-I4VX9UZ3NGVYeVg8Q6-vJ3LJO/s1600/a.jpg)
- 600 g carne de vita
- 200 ml ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 1-2 lime (doar zeama)/sau lamîi
- verdeturi uscate din rîsnita
-cimbru de gradina
-maioran
- sare
- piper
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPfYgjtklgYBjTUI7wEnLTLwEChPQjIZaByxMJivDV6fqN0c4s1IZDtqbGTTbnr3Cy0PZpApwV6NJX2EZ4v-tSNJg0z_WgUYtZ_qp50XZRMxWrHNu71yoP6wuS1TFod0pBHra5EzENoWi4/s1600/1.jpg)
Condimentam carnea.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEho1_kZUogFAX0qpa52PGFu5PHcRfKxK3RPENEJ5z6NdKJwVLOF2YDZdGfvUI08JwuKpA-uiP96QKksuOg-GSBq_popSmS-mRuPxLDYeXrKLuZwBCxTsDUvRcP6Ngkwmmdjnf0zEFKfkisA/s1600/2.jpg)
O punem într-o oala antiaderenta în ulei,
zeama de lime si ceapa taiata bucati mari.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHPD0w8mKFNEQvjnu60C0jXNf20Zi4JoOG8jaCJgk7zFxdTOmWu2yWR9-gvxziVKBW0dE9I-9cvJOIV6qfbajaR2HH5w4yT9O7GhVK4ivmoeLGd5m596_LuEBab0PQ1VwzKNWAV-sIohCV/s1600/3.jpg)
Era sa uit verdeturile din rîsnita.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2uaTMfaIZtrRzT2FexkHzun6GfouTB_J1ePlsOtY6tGEP3zBlkTEidhGEhOMLREtIaq3TIFCC_WodcFNIO7tB-7y9mcot2J3j2BDrGlpzV23xazpAW7l5LWnmrX64oz8iaKQNLEPghdNr/s1600/4.jpg)
Între oala si capac am pus o bucata de hîrtie de copt
si am acoperit cu capacul oalei care este destul de greu (vreo 600 g)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifArsX_sy4Mrf703_dmg5D6oHHhh4bvnMjqjd2EoQCT-9aUZ9i-IXyle7QrsMjg2EI5ocKnFpNBDdJQPKV6czIVISirT47xAdoXn37MAdLJmwUNVJdYo2cCwFg87P3vWHiUiG1LJ29t4Gc/s1600/5.jpg)
Dupa 90 de minute la foc mic-treapta 2 din 10-am deschis,
întors carnea, acoperit-o din nou si oprit focul si lasat acolo.
Cînd s-a racorit putin am taiat-o felii si am lasat-o în sos.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUmqC4hlT4WCJomg67l1CZEwb-Yl143KuJlos4j_HXzvu_paVoQuzhF-kLJ80XRjx1CCDY3JWGLN6Iay2PMMHj8lkBWtZVQQt6MESmCeGboK-TeRcyqamXSXUvrCld-1KCrYerMTHIzLAN/s1600/6.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZ1BJAN1YCO1aAw8GNsKSKk1blOrvOWLVPdRf8laDGcz7hYDf8FVTAT5aR1gTmPqxL3YeFfnD4yODJcpXNDd_GZiIig_xKcwM4MRHU-cRAZjvR3B3ZhDZVI1I_aTYYiUy2eUav4LYTrbVS/s1600/99.jpg)
sa-mi fie iertata intrebarea naiva: dar de ce ai pus hartia de copt intre oala si capac? :)
ReplyDeletece se obtine in plus cu ea?
Nu iese aburul afara,ceea ce face ca bucata de carne sa fie mai frageda.Aroma patrunde mai bine.. :)
ReplyDeletemiam! superb blogul tau! De fapt il mai vizitasem eu (am facut un cozonac grozav dupa reteta ta ;-) ) si ...acum voi avea ocazia sa te vizitez mai des
ReplyDeleteMa rusinez,dar mi-a scapat si acest mesaj..cu întîrzîieri,multumesc Cris :)
ReplyDeletepatru ani și ceva mai tîrziu, fac pentru a nu știu cîta oară rețeta asta și e minunată ca la început! :)
ReplyDeleteMa bucur ca-ti place. Si noi o adoram :)
Delete