- 5-6 mere( pentru forma de 28 cm Ø )
- 50 g unt nesarat
- 100 g zahar
- aluat foeitaj
Un dulce bun si rapid,cînd suna cineva si te anunta ca în 30 minute e la usa ta!
Daca aveti ingredientele în casa,
porniti cuptorul la 200°C,si începeti a lucra contra timp :D
Curatati merele de coaja , casuta de sîmburi si le taiati sferturi.
Ungeti tava cu unt,si presarati zahar .
Asezati merele.
Eu am avut o foaie dreptunghiulara,am taiat-o bucati.
Am acoperit merele,si am dat tava în cuptorul încalzit în prealabil la 200 °C
Puneti tava pe ce-a mai joasa sina a cuptorului.
Daca foietajul e copt,dar caramelul nu are culoarea dorita, acoperiti tava cu folie de aluminiu deasupra,si coaceti mai departe cîteva minute..
Rasturnam tarta.
Se serveste calda.
Foarte rapid si bun!
*****
miam! Pare foarte bun! O sa incerc mai ales ca la noi merele merg cam greu....
ReplyDeletee o bucurie si o mare surpriza sa primesc acest premiu, in special de la tine...m-a bucurat enorm mai ales ca sint incepatoare in ale blogului;am sa incerc cu photoshop sa vad ce iese, daca nu ma descurc te mai intreb.te pup
ReplyDeletetare bina arata tarta! si ce idee faina ai avut!
ReplyDeleteAbsolut minunata !!! Am sa o fac si eu in weekend ..cu nectarine. Muah !
ReplyDeleteIti multumesc pentru minunatul premiu !!! Muah-uri multe si dulci de la noi.
ReplyDeleteHallo Maya!Am intrat de fapt sa-ti spun ca ti-am oferit si eu premiul pentru-GRAFICA,deoarece esti una dintre favoritele mele.
ReplyDeleteDar ce-mi vad ochi????!!!!
Iarasi o bunatate.Cred ca pe tine nu te pot premia dupa cum meriti....
Maya,un WEEKEND placut cu mult soare si veselie si spor la treaba!
Cu prietenie
Laura S.
Kris,ti-am vizitat si eu blogul si l-am adaugat pe listuta mea.
ReplyDeleteCarmen,daca ai întrebari despre ps,întreaba :)
ReplyDeleteMerci,Ina!
ReplyDeleteMie-mi place tarta mai caramelizata,dar asta a asa a fost "ceruta",cu caramel mai blond :D
Daca va place mai caramelizat,puteti carameliza zaharul cu untul înainte,apoi se pun merele,aluatul deasupra..si iese mult mai aromata..dar nu la fiecare îi place caramelul foarte mai intensiv ..
Ginuca,cu placere.Muah!!!!
ReplyDeleteGinucaaaa,deci vezi ca nectarinele-s mai zemoase..fa caramelul înainte,ca altfel nu ti se formeaza din cauza sucului lasat de fructe.
ReplyDeleteLaura,merci mult.Te pup!
ReplyDeleteoauuu ce bine arata cred ca este o nebunie aceasta tarta!! :)
ReplyDeleteMultumesc,Alex!Te-am adaugat si eu pe listuta mea.ma duc sa corobai pe blogul tau :D
ReplyDeleteDraga Maya, tarta ta arata minunat!
ReplyDeleteDa si eu m-am gandit la asta, multumesc de sfat. A trebuit sa fac ceva cu visine weekend-ul asta...caci aveam 1 tona. Ii vine randul sambata. Muah!
ReplyDelete