April 13, 2012

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am avut cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati prepara pe lînga Saltimbocca alla romana preparati-o înainte de a rumeni carnea.






        Ingrediente:
  • 9 felioare subtiri (5-6 mm) de vitel
  • 9 felii sunca de Parma
  • 9 frunze de salvie
  • 50 g unt
  • 1 pahar vin alb sec
  • ulei de masline
  • piper

Se foloseste carne din partea de sus a piciorului din spate. Vezi link.





Se pipereaza feliile de carne.



Pe fiecare felie de carne se lipeste cîte o felie de sunca de Parma, apasînd usor cu palma.
Deasupra se pune cîte o frunza de salvie care se fixeaza cu o scobitoare.





Se topeste si încinge untul.



Se prajesc feliile pe ambele parti, la foc iute pîna se rumenesc usor.
Eu le-am prajit prima data pe partea cu frunza de salvie.



Se scot din tigaie si se pastreaza calde.



Fondul din tigaie se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pe foc iute pîna scade considerabil... sau nu :D



Sosuletul obtinut se toarna peste feliile de carne si se servesc fierbinti.







Pofta buna!

45 comments:

  1. Chiar este simplu de preparat, iar rezultatul delicios!

    ReplyDelete
  2. Super arata!!!
    Sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  3. Iti doresc din inima, sarbatori pascale cu pace si sanatate, alaturi de cei dragi !

    ReplyDelete
  4. Simplu si delicios! Un weekend frumos!

    ReplyDelete
  5. Cum ziceam, arata biiineee de tot, si pozele tale nu pot provoca decat apa in gura :))
    Sarbatori Fericite Maya si numai bine!

    ReplyDelete
  6. Superba prezentarea!Sarbatori Pascale fericte!

    ReplyDelete
  7. Arata grozav! SArbatori fericite, draga Maya!

    ReplyDelete
  8. De mult doresc si eu sa incerc felul asta. Al tau arata foarte apetisant. Hristos a inviat! iti urez cu intarziere.

    ReplyDelete
  9. Cine m-a pus sa intru aici:)) Imi ploua in gura de-a dreptul.. nici nu am putut sa citesc reteta repede am fugit sa iti urez toate cele bune, paste fericit si multi pupici")

    ReplyDelete
  10. Mmm, ce bunatate!!!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!Pupici!

    ReplyDelete
  11. Arata grozav! Yummy-yum!

    Sarbatori cu bine!

    ReplyDelete
  12. grozav arata! Paste binecuvantat!

    ReplyDelete
  13. Sarbatori linistite si fericite !!! Te imbratisez cu drag !!

    ReplyDelete
  14. vai cat de bine arata! delicios! Sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  15. UN PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI!

    ReplyDelete
  16. Cristina, Saltimbocca este un fel delicios si rapid de tot!

    ReplyDelete
  17. Simona, multumesc. Sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  18. DiaMar, merci. Te pup si eu!

    ReplyDelete
  19. Daniela, multumesc si tie sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  20. Paradis, si tie un sfîrsit de saptamîna minunat!

    ReplyDelete
  21. Nataly, sarbatori fericite! Pup!

    ReplyDelete
  22. Laura, adevarat a înviat! Probeaza neaparat! Simplu si delicios!

    ReplyDelete
  23. Bia, merci si sarbatori fericite alaturi de familie!

    ReplyDelete
  24. Licuta, te pup si-ti doresc sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  25. Cat, sarbatori fricite alaturi de familie si mustaciosi!

    ReplyDelete
  26. Timea, merci de vizita si sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  27. Dan si Ionela, va multumesc! Paste Fericit alaturi de familie!

    ReplyDelete
  28. Sarbatori pline de liniste si bucurie iti doresc din suflet !!!

    ReplyDelete
  29. Janet, ma bucur sa te vad! Sarbatori fericite alaturi de familie! Pup!

    ReplyDelete
  30. Angelica, multumesc de vizita! Sarbatori Fericite!

    ReplyDelete
  31. Sarbatori Fericite, Cat. Pupici!

    ReplyDelete
  32. Hristos a Inviat!
    Moamaaa, cum arata, salivez la greu!!!

    ReplyDelete
  33. Foarte frumos! Spune-mi,te rog,de unde iei frunze de salvie? Ai in gradina sau in ghiveci?

    ReplyDelete
  34. Ionela, toate verdeturile le cam am în general, în gradina. În pamînt, dar si în ghivece. Îmi place sa le am si pe geam în bucatarie si daca nu le folosesc, dar asa de decor. Salvie am de 3 feluri în gradina. Nu e diferenta decît la aspectul frunzei. Am o tufa cu frunze aproape rotunde si mai carnoase, o alta tufa cu frunze lunguiete ascutite si astea folosite la saltimbocca, care sînt între. Nici prea mari, nici prea rotunde si nici prea lunguiete... :D Ca aroma sînt identice.

    ReplyDelete
  35. Felicitari Maya.
    Ai niste produse si prezentari de exceptie.
    Voi face in week end "saltimbocca alla romana". Multumesc.

    ReplyDelete
  36. Felicitari Maya.
    Ai niste produse si prezentari de exceptie.
    Voi face in week end "saltimbocca alla romana". Multumesc.

    ReplyDelete
  37. Georgeta, ma bucur ca-ti place si multumesc pentru cuvintele frumoase!
    O duminica frumoasa!

    ReplyDelete