Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am avut cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati prepara pe lînga Saltimbocca alla romana preparati-o înainte de a rumeni carnea.
Ingrediente:
- 9 felioare subtiri (5-6 mm) de vitel
- 9 felii sunca de Parma
- 9 frunze de salvie
- 50 g unt
- 1 pahar vin alb sec
- ulei de masline
- piper
Se foloseste carne din partea de sus a piciorului din spate. Vezi link.
Se pipereaza feliile de carne.
Pe fiecare felie de carne se lipeste cîte o felie de sunca de Parma, apasînd usor cu palma.
Deasupra se pune cîte o frunza de salvie care se fixeaza cu o scobitoare.
Se topeste si încinge untul.
Se prajesc feliile pe ambele parti, la foc iute pîna se rumenesc usor.
Eu le-am prajit prima data pe partea cu frunza de salvie.
Se scot din tigaie si se pastreaza calde.
Fondul din tigaie se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pe foc iute pîna scade considerabil... sau nu :D
Sosuletul obtinut se toarna peste feliile de carne si se servesc fierbinti.
Pofta buna!
Chiar este simplu de preparat, iar rezultatul delicios!
ReplyDeleteSuper arata!!!
ReplyDeleteSarbatori fericite!
Arata foarte apetisant.Pup!
ReplyDeleteIti doresc din inima, sarbatori pascale cu pace si sanatate, alaturi de cei dragi !
ReplyDeleteSimplu si delicios! Un weekend frumos!
ReplyDeleteCum ziceam, arata biiineee de tot, si pozele tale nu pot provoca decat apa in gura :))
ReplyDeleteSarbatori Fericite Maya si numai bine!
Superba prezentarea!Sarbatori Pascale fericte!
ReplyDeleteArata grozav! SArbatori fericite, draga Maya!
ReplyDeleteDe mult doresc si eu sa incerc felul asta. Al tau arata foarte apetisant. Hristos a inviat! iti urez cu intarziere.
ReplyDeleteCine m-a pus sa intru aici:)) Imi ploua in gura de-a dreptul.. nici nu am putut sa citesc reteta repede am fugit sa iti urez toate cele bune, paste fericit si multi pupici")
ReplyDeleteMmm, ce bunatate!!!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!Pupici!
ReplyDeleteArata grozav! Yummy-yum!
ReplyDeleteSarbatori cu bine!
grozav arata! Paste binecuvantat!
ReplyDeleteSarbatori linistite si fericite !!! Te imbratisez cu drag !!
ReplyDeletevai cat de bine arata! delicios! Sarbatori fericite!
ReplyDeleteUN PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI!
ReplyDeleteCristina, Saltimbocca este un fel delicios si rapid de tot!
ReplyDeleteSimona, multumesc. Sarbatori fericite!
ReplyDeleteDiaMar, merci. Te pup si eu!
ReplyDeleteDaniela, multumesc si tie sarbatori fericite!
ReplyDeleteParadis, si tie un sfîrsit de saptamîna minunat!
ReplyDeleteNataly, sarbatori fericite! Pup!
ReplyDeleteHaplea, Paste Fericit!
ReplyDeleteOphelia, multumesc la fel!
ReplyDeleteLaura, adevarat a înviat! Probeaza neaparat! Simplu si delicios!
ReplyDeleteMandala, Paste Fericit!
ReplyDeleteBia, merci si sarbatori fericite alaturi de familie!
ReplyDeleteLicuta, te pup si-ti doresc sarbatori fericite!
ReplyDeleteAlexandrina, multumesc!
ReplyDeleteAlina, Paste Fericit!
ReplyDeleteCat, sarbatori fricite alaturi de familie si mustaciosi!
ReplyDeleteTimea, merci de vizita si sarbatori fericite!
ReplyDeleteDan si Ionela, va multumesc! Paste Fericit alaturi de familie!
ReplyDeleteFancy, sarbatori fericite!
ReplyDeleteSarbatori pline de liniste si bucurie iti doresc din suflet !!!
ReplyDeleteJanet, ma bucur sa te vad! Sarbatori fericite alaturi de familie! Pup!
ReplyDeleteAngelica, multumesc de vizita! Sarbatori Fericite!
ReplyDeleteSarbatori Fericite, Cat. Pupici!
ReplyDeleteHristos a Inviat!
ReplyDeleteMoamaaa, cum arata, salivez la greu!!!
Adevarat a înviat!
ReplyDeleteFoarte frumos! Spune-mi,te rog,de unde iei frunze de salvie? Ai in gradina sau in ghiveci?
ReplyDeleteIonela, toate verdeturile le cam am în general, în gradina. În pamînt, dar si în ghivece. Îmi place sa le am si pe geam în bucatarie si daca nu le folosesc, dar asa de decor. Salvie am de 3 feluri în gradina. Nu e diferenta decît la aspectul frunzei. Am o tufa cu frunze aproape rotunde si mai carnoase, o alta tufa cu frunze lunguiete ascutite si astea folosite la saltimbocca, care sînt între. Nici prea mari, nici prea rotunde si nici prea lunguiete... :D Ca aroma sînt identice.
ReplyDeleteFelicitari Maya.
ReplyDeleteAi niste produse si prezentari de exceptie.
Voi face in week end "saltimbocca alla romana". Multumesc.
Felicitari Maya.
ReplyDeleteAi niste produse si prezentari de exceptie.
Voi face in week end "saltimbocca alla romana". Multumesc.
Georgeta, ma bucur ca-ti place si multumesc pentru cuvintele frumoase!
ReplyDeleteO duminica frumoasa!