Kürbis-Muffins
![](https://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/THqTWRt66vI/AAAAAAAACJA/VpeA1zGzu1E/s800/Butternut-Muffins%20(6).jpg)
- 250 g dovleac, razuit fin_____________250 g Kürbis, fein geraspelt
- 250 g faina_______________________250 g Mehl
- 150 g unt moale___________________150 g weiche Butter
- 180 g zahar_______________________180 g Zucker
- 100 ml lapte______________________100 ml Milch
- 3 oua____________________________3 Eier
- 1 ligurita scortisoara_______________1 TL Zimt
- 1 lingurita praf de copt_____________1 TL Weinsteinbackpulver
- 1 zahar vanilat____________________1 Vanille Zucker
- coaja de lamîie, razuita fin___________Zitronenschale, fein geraspelt
- glazura de ciocolata_______________Schokoladenglasur
Se curata dovleacul, se îndeparteaza sîmburii, iar pulpa se raziue fin.
Eu am folosit un dovleac Butternut. Restul de pulpa am folosit-o la o supa crema.
Den Kürbis schälen und die Kerne entfernen, Kürbisfleisch fein raspeln. Ich habe Butternut-Kürbis verwendet. Das restliche Kürbisfleisch habe ich für eine Cremesuppe benutzt.
![](https://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/THqTQlIvUqI/AAAAAAAACIs/H1ldTQAStbw/s800/Butternut-Muffins%20(1).jpg)
Se freaca/mixeaza untul cu zahar vanilat si zahar pîna devine spumos, se adauga coaja de lamîie si ouale, se mixeaza mai departe.
Butter, Vanille Zucker und Zucker schaumig rühren/mixen und geriebene Zitronenschale sowie Eier dazugeben, weiter mixen.
![](https://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/THqTQuQPiWI/AAAAAAAACIw/WuMhmZyun44/s800/Butternut-Muffins%20(2).jpg)
Se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara si se adauga alternativ cu cîte putin lapte la amestecul de oua. La sfîrsit se adauga dovleacul razuit.
Se aseaza *formele de hîrtie pe o tava sau se unge si tapetaza cu faina o tava de muffins, se umple cu aluat si se coace în cuptorul preîncalzit pe sina din miloc la 170°C 25-30 de minute.
*Daca folositi doar forme de hîrtie, puneti cîte doua una într-alta, ca sa nu se împrastie muffinsii.
Mehl mit Weinstein-Backpulver und Zimt mischen und abwechselnd mit Milch zum Eigemisch einrühren. Zum Schluss Kürbis unterheben. *Papierförmchen aufs Backblech stellen oder das Muffinblech einfetten und mehlen, mit den Teig füllen und im vorgeheizten Ofen auf mittlerer Schiene bei 170 °C 25-30 Minuten backen. *Verwenden sie nur Papierförmchen, stellen je zwei ineinander, damit die Muffins nicht flach auseinandergehen.
![](https://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/THqTQ-rzWVI/AAAAAAAACI0/cbCwu4tlWXs/s800/Butternut-Muffins%20(3).jpg)
Se lasa muffinsii pe un gratar la racorit.
Muffins auf einem Gitter auskühlen lassen.
![](https://lh4.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/THqTQ0uuz9I/AAAAAAAACI4/MtQCuLQARo0/s800/Butternut-Muffins%20(4).jpg)
![](https://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/THqTRFRKYVI/AAAAAAAACI8/2iEfTq-mVdY/s800/Butternut-Muffins%20(5).jpg)
Ciocolata se topeste pe baie de apa, apoi se decoreaza muffinsii.
Schokolade im Wasserbad schmelzen und die Muffins damit bestreichen.
![](https://lh3.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/THqTWeB_Z4I/AAAAAAAACJE/-uOe8CyxGyo/s800/Butternut-Muffins%20(7).jpg)
Superb...ca deobicei!!
ReplyDeleteArata foarte bine.
ReplyDeleteCe bine arata ... mi-ai facut pofta.
ReplyDeleteMultumesc,Bianca :)
ReplyDeleteDaniele,merci :)
ReplyDeleteSara,se fac usor...si se manînca tot foarte usor :D
ReplyDeleteMinunat! Am sa incerc si eu cand vor aparea dovlecii de placinta.
ReplyDeleteArata prea bine
ReplyDeletece bine arata muffinsi acestia,eu inca n-am incercat deloc sa fac briose,dar poate o sa incerc in curand.
ReplyDeleteP.s Imi plac pozele tale la nebunie, artistice!
Multumesc ,Craita!
ReplyDeleteMultumesc pentru reteta! Foarte buni muffinsii! Am folosit dovleac calit (apucaseam sa-l calesc si apoi am cautat reteta) dar au iesit foarte buni.
ReplyDeleteCu mare placere :)
Delete