Gefüllte Paprikaschoten
- 4 ardei___________________4 Paprika
- 160 g orez natur___________160 g Natur Reis
- 1 ceapa__________________1 Zwiebel
- 2 morcovi________________2 Karotten
- 400 ml supa______________400 ml Brühe
- marar, tocat fin____________Dill, fein gehackt
- sare, piper________________Salz, Pfeffer
- 2-3 linguri ulei____________2-3 El Öl
- 2 rosii___________________2 Tomaten
Frisch aus meinem Garten :)
Se curata ceapa so morcovii, se spala, se toaca si se rumenesc în ceva ulei.
Die Paprikaschoten waschen, trocken tupfen, halbieren und entkernen.
Zwiebel und Karotten schälen, waschen, hacken und in etwas Öl
anbraten.
Se potriveste de sare si piper. Se toarna supa calda si se lasa la fiert
pe flama moderata pîna se evapora lichidul. La sfîrsit se adauga verdeata,
se amesteca si se umplu jumatatile de ardei cu aceasta masa.
Reis dazu geben, und weitere 2-3 Minuten mitbraten.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Brühe hinzugießen und bei mittlerer
Hitze kochen lassen bis die Flüssigkeit verdampft ist. Ganz zum Schluss
die Kräuter unterrühren und die Paprikahälften mit der Masse füllen.
si se coc în cuptorul preîncalzit la 200 °C 20-25 minute.
Mit Tomatenscheiben belegen, in eine feuerfeste Form geben und im
vorgeheizten Ofen bei 200°C 20-25 Minuten backen.
:D
O bunatate...ardeii sunt preferitii mei!
ReplyDeleteciao...o zi buna!
Ce bine arata.
ReplyDeleteSi eu ador ardeii umpluti..oricum :D
ReplyDeleteO zi buna si tie :)
Multumesc,Sergiu! :)
ReplyDeleteIch liebe gefüllte Paprika ohne Fleisch!
ReplyDeletebuna maya. Daca vrei sa facem un schimb de link, te rog lasa-mi un comentariu pe blog: retete-bune.net
ReplyDeletepoza de la final e superba! nu mai zic de reteta. indeed, life is better when is green :)
ReplyDeleteUau , super fain! Nu m-am gandit niciodata sa prepar ardeii umpluti asa , ci eu ramasesem cu metoda transmisa din mama in fiica , aia de te chinui sa indesi carnea prin fundul ardeiului.....super!
ReplyDeleteSuper bine arata ardeii tai! Bravo!
ReplyDeleteHeidi,ich genauso! :D
ReplyDeleteSchönen Sonntag,
M.
Retete bune.net,cum am timp trec pe la tine :)
ReplyDeleteMihachu,merci :D
ReplyDeleteDintimisoara,si eu îi fac în toate felurile,pentru ca ador ardeii,dar felul asta,facuti asa în jumatate si dati la cuptor,îmi place in mod deosebit.Mai am o reteta asemanatoare pe blog,tot taiati asa,dar si cu putina carne.mai am si o alta reteta cu clasicii ardei fierti în sos de rosii...cum ziceam,ador ardeii...si mi-e dor de Timisoara si de anii tineretii petrecuti pe acolo :D
ReplyDeleteMerci,boabita de cafea :D
ReplyDeleteHmmm...foarte interesanta modalitate de a umple ardeii, eu stiam doar ardeii umpluti gen sarmalute:D
ReplyDelete