February 6, 2011

Melcisori de pizza


Pizzaschnecken




Sosul de rosii

  • 3-400 ml pireu de rosii 
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
În afara uleiulul de masline se macina toate ingredientele cu un mixer vertical. Se adauga uleiul de masline si se amesteca bine.


Tomatensauce
  • 3-400 ml passierte Tomaten
  • 1-2 Knoblauchzehen
  • 1 Bund Basilikum
  • 2 El Olivenöl
  • Salz, Pfeffer

Alle Zutaten außer dem Olivenöl mit dem Stabmixer pürieren. Olivenöl hinzufügen und gründlich einrühren.

Aluatul

  • 600-650 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 350 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare/sau dupa gust

Se dizolva drojdia cu zaharul în ceva apa calduta. Se face o adîncitura în faina si se toarna drojdia dizolvata, se acopera si se lasa 10 minute la crescut. Se adauga apa, sarea si uleiul si se framînta pîna ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se formeaza o bila din aluat, se acopera si se lasa într-un loc caldut 20-30 minte la crescut. Se mai framînta odata aluatul, dupa care se întinde cu sucitorul pe masa de lucru înfainata, apoi se umple în functie de gust (cu sos de rosii, sunca, cascaval, masline... ) .


Teig

  • 600-650 g Mehl
  • 25 g frische Hefe
  • 1/2 TL Zucker
  • 350 ml lauwarmes Wasser
  • 3-4 El Olivenöl
  • 1 TL Salz/je nach Geschmack

Hefe und Zucker in etwas lauwarmem Wasser auflösen. Eine Mulde in das Mehl drücken, die aufgelöste Hefe hineingießen und zugedeckt etwa 10 Minuten gehen lassen. Wasser, Salz und Öl hinzufügen und das ganze so lange kneten bis sich der Teig vom Schüsselrand löst. Teig zu einer Kugel formen und zugedeckt 20-30 Minuten an einem warmen Ort gehen lassen. Danach den Teig nochmals durchkneten und auf einer mit Mehl bestäubten Arbeitsfläche ausrollen und nach Geschmack belegen.





Se roleaza un sul si se taie felii de 2 cm grosime. Se aseaza pe o tava cu hîrtie de copt si se coace la 180°C.

Aufrollen und in 2 cm breite Scheiben schneiden. Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen und bei 180°C backen.













20 comments:

  1. Faina tare ideea.
    Ar merge si ca Finger Food.

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  2. Lia,da,astia chiar au fost pe post de FF :D

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  3. Ai o imaginatie extraordinara in bucatarie! O seara frumoasa in continuare.

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  4. Noroc ca asteptam o pizza acum, ca altfel Manu m-ar fi pus sa le fac.

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  5. In varianta cu spanac si masline si-n varianta simpla, cu sos de rosii picant si mozarella:

    http://img573.imageshack.us/img573/3071/minipizzacuspanacsimasl.jpg


    http://img545.imageshack.us/img545/6334/minipizzacumozarella.jpg

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  6. Kedves Maya!!!
    Nagyon szépek,és gusztusos!!!és gondolom ugyanolyan finom,és nem kevés munka!!

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  7. Raphaelly,merci ...dar daca ai sti tu decîte ori habar nu am ce sa mai fac :D

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  8. Arcadia,alea cu spanac m-au dat gatta...ca am acum asa o faza "spanacoasa" :D

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  9. Köszönöm Mellissina, ez igazán könnyű és ízletes is!Szeretném, ha egy szép estét.

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  10. Ma inscriu si eu la o portie de pizza...astaaa, de melcisori ;-)

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  11. Poftiti,poftiti! Nu mai am,dar mai fac :D

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  12. Ce idee minunata................frumos si gustos.

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  13. Waw, arata super apetisant!

    De când ti-am descoperit blogul, nu ma mai pot dezlipi de el...ar trebui sa-ti deschizi propriul restaurant, as veni zilnic! :D

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