De data asta inspiratia provine din supermarketuri, mai exact din rafturile frigiderelor. Peste tot vad creme de brînza, sau diverse creme din amestecuri de brînza, smîntîna, iaurt si ardei grasi, afumaturi, chili, chestii picante care activeaza papila... doar ca, dupa ce citesc ingredientele mi se ridica coama, si e nasol, ca eu am parul lung (înca) :)) . În afara ingredientelor "bune", care sînt putine la numar în acele cutiute, deja ca al doilea ingredient se regasesc grasimile hidrogenate, urmate de diverse extracte sintetice, arome sintetice - printre care si cea de fum, zahar, îngrosatoare, gelatina, coloranti... Ca sa nu mai am coama zbîrlita, am facut si eu o crema din asta, care a iesit excelent! S-a mîncat pîna la "lins castronul" :D
O muşca? :D
Ingrediente:
- 150 ml iaurt
- 2-3 linguri ulei de masline e.v. presat la rece
- 200 g brînza de vaci
- 1 ceapa rosie, tocata fin
- 50 g sunca afumata (de casa) , tocata fin
- 3 ardei grasi copti, tocati fin
- chili uscat, rîsnit
- sare, piper proaspat rîsnit
- 1 lingurita boia de ardei, pentru culoare
Se toaca fin ceapa si sunca, si se adauga împreuna cu boiaua la crema de brînza.
Se amesteca si se da la rece pîna va ocupati de ardei.
Sunca din camara lu' mama :D
Se coc ardeii, apoi se pun într-un vas si se acopera. Nu obisnuiesc metoda cu punga. Am eu oroarea mea de ingrediente fierbinti în pungi de plastic. Prefer sa-i pun într-un castronel de sticla/portelan acoperit cu o farfurioara. Fiecare cu piticul din dotare :D Se decojesc ardeii si se curata de seminte. Nu se clatesc cu apa! Ar fi pacat sa se piarda din aroma delicioasa.
Atentie cu sarea. Sunca de casa este în general destul de sarata.
Dupa finalizarea cremei de brînza se acopera vasul în care se pastreaza
si se da la rece pentru cel putin 2-3 ore. Un deliciu!
Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna minunat va doresc!
Mor de poftã!!!
ReplyDeleteRamona, atunci fa-o! :D
DeleteIngenioasa ca intotdeauna! ...si talentata la maxim in arta culinara. O duminica frumoasa!
ReplyDeleteGina, si tie o duminica frumoasa :*
DeletePerfect pentru acest anotimp, multumesc pentru reteta. Sfirsit de saptamana placut!
ReplyDeleteMultumesc si ma bucur ca-ti place :)
DeleteImi place mult la tine interesul pentru mincarea sanatoasa, de aici si inspiratia...Reteta de azi SUPER, ca toate de altfel ;)
ReplyDeleteTe pupic Maya si un weekend placut!
Ei, Mika... încercam si noi sa ne hranim sanatos, dar asta nu înseamna ca nu mai si pacatuim :))
DeleteMerci, pup!
Mmmmmmm...excelenta!!! Arata foarte bine, as manca vreo 2-3 felii de painica cu muuulta crema de branza :)
ReplyDeleteWeekend frumos!
Merci :)
DeleteCe buna trebuie sa fie...ingrediente pe gustul meu!!
ReplyDeleteciao ...o duminica placuta!
E foarte gustoasa si e faina mai picanta. Eu am împartit crema, si o parte am facut cu mai mult chili.
DeleteMultumesc pentru reteta, Maya! E perfecta pentru micul dejun!
ReplyDeleteDa, e super pentru micul dejun, dar merge foarte bine si ca aperitiv, servita pe tartine.
Deletee delicioasa! o idee foarte buna pentru micul dejun!
ReplyDeleteDa, cum spuneam, chiar si ca aperitiv, nu doar pe tartine, chiar si cu bastonase de legume... asa ca dip :D
DeleteNeaparat fac asa ceva, mor dupa creme din astea ... Multumesc mult de idee !!!
ReplyDeleteCu mare placere!
DeleteAdor orice combinatie de crema de branzica !!! Cred ca e o bunatate cu ardei copti !!! O duminica placuta si tie !!
ReplyDeletece bineeee arata!o sa incer cu siguranta!multumim pt idei!pupici la pisici!mirela
ReplyDeleteMirela, de pe acum îti spun pofta buna! Te pup!
DeleteCat, noi "tik-tak" la fel! Si pe mine ardeii copti m-au facut sa trec la treaba :D
ReplyDeleteDaa, vreau si eu o musca!! :P
ReplyDeleteArata tare bine, iar pozele ma fac sa salivez! O zi frumoasa!
Poliana, be my guest! :)
DeleteCriminala crema asta!Arata tare yummie!
ReplyDeleteMerci, Paradis!
DeleteArata super bine,si cu siguranta este super delicioasa.
ReplyDeleteEste, este! :)
DeleteDa, arata bestial!!! Sper sa fete si vacuta mea, cat mai am ardei in gradina:))
ReplyDeletePupici!
Vasi, spor la treaba! Te pup!
DeleteShoncu' ala imi da de gandit...hm, ai fost la Timisoara si n-ai zis nimic?? No, nu-i bai, lasa, ca oi veni si io in Jermania :P
ReplyDeleteA fost doar o fuga. Nici macar nu am ajuns în oras.
DeleteSalutari.
Aha...ok, esti iertata :P Da' cand vii, musai ma anunti, daa? Vreau sa-mi cunosc idolii ;-) puup
DeletePup!
DeleteGROZAVA RETETA !;)
ReplyDeleteMultumesc! :)
DeleteMeserie curata :)
ReplyDeleteM-a dat gara sunca din camara mamei. Arata bestial!
E si taaare buna sunca!
DeleteSuper idee,arata grozav iar de gust nici nu ma-ndoiesc!Pupici
ReplyDeleteTe pup, draga mea!
DeleteDumnezeule cum arata...Imi ploua in gura
ReplyDeletePune mîna si fa, nu pofti, ca se face usor :D
DeleteExcelenta ideea, imi place cum ai transformat o reteta plina de margarina si E-uri in ceva super-bun! Da' mama n-are sunca afumata de casa in camara ... ce ma fac ??? :))
ReplyDeleteSigur gasesti o sunca buna afumata si în magazin. Un prosciutto crudo. Nici macar nu trebuie mult. 50 g.
DeleteDaca nu, sînt convinsa ca e buna si fara sunca. Ardeii copti dau oricum multa savoare :)
Si eu as linge castronul :) Faina reteta , se presteaza in curand .
ReplyDeleteSpor la treaba! :*
DeleteE obligatoriu sa punem sunca? Iese la fel de buna si fara?
ReplyDeleteEu zic ca e buna si fara sunca. Cum spuneam, ardeii copti dau deja multa savoare. Deci buna, doar fara sunca :)
DeleteEste o combinatie foarte reusita! Cu siguranta o incercam!:))
ReplyDeleteDaca va plac cremele de acest gen, mai ales picante, o sa va placa :)
DeleteSunca an, ceapa rosie am, iaurt se gaseste.. cu coptul de ardei mai dificil, dar pana la urma ma risc! Nici nu-mi mai amintesc de cand n-am mai mancat branza cu diverse arome sau ingrediente din comert... dar o bunatate facuta asa as cam papa!
ReplyDeleteO saptamana faina!!
Simona, spor la trebaluit! Si tie o saptamîna misto!
ReplyDeletesuper idee!
ReplyDeletesi io fac, si faceam :)))), dar doar cu ardei si ceapa rosie, si mai puneam boia dulce. o sa fac si reteta ta, e foarte gustoasa.
Mira
Mira, ma bucur ca-ti place :)
ReplyDeleteCred ca blogul tau e cel mai bogat si cel mai frumos blog pe care l-am gasit pana acum! Faci niste poze foarte frumoase... nu mai zic de retete, salivez!!! :)
ReplyDeleteMultumesc pentru cuvintele frumoase si vizita!
DeleteParca nu e suficient ca te pricepi la gatit, mai ai si talent la a expune in imagini ceea ce prepari, cat despre reteta, cred ca trebuie incercata.
ReplyDelete