- 300 g biscuiti cu scortisoara (Speculoos, Spekulatius)
- 1 kg mere curatate, taiate cubulete
- 3 lingurite zahar brun
- 150 g unt
- 1 baston de scortisoara
- 300 g Spekulatius
- 1 kg Äpfel
- 3 TL brauner Zucker
- 150 g Butter
- 1 Zimtstange
Se curata merele,se scoate casuta de sîmburi si se taie în cubulete. Cubuletele de mere cu zaharul brun, 50 g unt si bastonul de scortisoara se amesteca pe foc moderat cîteva minute. Se îndeparteaza bastonul de scortisoara.
Äpfel schälen, entkernen und in kleine Stückchen schneiden. Apfelstückchen mit brauner Zucker, 50 g Butter und die Zimtstange in eine Pfanne einige Minuten auf mittlerer Hitze schwenken. Zimtstange entfernen.
Pentru crumble, se maruntesc biscuitii cu sucitorul si se amesteca cu unt, pîna rezulta un amestec farîmicios.
Für die Streusel Kekse mit der Nudelholz zerkleinern und mit der Butter krümelig mischen.
Se aseaza cubuletele de mere în forma (am folosit 5 mini-cocotte), iar deasupra se împrastie firmiturile de biscuiti.
Apfelstückchen in die Form (habe 5 Mini-Cocotten benutzt) geben und Streusel darüber verteilen.
Se da în cuptor si se coace la 180° pîna firmiturile se maronesc frumos.
In den Backofen geben und bei 180°C backen bis die Streusel schön braun sind.
Simplu si gustos pe linga bunatatile ce le gatesti tu!
ReplyDeleteIar craticioara......cu putin mov....eu pe asta o vreau!
O seara minunata!
Imi amintesc de merele cu biscuiti pe care le mancam cand eram mica.
ReplyDeletePe care mai apoi i le faceam Andei:)
Super !
Janet,pentru mine cele mai bune retete sînt cele simple.Si daca se mai fac si repede...super :D
ReplyDeleteTe pup!
Ai sarbatorit frumos?
La noi merge perfect desertul asta(ca de altfel tot ce e cu mere si scortisoara :D )pentru ca e frig,avem zapada...Cînd a intrat Denise pe usa a zis "Mmmmm,miroase a Craciun!" :D
ReplyDeleteDesi suna apetisant s arata de milioane, si pe mine ma dau gata recipientele tale fabuloase :D
ReplyDeleteOpinez, in contextul asta, că haina-l poate face pe om, la o adica! :))
Mere cu biscuiti...un desert delicios.
ReplyDeletema bagi in boala cu desertul asta acum sand sunt la regim:))
ReplyDeleteoau...uper faina reteta.
Pupici si weekend minunat.
Mere cu scortisoara , mmmm...ce aroma...si , da , vasul tau m-a dat pe spate , e extraordinar de dragalas si e moooovvvv
ReplyDeleteHahha,Arcadia!Vasele mele fabuloase,sînt de origine italiana,si le-am adus dupa mine din concediu :D
ReplyDeleteHaplea,da,simplu si bun! :)
ReplyDeleteToata lume la regim,Brava :)
ReplyDeleteBia,pupici!
Dorina,si eu am un mov tic :D
ReplyDeleteMerci :)
Eu sunt convinsa ca asa trebuie sa fi fost preparat marul din care s-au infruptat Eva si Adam in rai!
ReplyDeletePe mine una, ma impinge necuratul sa pun si niste inghetata de vanilie deasupra...
Sanda,da,asa e si mai bine...prea bine,adica prea bun! :D
ReplyDeleteAm facut si eu crumble rapid cu spekulatius...dupa o reteta de-a lui Lilly...eu l-am facut cu mere si pere ;-)
ReplyDeleteLiana,Lili,tot dupa reteta asta/adica a lui Alex a facut Apple Crumble-ul asta :D
ReplyDeleteCamelia,cu placere :D
ReplyDelete