Am vazut o omleta apetisanta pe blogul Cat's Kitchen.Inspirata de pofta am creat si eu o reteta dupa gustul copilului meu,care devine foaaarte critic cînd e vorba de dovlecel combinat cu ou.Pentru ca straturile de dovlecei si oua sa nu fie prea groase,am preparat doua omlete,pe care le-am mascat cu felioare de rosii,masline,inele de jalapenos...ca sa distrag atentia :D
Îmi place mult acest fel de omleta.Fiind preparata în cuptor,nu miroase în casa a omleta prajita.Un miros pe care îl detest din adîncul sufletului.Îl suport foarte greu,la fel ca pe cel care-l lasa gogosile sau langosii prajiti în ulei...dar care îmi plac atît de mult!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqSaX7Dcli0eObrqo29V1DmkM6GQwFeCCQJuoXCaLinepI_ib910h-ln-FFtoopwjNbc5CrA0sKnOBnAmBcWsCf20tgMirFp2I0-cJ_YrsiOVHLz69Ux2kivp44nuz6mXD8dvs7fEcqdKu/s800/omleta%252520cu%252520dovlecei%252520%2525287%252529.jpg)
Ingrediente pentru 4 portii:
- 350 g dovlecei,feliati fin
- 2 fire ceapa verde,taiata inele
- 1 legatura busuioc,tocat grob
- 8 oua,marime medie
- 100 ml smîntîna de frisca
- 120 g brînza Feta,taiata cubulete
- 2 rosii,feliate
- 2 lingurite ulei
- sare de mare
- piper din rîsnita
- 1 mîna masline(fac.)
- 1 jalapeno(fac.)
apoi am întrins un strat subtire de dovlecei feliati.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidmusEVdBBSOWIt5rji7Jhm9MIBvpSFz3uVfFDlF-tGcMgbS_zm3JwsPh_4B9O1i4nVsaiqRFAipiBRuO4OayviCezoAEPY1go8P5NoP-S-wytc6NWadwHy2LAAmggJSo0LnWhVyz74Wzg/s800/omleta%252520cu%252520dovlecei%252520%2525281%252529.jpg)
Deasupra am presarat ceapa si busuiocul.
Am dat tavile în sub gratarul cuptorului la aproximativ 300 °C pentru cîteva minute,
atît cît sa se înmoaie si sa se rumeneasca putin dovleceii.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRmESo8MkbeJOcJwYCC8Mgcb4R3IUEc34kDgteni-asjrf1Twxr9Gz-DG3AUaLUkGPhUvGAQbuSN4UKjNiVayg_NS4rfr8VX2dWW0lPfWFE8Dyadf4TO0aCnP9ZuwVUnqDU6b-Q7jXXjm3/s800/omleta%252520cu%252520dovlecei%252520%2525282%252529.jpg)
Între timp am batut ouale cu smîntîna,sare si piper.Am turnat amestecul peste dovleceii din tavi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiis6p_06SOj-MKYQYqdj8hlV14VRxsyP9jAzkbq_C-QLxjnIq3s17n1D4Rs2yp_cPkhrhWsXDkLHVwc0dM6Wmr2kCj1vk9vaW7Xoqfzh5rolNCL2odMscuppi9SiNEuMthSGYPtB1DzN5v/s800/omleta%252520cu%252520dovlecei%252520%2525283%252529.jpg)
Am asezat feliile de rosii si am presarat cubuletele de brînza deasupra.
Pe una am mai presarat cîteva masline,iar pe cealalta am adaugat cîteva inele de jalapeno.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMMsXg9TDS_fVfzQko0P8xD1UG61OjJfdDGrKxViZSnau6XTdnRILmBtdpyF5dlpSR5JbAxMrKuaKaa1BaVgtZ6AI9DEN_AQVCqdXO616BWeYQuHsP91X7tqOJJxXHMqigo-TCWdrgvB2i/s800/omleta%252520cu%252520dovlecei%252520%2525284%252529.jpg)
Am dat tavile în cuptorul preîncalzit la 200 °C pîna s-au umflat si rumenit putin deasupra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIbbU45dZpMpz6O_opeAQiEmQjbd3y1LPyIifw9X78SGCaVvA1dCj4uacgOAmtPWG5tPGrZNROpIcGWGEydMlNgybg10EoCqBxLcTF1d9hNB3TwxorvXDh-7iUZ4qX9wo0N-YmzQCuFB3C/s800/omleta%252520cu%252520dovlecei%252520%2525285%252529.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8UM-Vv3v4cBKBacPm0ARei-MU6yXQCQEZspSUerc8b9ovaifgvwxXXp8-b7duNzDgu81tEE8p78o13cRbJkSv7BCqmmCT-HL3TS-2-dpIq95Apz7wmSVt2eCFPe5u4e9dbu8aAvsOLqia/s800/omleta%252520cu%252520dovlecei%252520%2525286%252529.jpg)
Ma bucur enorm ca ti-am facut pofta cu acea omleta facuta in graba cu ce am gasit prin frigider , ca sa nu mai spun ca sunt fff happy ca tinerelul meu blog te inspira uneori .... inseamna fff mult ptr mine !!!
ReplyDeleteOmleta ta a iesit extraordinar si cu siguranta ai pacalit beneficiraii cu acei dovlecei mascati de toate celelalte bunatati , cu putina imaginatie putem face totul sa fie pe placul nostru ;) sau pe placul celorlalti chiar daca ne folosim de cateva trucuri :)... iar eu, de cand am descoperit ca se pot face omletele in cuptor , imi plac de numa !!!!
felicitari Maya !!!!
sotul meu e nebun dupa omlete si la fel ca si tine eu urasc mirosul de omleta prajita.o sa incerc metoda asta de preparare.asta cand o sa ma trezesc mai devreme sa am timp sa o fac pt micul dejun.oricum arata foarte bine.pupicei
ReplyDeleteCe de culori!Dovleceii imi plac muuult,asa ca o omleta la cuptor n-as putea refuza!pupici!
ReplyDeleteMi-nu-na-tă idee! Şi eu urăsc mirosul de prăjit, dar omleta îmi place. Iată, deci, împăcarea caprei cu varza. :P
ReplyDeleteMaya arata tare bine , tare colorata, sotul este nebun dupa omlete dar chiar ma streseaza deja cu omletele, toata ziua ar manca omleta :D trebuie sa incerc si varianta asta la cuptor... puup!
ReplyDeletemaya ce culori,ce bunatate!!!!
ReplyDeleteSuper idee ! Multumim si tie si lui catkitchen :) Cu siguranta o voi testa. Pup si o seara frumoasa!
ReplyDeletearata minunat!! sunt innebunita dupa omleta asa ca nu pot decat sa-ti spun tie si lu Cat.. ca sigur o fac si eu ! :) pupici
ReplyDeleteCatkitchen,eu ador dovleceii,iar omleta ta mi-a amintit de dovleceii invizibili a lui Lily(îi gasesti pe blog),o alta reteta excelenta.Nici nu stiu de cîte ori am facut-o si refacut-o.Fiica-mea însa,nu prea o apreciaza...iar noi lesinam dupa dovleceii aia ascunsi :D
ReplyDeleteDar cum spui,mai trebuie sa ne foosim si de trucuri pentru a le arata mofturosilor ca dovleceii sînt buni si altfel decît pane =))
Sarah,sper sa va placa :*
ReplyDeleteFlory,esti invitata mea!Inivtata la omleta =))
ReplyDeletePupici :*
Arcaia,exact asa gîndeam si eu cînd coceam omleta...si capra si varza.Apropos varza,azi am facut-o cu taitei.Doooor mi-a mai fost de varza noua cu taitei :D
ReplyDeleteAdela,neaparat.Merge usor,chiar si cu estetica se poate jongla :)
ReplyDeleteYaya,chiar a fost tare gustoasa.Eu am servit cu jalapeno...îmi place iute :D
ReplyDeleteDana,te pup si daca o servesti,de la mine Pofta Buna :*
ReplyDeleteAnto,pupici!Sa o încerci.E buna tare.Daca-ti place iute,pune niste felioare de ardei iuti.Sau pot presara putin pecorini sau parmezan razuit peste felioarele de rosii.Le da o aroma deosebita :)
ReplyDeleteDe ce trebuie sa arate totul atat de bine? Numai uitandu-ma la pozele tale mi se face pofta:D.
ReplyDeleteSomething,merci.Omleta asta este usor de realizat,si egal cine o face,arata minunat.Culori multe,face pofta mai mare :)
ReplyDeleteBuna ziua,
ReplyDeleteNumele meu este Alin Diaconu ,psiholog la Asociata Romana de Interventie in Situatii de Urgenta si administrator al blogului personal "Blog de psiholog". Motivul pentru care v-am contactat are in viziune o colaborare de publicitate reciproca.Astfel am rugamintea de a posta Badge-ul pe interfata sitelui dumneavoastra iar eu o sa va ofer serviciul reciproc.Mai mult decat atat toti clientii mei vor putea accesa foarte rapid site dumneavoastra. O stabilire de parteneriat in acest caz reciproca nu face de a aduce beneficii reciproc.
Incazul in care priviti realul avantaj de publicitate astept sa ma contactati pe http://recomandati-psiholog-online.blogspot.com/ la sectiunea Contact cu subiectul Colaborare reciproca, apoi o sa trimit pe e-mail fotografia care vreau sa o atasati pe blogul dvs
Gata, notat reteta excelenta,simpla si savuroasa, maine o prestez si eu, ca e micul nostru dejun preferat! puup
ReplyDelete