As fi putut sa nu ma "laud", dar vroiam sa va dovedesc cît de mult antitalent poate poseda cineva cînd este vorba de sculptat pepeni ! Acelasi talent îl am si la decorat torturi cu creme, glazuri sau catastrofal cu "C" mare-frisca ! La decoratul torturilor am renuntat de mult. M-am resemnat ! Pepenilor si lubenitelor însa o sa le mai dau cîteva sanse. Poate, poate ! Voi studia mai cu atentie imaginile si video-clipurile de pe blogul lui Miodrag Surac, cu speranta ca dupa cîteva încercari se prinde ceva si de mine. Miodrag, promit solemn ca data viitoare îmi dau mai multa silinta ! Multumesc pentru inspiratie !
Rusinata, va arat si eu pepenele meu...
Rusinata, va arat si eu pepenele meu...
Ca sa nu-l mai vad cum se zgîieste la mine, pepenele Cantloupe, cu sctructura klingoniana, i-am facut felul ! Adica am facut ce stiu mai bine. L-am transformat într-un sorbet dulce acrisor, cu un usor iz mentolat. Proaspat si racoritor... desi vremea noastra cere Hot Chocolate. Da, ati ghicit ! Ploua. De jumatate de an avem aceeasi vreme. Un anotimp nou. O combinatie între primavara si toamna. Frig, ud si soare doar de sarbatori.
Ingrediente:
- 1 pepene Cantaloupe
- zeama de la o lamîie
- 2 linguri de miere
- 3 linguri zahar pudra
- cîteva frunze de menta
- 5-6 linguri apa
Pepenele se curata de coaja, se îndeparteaza semintele, apoi se taie bucati.
Bucatile de pepene se macina în blender împreuna cu zaharul pudra, zeama de lamîie si mierea.
Bucatile de pepene se macina în blender împreuna cu zaharul pudra, zeama de lamîie si mierea.
Frunzele de menta se fierb 2-3 minute. Zeama obtinuta se toarna la amestecul de mai sus.
Turnati acest amestec în masina de înghetata. Dupa 15-20 minute veti obtine un sorbet delicios si racoritor.
Pentru ca nu am avut vasul de la Ice Cream-Maker pregatit,
am turnat amestecul într-un vas de inox si l-am dat la congelator, la -20°C.
Am amestecat cu un tel la fiecare jumatate de ora aproximativ, timp de vreo 2 ore.
Pentru ca nu am avut vasul de la Ice Cream-Maker pregatit,
am turnat amestecul într-un vas de inox si l-am dat la congelator, la -20°C.
Am amestecat cu un tel la fiecare jumatate de ora aproximativ, timp de vreo 2 ore.
Dupa acest timp,la tratamentul descris, are exact consistenta si textura care îmi place mie.
Nu pot spune decît... mmmmmm !
Din cutiuta cu tipsuri & tricksuri, va pot spune asa : Daca vi se "betoneaza" sorbetul, luati un cutit mare si stabil (nu unul de filetat, a carui lama se îndoaie) , asta daca nu aveti scula de spart gheata din Basic Instinct , si spargeti gheata în bucati. Le transferati într-un blender(eu ala de la KA) si folositi-va de butonul ice crusher. Daca aparatul nu dispune de acest buton, dar aveti un blender puternic, obtineti acelasi rezultat. Adica un sorbet perfect !
Ador pepenele galben, iar inghetata ta ma tenteaza, desi inca-i racoare bine afara. Pup!
ReplyDeleteMaya , nu am cuvinte ! Hmmmmmm! Pupicei!
ReplyDeleteMaya, nu e rau deloc!Sa nu te opresti ca pana la urma o sa-ti iese perfect!O zi buna!
ReplyDeleteBravo Maya, nici eu nu-am facut mai bine prima data,imi place cum a iesit. Sa nu crezi ca e usor, dar deja ai prins cum merge, trebuie exersezi mai mult. A treia oara o sa fi multumita. O zi placuta...
ReplyDeleteArata bine.Imi place.P.S.Am deschis si eu un blog de curand.si te rog daca vrei sa mi te alaturi.S-au mai alaturat si altii.Doresc si eu sa-mi fac prieteni,sa comenteze ce vad la mine si daca le place.Sper sa reusesc sa ajung si eu asa ca alte fete.DiaMar-bucataria galbena.diamar99blogspot.com.Multumesc mult.
ReplyDeleteFelicitari pentru incercare si rezultat!Surac are mare dreptate,a treia oara iese minunat...la prima incercare emotiile-s prea mari ,dupa aia rezultatul vine de la sine!!!(de ai sti ce opera am acum in frigider...pe asta n-am pozat-o)
ReplyDeleteDespre sorbet sau inghetata de melone spun ca-i pe primul loc in topul preferintelor mele....deci?Nota 10-
Pupici si o dunineca minunata!!!
Hai mai ca nu e asa catastrofal. Mie immi place si daca exersezi o sa reusesti. iar cu torturile nu ai dreptate..am vazut un tort de cioco si capsuni..super decorat...cu gratare de cioco pe margine..era f bine..ce mai vrei?:))
ReplyDeletePupici
bravoooo ptr incercare !!! ... eu zic ca e super ok ptr inceput , cat despre sorbet cu siguranta e delicios !! ... pacat ca vremea nu ne lasa sa savuram toate astea la caldura :):)... si la noi ploua de numa :(:(....
ReplyDeleteE nemaipomenit pe caldura asta!!! Pupici!
ReplyDeletesara,si la noi e un frig si ploua!dar m-am hotarît sa ignor vara asta care e de fapt o toamna rece.Nici macar o toamna frumoasa!
ReplyDeletePupici!
Adela,pupici si multumesc :*
ReplyDeleteTeo,sincera sa fiu nu prea cred,dar o sa mai încerc!Nu ma las eu chiar din prima :D
ReplyDeleteMiodrag,merci.Data viitoare îmi dau mai multa silinta.Un weekend minunat!
ReplyDeleteDiaMar,multumesc de vizita.O sa trec pe la tine.
ReplyDeleteUn weekend minunat.
Petro,voi vreti sa ma încurajati.Sper sa ajute =))
ReplyDeleteAm avut eu asa mult elan de dimineata,dar dupa ce am sculptat pepenele,l-am cam privit cu buzele umflate :D
O sa mai încerc!
Pupici!
De ce nu ai pozat-o???? :(
Eeee,Bia,as vrea sa "ung" si eu un tort cu crema,si sa arate bine.Sau sa fac niste gratare/model ca un cosulet împletit din frisca sau crema...Nici macar nu pricep cum se face =))))) :D
ReplyDeleteCat,da-o încolo de vreme!Eu am pus-o pe ignor!Chiar mi-am cumparat si o pereche de sandale!ce daca ploua? Hahhahahhaha
ReplyDeletePupici!
Licuta,nu trimiti si tu niste caldura la pachet?Fii buna!Merci :*
ReplyDeletePupici!
Maya, eu spun ca e simpatic pepenele sculptat de tine, mie chiar imi place.
ReplyDeleteMultumesc pentru sorbet! E perfect pe caldura asta... Am si eu o inghetata in congelator, dar pana e gata, ma delectez cu fotografiile tale.
O seara frumoasa!
Mie imi plac foarte mult amandoua operele,eu nici macar n-am incercat!Asa ca exersand o sa-ti iasa perfect,stiu eu cat de ambitioasa esti!We minunat Maya ,xoxoxo!!!
ReplyDeleteesti o maiastra!:)
ReplyDeleteMaya eu o subscriu pe Alison!! Nici nu pot sa-mi imaginez ce-o sa iasa dupa mai multa experienta.. Cat despre sorbet.. arunca si la mine o cupa.. ca e tare cald afara si tare bine mi-ar face un sorbet.. Pupicei
ReplyDeleteTu chiar vrei sa-ti iasa totul perfect din prima?
ReplyDeleteIti ies si-asa destule, ia termin-o!:))))
Fain, mai, eu nu am asa rabdare..sau..mai stii?;)))
Vreau si eu sorbet!
Hai Maya ca nu arata rau sculptura ta .
ReplyDeleteDar sorbetul e de-a dreptul apetisant.
Mie mi se pare ca arata ffff bine pepenele tau. Cat despre sorbet... imi ploua in gura cand ma uit la el! Ador pepenele galben.
ReplyDeletece minunatie! ce culoare! si ce aroma deosebita trebuie sa aiba!
ReplyDeleteArta nu gluma.Imi place tare mult sculptura ta.
ReplyDeleteArata super pepenele sculptat astfel, nu stiu de ce spui ca nu ti-a reusit ! Cu torturile, te inteleg, si eu sunt antitalent, ma limitez la decoratiuni simple.
ReplyDeleteSorbetul e delicios, ador pepenele galben, chiar ma pregatesc sa scot o felie de la frigider !
Fataaa, m-ai innebunit cu parfumul cantalupului...hi,hi..data viitoare sunt convinsa ca o sa-i iei fata lui Surac, ca doar trebuie sa aiba concurenta, nuu? Eeeiii...deci, felicitari si sculpteaza ploaia asta in orice, poate se opreste o data...vreau la mareeee! ;-) puuup
ReplyDeleteRegim, regim,
ReplyDeleteDar avem voie sa privim!
Si ne lasa gura apa...
O vara frumoasa si calda va dorim ;)
Alexandrina,multumesc.Ce înghetata buna ai facut?
ReplyDeleteFlory,e adevarat ca sînt eu ambitioasa...dar nu în toate cele :D
ReplyDeletePupici :*
Alison,eu si pasrea maiastra =))
ReplyDeletePupici :*
Anto,acu mai ma gîndesc ce si cum..mai studiez metode,sa vedem.Ambitie am,dar cu rabdarea stau cam rau.Asta e o combinatie...nasoala :D
ReplyDeletePup!
Gaby,chiar spuneam Anotninei ca stau prost cu rabdarea.Deci sigur poti si tu!Eu chiar sînt convinsa ca ai talent la asa ceva!
ReplyDeletePupici:*
Dorina,merci :)
ReplyDeleteBrîndusa,si eu iubesc toti pepenii.cel mau mult în stare proaspta :)
ReplyDeleteZazuza,da,are înr-adevar o aroma superba.Am avut si noroc cu pepenele,care a fost dulce si aromat.
ReplyDeleteHaplea,merci.Ma bucur ca îti place.Totusi eu sper sa reusesc sa fac una mai frumoasa :D
ReplyDeleteCaietul cu retete,noroc ca natura ne ofera flori frumoase,asa pot decora si eu mai atractiv :D
ReplyDeletePupici :)
Liana,concurenta lui Surac? Never!Eu poate mai fac 1,2,3 pepeni sa-mi demonstrez mie..DA ori BA,dar atîta rabdare ca Miodrag nu am!El o face cu pasiune.El face arta si dintr-un fir de ceapa verde.Are fantezie,nu gluma!
ReplyDeleteAmelia,sorbetul merge si la regim.Daca nu,atunci macar pepenele meu cu model klingonian =))
ReplyDeletePupici :*
Vai, ce bine arata!!!!!!
ReplyDeleteEu nu-s fan pepene cantalup dar sorbetul tau e super :)
Merci,Bobita :)
ReplyDeleteDraga Maya, imi pare rau ca trebuie sa iti arat eu acest posta dar iata: http://www.retete-sanatoase.ro/sorbet-mint-si-cantaloupe/
ReplyDeleteMerci, Catalina. Am lasat un mesaj acolo. Nu e prima data. Asta este. Unii nu au coloana vertebrala, si în lipsa de ocupatie decupeaza semanturile altora de pe poze care nu le apartin...
ReplyDeleteVad ca nu mi-au publicat mesajul si nici nu m-au contactat, asa ca nu are rost sa ma sinchisesc sa le mai scriu vreunu, desi am mai gasit vreo 25 de retete de ale mele cu tot cu poze, de pe care bineînteles, au decupat semnatura...
ReplyDeleteHi there to everу body, it's my first visit of this web site; this website consists of amazing and genuinely excellent stuff designed for visitors.
ReplyDeleteAlso visit my page :: loans for bad credit
I rеaԁ thіs post fullу сοncernіng thе resemblаnce of nеwest and рrevious technοlogiеs, it's awesome article.
ReplyDeleteAlso visit my web page ... fast payday loans