July 30, 2011

Sorbet Cantaloupe & Mint

As fi putut sa nu ma "laud", dar vroiam sa va dovedesc cît de mult antitalent poate poseda cineva cînd este vorba de sculptat pepeni ! Acelasi talent îl am si la decorat torturi cu creme, glazuri sau catastrofal cu "C" mare-frisca ! La decoratul torturilor am renuntat de mult. M-am resemnat ! Pepenilor si lubenitelor însa o sa le mai dau cîteva sanse. Poate, poate ! Voi studia mai cu atentie imaginile si video-clipurile de pe blogul lui Miodrag Surac, cu speranta ca dupa cîteva încercari se prinde ceva si de mine. Miodrag, promit solemn ca data viitoare îmi dau mai multa silinta ! Multumesc pentru inspiratie !
Rusinata, va arat si eu pepenele meu...


Ca sa nu-l mai vad cum se zgîieste la mine, pepenele Cantloupe, cu sctructura klingoniana, i-am facut felul ! Adica am facut ce stiu mai bine. L-am transformat într-un sorbet dulce acrisor, cu un usor iz mentolat. Proaspat si racoritor... desi vremea noastra cere Hot Chocolate. Da, ati ghicit ! Ploua. De jumatate de an avem aceeasi vreme. Un anotimp nou. O combinatie între primavara si toamna. Frig, ud si soare doar de sarbatori.

Sorbetul



        Ingrediente:
  • 1 pepene Cantaloupe
  • zeama de la o lamîie
  • 2 linguri de miere
  • 3 linguri zahar pudra
  • cîteva frunze de menta
  • 5-6 linguri apa
Pepenele se curata de coaja, se îndeparteaza semintele, apoi se taie bucati.
Bucatile de pepene se macina în blender împreuna cu zaharul pudra, zeama de lamîie si mierea.


Frunzele de menta se fierb 2-3 minute. Zeama obtinuta se toarna la amestecul de mai sus.


Turnati acest amestec în masina de înghetata. Dupa 15-20 minute veti obtine un sorbet delicios si racoritor.
Pentru ca nu am avut vasul de la Ice Cream-Maker pregatit,
am turnat amestecul într-un vas de inox si l-am dat la congelator, la -20°C.
Am amestecat cu un tel la fiecare jumatate de ora aproximativ, timp de vreo 2 ore.


Dupa acest timp,la tratamentul descris, are exact consistenta si textura care îmi place mie.



Nu pot spune decît... mmmmmm !


Din cutiuta cu tipsuri & tricksuri, va pot spune asa : Daca vi se "betoneaza" sorbetul, luati un cutit mare si stabil (nu unul de filetat, a carui lama se îndoaie) , asta daca nu aveti scula de spart gheata din Basic Instinct , si spargeti gheata în bucati. Le transferati într-un blender(eu ala de la KA) si folositi-va de butonul ice crusher. Daca aparatul nu dispune de acest buton, dar aveti un blender puternic, obtineti acelasi rezultat. Adica un sorbet perfect ! 

49 comments:

  1. Ador pepenele galben, iar inghetata ta ma tenteaza, desi inca-i racoare bine afara. Pup!

    ReplyDelete
  2. Maya , nu am cuvinte ! Hmmmmmm! Pupicei!

    ReplyDelete
  3. Maya, nu e rau deloc!Sa nu te opresti ca pana la urma o sa-ti iese perfect!O zi buna!

    ReplyDelete
  4. Bravo Maya, nici eu nu-am facut mai bine prima data,imi place cum a iesit. Sa nu crezi ca e usor, dar deja ai prins cum merge, trebuie exersezi mai mult. A treia oara o sa fi multumita. O zi placuta...

    ReplyDelete
  5. Arata bine.Imi place.P.S.Am deschis si eu un blog de curand.si te rog daca vrei sa mi te alaturi.S-au mai alaturat si altii.Doresc si eu sa-mi fac prieteni,sa comenteze ce vad la mine si daca le place.Sper sa reusesc sa ajung si eu asa ca alte fete.DiaMar-bucataria galbena.diamar99blogspot.com.Multumesc mult.

    ReplyDelete
  6. Felicitari pentru incercare si rezultat!Surac are mare dreptate,a treia oara iese minunat...la prima incercare emotiile-s prea mari ,dupa aia rezultatul vine de la sine!!!(de ai sti ce opera am acum in frigider...pe asta n-am pozat-o)
    Despre sorbet sau inghetata de melone spun ca-i pe primul loc in topul preferintelor mele....deci?Nota 10-
    Pupici si o dunineca minunata!!!

    ReplyDelete
  7. Hai mai ca nu e asa catastrofal. Mie immi place si daca exersezi o sa reusesti. iar cu torturile nu ai dreptate..am vazut un tort de cioco si capsuni..super decorat...cu gratare de cioco pe margine..era f bine..ce mai vrei?:))
    Pupici

    ReplyDelete
  8. bravoooo ptr incercare !!! ... eu zic ca e super ok ptr inceput , cat despre sorbet cu siguranta e delicios !! ... pacat ca vremea nu ne lasa sa savuram toate astea la caldura :):)... si la noi ploua de numa :(:(....

    ReplyDelete
  9. E nemaipomenit pe caldura asta!!! Pupici!

    ReplyDelete
  10. sara,si la noi e un frig si ploua!dar m-am hotarît sa ignor vara asta care e de fapt o toamna rece.Nici macar o toamna frumoasa!
    Pupici!

    ReplyDelete
  11. Adela,pupici si multumesc :*

    ReplyDelete
  12. Teo,sincera sa fiu nu prea cred,dar o sa mai încerc!Nu ma las eu chiar din prima :D

    ReplyDelete
  13. Miodrag,merci.Data viitoare îmi dau mai multa silinta.Un weekend minunat!

    ReplyDelete
  14. DiaMar,multumesc de vizita.O sa trec pe la tine.
    Un weekend minunat.

    ReplyDelete
  15. Petro,voi vreti sa ma încurajati.Sper sa ajute =))
    Am avut eu asa mult elan de dimineata,dar dupa ce am sculptat pepenele,l-am cam privit cu buzele umflate :D
    O sa mai încerc!
    Pupici!
    De ce nu ai pozat-o???? :(

    ReplyDelete
  16. Eeee,Bia,as vrea sa "ung" si eu un tort cu crema,si sa arate bine.Sau sa fac niste gratare/model ca un cosulet împletit din frisca sau crema...Nici macar nu pricep cum se face =))))) :D

    ReplyDelete
  17. Cat,da-o încolo de vreme!Eu am pus-o pe ignor!Chiar mi-am cumparat si o pereche de sandale!ce daca ploua? Hahhahahhaha
    Pupici!

    ReplyDelete
  18. Licuta,nu trimiti si tu niste caldura la pachet?Fii buna!Merci :*

    Pupici!

    ReplyDelete
  19. Maya, eu spun ca e simpatic pepenele sculptat de tine, mie chiar imi place.
    Multumesc pentru sorbet! E perfect pe caldura asta... Am si eu o inghetata in congelator, dar pana e gata, ma delectez cu fotografiile tale.
    O seara frumoasa!

    ReplyDelete
  20. Mie imi plac foarte mult amandoua operele,eu nici macar n-am incercat!Asa ca exersand o sa-ti iasa perfect,stiu eu cat de ambitioasa esti!We minunat Maya ,xoxoxo!!!

    ReplyDelete
  21. Maya eu o subscriu pe Alison!! Nici nu pot sa-mi imaginez ce-o sa iasa dupa mai multa experienta.. Cat despre sorbet.. arunca si la mine o cupa.. ca e tare cald afara si tare bine mi-ar face un sorbet.. Pupicei

    ReplyDelete
  22. Tu chiar vrei sa-ti iasa totul perfect din prima?
    Iti ies si-asa destule, ia termin-o!:))))
    Fain, mai, eu nu am asa rabdare..sau..mai stii?;)))
    Vreau si eu sorbet!

    ReplyDelete
  23. Hai Maya ca nu arata rau sculptura ta .
    Dar sorbetul e de-a dreptul apetisant.

    ReplyDelete
  24. Mie mi se pare ca arata ffff bine pepenele tau. Cat despre sorbet... imi ploua in gura cand ma uit la el! Ador pepenele galben.

    ReplyDelete
  25. ce minunatie! ce culoare! si ce aroma deosebita trebuie sa aiba!

    ReplyDelete
  26. Arta nu gluma.Imi place tare mult sculptura ta.

    ReplyDelete
  27. Arata super pepenele sculptat astfel, nu stiu de ce spui ca nu ti-a reusit ! Cu torturile, te inteleg, si eu sunt antitalent, ma limitez la decoratiuni simple.
    Sorbetul e delicios, ador pepenele galben, chiar ma pregatesc sa scot o felie de la frigider !

    ReplyDelete
  28. Fataaa, m-ai innebunit cu parfumul cantalupului...hi,hi..data viitoare sunt convinsa ca o sa-i iei fata lui Surac, ca doar trebuie sa aiba concurenta, nuu? Eeeiii...deci, felicitari si sculpteaza ploaia asta in orice, poate se opreste o data...vreau la mareeee! ;-) puuup

    ReplyDelete
  29. Regim, regim,
    Dar avem voie sa privim!
    Si ne lasa gura apa...
    O vara frumoasa si calda va dorim ;)

    ReplyDelete
  30. Alexandrina,multumesc.Ce înghetata buna ai facut?

    ReplyDelete
  31. Flory,e adevarat ca sînt eu ambitioasa...dar nu în toate cele :D
    Pupici :*

    ReplyDelete
  32. Alison,eu si pasrea maiastra =))
    Pupici :*

    ReplyDelete
  33. Anto,acu mai ma gîndesc ce si cum..mai studiez metode,sa vedem.Ambitie am,dar cu rabdarea stau cam rau.Asta e o combinatie...nasoala :D
    Pup!

    ReplyDelete
  34. Gaby,chiar spuneam Anotninei ca stau prost cu rabdarea.Deci sigur poti si tu!Eu chiar sînt convinsa ca ai talent la asa ceva!
    Pupici:*

    ReplyDelete
  35. Brîndusa,si eu iubesc toti pepenii.cel mau mult în stare proaspta :)

    ReplyDelete
  36. Zazuza,da,are înr-adevar o aroma superba.Am avut si noroc cu pepenele,care a fost dulce si aromat.

    ReplyDelete
  37. Haplea,merci.Ma bucur ca îti place.Totusi eu sper sa reusesc sa fac una mai frumoasa :D

    ReplyDelete
  38. Caietul cu retete,noroc ca natura ne ofera flori frumoase,asa pot decora si eu mai atractiv :D
    Pupici :)

    ReplyDelete
  39. Liana,concurenta lui Surac? Never!Eu poate mai fac 1,2,3 pepeni sa-mi demonstrez mie..DA ori BA,dar atîta rabdare ca Miodrag nu am!El o face cu pasiune.El face arta si dintr-un fir de ceapa verde.Are fantezie,nu gluma!

    ReplyDelete
  40. Amelia,sorbetul merge si la regim.Daca nu,atunci macar pepenele meu cu model klingonian =))
    Pupici :*

    ReplyDelete
  41. Vai, ce bine arata!!!!!!
    Eu nu-s fan pepene cantalup dar sorbetul tau e super :)

    ReplyDelete
  42. Draga Maya, imi pare rau ca trebuie sa iti arat eu acest posta dar iata: http://www.retete-sanatoase.ro/sorbet-mint-si-cantaloupe/

    ReplyDelete
  43. Merci, Catalina. Am lasat un mesaj acolo. Nu e prima data. Asta este. Unii nu au coloana vertebrala, si în lipsa de ocupatie decupeaza semanturile altora de pe poze care nu le apartin...

    ReplyDelete
  44. Vad ca nu mi-au publicat mesajul si nici nu m-au contactat, asa ca nu are rost sa ma sinchisesc sa le mai scriu vreunu, desi am mai gasit vreo 25 de retete de ale mele cu tot cu poze, de pe care bineînteles, au decupat semnatura...

    ReplyDelete
  45. Hi there to everу body, it's my first visit of this web site; this website consists of amazing and genuinely excellent stuff designed for visitors.
    Also visit my page :: loans for bad credit

    ReplyDelete
  46. I rеaԁ thіs post fullу сοncernіng thе resemblаnce of nеwest and рrevious technοlogiеs, it's awesome article.

    Also visit my web page ... fast payday loans

    ReplyDelete