February 22, 2014

Mozzarella cu salsa de rosii



Ingrediente:
  • 125 g mozzarella
  • 2 roșii ferme
  • 1 ceapă mică roșie
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 1 lingură suc de lămîie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 ardei iute
  • sare, piper

Mod de preparare:

Roșiile se spală, curață și li se îndepărtează semințele. Roșiile, ceapa și ardeiul iute se toacă cubulețe fine. Se pigulesc frunzele de  busuioc de pe tije și se taie fidelute. Se amestecă cu suc de lămîie și ulei de măsline. Se condimentează după gust cu sare și piper. 

Mozzarella se taie în cruce, se apasă puțin, se asează pe o farfurie, iar deasupra se aranjează  salsa de roșii. Se stropește cu ulei de măsline și se ornează cu busuioc. 
 
 
 
 
 
 
Zutaten:

  • 125 g Mozzarella
  • 2 feste Tomaten
  • 1 kleine rote Zwiebel
  • 2-3 Basilikumblätter
  • 1 EL Zitronensaft
  • 1 EL Olivenöl
  • 1/2 Chilischote
  • Salz, Pfeffer

Zubereitung:

Tomaten waschen, putzen und entkernen. Tomaten, Zwiebel und Chilischote fein würfeln. Basilikumblätter von den Stielen zupfen und fein schneiden. Mit Zitronensaft und Olivenöl mischen. Nach Geschmack mit Salz und Pfeffer  würzen.

Mozzarella kreuzweise einschneiden und leicht aufdrücken,  auf einen Teller legen und die Tomatensalsa darauf verteilen. Mit 1 EL Olivenöl beträufeln und mit Basilikum garnieren.

4 comments: