Blatul
- 300 g biscuiti
- 70 g unt
- 80 g ciocolata
- 250 g Quark/brînza de vaci
- 150 ml lapte de cocos(din doza)
- 30 g zahar
- 8 g agar-agar(Agartine Ruf)
Crema de capsuni
- 250 Quark/brînza de vaci
- 200 g capsuni
- 70-80 g zahar(depinde de capsuni/cel mai bine dupa gust)
- 8 g agar-agar(Agartine Ruf)
Blatul
Maruntim biscuitii,si îi amestecam bine cu untul moale.
Repartizam biscuitii maruntiti într-o forma cu perete detasabil,
sau într-un inel,direct pe platoul de servire.
Apasam biscuitii cu palma,pîna se aseaza bine,formînd un blat.
sau într-un inel,direct pe platoul de servire.
Apasam biscuitii cu palma,pîna se aseaza bine,formînd un blat.
Topim ciocolata la microunde
(cîte 20-30 de secunde,apoi controlam si amestecam.
Repetam pîna aceasta este fluida)
Eu am avut o ciocolata de lapte Milka,
care era umpluta cu crema de ciocolata amaruie,
aromatizata cu capsuni.
E ceva din colectia/editia de vara,nu mai stiu cum se numeste)
Stropim blatul cu ciocolata topita si dam la racorit.
Crema de cocos
Mixam Quark-ul cu zahar si jumatate din laptele de cocos.
Cealalta jumatate din laptele de cocos,o amestecam cu praful de agar,
si dam la microunde 30-40 secunde/un clocot scurt.
Amestecam,pîna praful e dizolvat,
dupa care turnam la crema si amestecam bine.
Nivelam crema,peste blat,dam la rece.
Crema de capsuni
Amestecam zaharul cu capsunii,
pîna acestia lasa ceva zeama.
Scoatem capsunii din siropul lasat,
îi adaugam la brînza de vaci,si mixam bine,
Zeama lasata o amestecam cu agarul,
si dam la microunde sa traga un clocot scurt(30-40 secunde),
dupa care o adaugam la crema de capsuni si mixam mai departe.
Nivelam crema de apsuni,peste cea de cocos.
Dam la frigider,pentru 5-6 ore.
Înainte de servire,eliberam desertul de cerc,
si decoram dupa plac si pofta.
(eu am avut o decoratoare draguta si un infractor,
care a rupt orhideeeeeaa(mama lui azi si mîine :D )..
asa..si au decorat cu orhideea rupta,
fulgi de cocos,si trufe cu crema de capsuni si sampanie
...ce au gasit si ei prin dulapuri :P
(cîte 20-30 de secunde,apoi controlam si amestecam.
Repetam pîna aceasta este fluida)
Eu am avut o ciocolata de lapte Milka,
care era umpluta cu crema de ciocolata amaruie,
aromatizata cu capsuni.
E ceva din colectia/editia de vara,nu mai stiu cum se numeste)
Stropim blatul cu ciocolata topita si dam la racorit.
Crema de cocos
Mixam Quark-ul cu zahar si jumatate din laptele de cocos.
Cealalta jumatate din laptele de cocos,o amestecam cu praful de agar,
si dam la microunde 30-40 secunde/un clocot scurt.
Amestecam,pîna praful e dizolvat,
dupa care turnam la crema si amestecam bine.
Nivelam crema,peste blat,dam la rece.
Crema de capsuni
Amestecam zaharul cu capsunii,
pîna acestia lasa ceva zeama.
Scoatem capsunii din siropul lasat,
îi adaugam la brînza de vaci,si mixam bine,
Zeama lasata o amestecam cu agarul,
si dam la microunde sa traga un clocot scurt(30-40 secunde),
dupa care o adaugam la crema de capsuni si mixam mai departe.
Nivelam crema de apsuni,peste cea de cocos.
Dam la frigider,pentru 5-6 ore.
Înainte de servire,eliberam desertul de cerc,
si decoram dupa plac si pofta.
(eu am avut o decoratoare draguta si un infractor,
care a rupt orhideeeeeaa(mama lui azi si mîine :D )..
asa..si au decorat cu orhideea rupta,
fulgi de cocos,si trufe cu crema de capsuni si sampanie
...ce au gasit si ei prin dulapuri :P
divin!!!
ReplyDeleteCe-am mai ras de infractor! :D Arata superb deliciul tau! Deja salivez... E perfect acum cand nu te mai induri sa pornesti cuptorul, din cauza caldurii. Miam miam, ce pofta mi-ai facut!
ReplyDeleteAm mai venit si eu pe aici ca sa lesin de pofta ...mmmmmmm......Muah !
ReplyDeleteCe combinatie delicioasa :P
ReplyDeleteArata de nota 10+!
Wow! So beauty and yummy! Compliments!
ReplyDeleteMaya, arata de numa' salivez de nu mai pot... si bomboanele alea... auch! de poze nu mai zic ca stii... :d
ReplyDeletemmm ce buuun si frumos! :)
ReplyDeleteSuperb!
ReplyDeleteO seara faina:)
Buna, ai un premiu dragalas la mine,sper sa ti placa,pupici,o zi faina! :*
ReplyDeleteFelicitari,Maya!Arata super! Gustul cred e minunat mai ales daca e cu capsuni :) !
ReplyDeleteIo nu te mai felicit, ca tot in zadar e, nu te mai potolesti! :-)))
ReplyDeleteAi premii si un joculet cand ai chef si timp. Have a nice weeekend!
Îmi plouă-n gură.
ReplyDeletePS Am făcut o provocare, aici: http://calinhera.wordpress.com/2009/05/29/cea-mai-ploaie-mocaneasca/
Concurs pt mamici si copii: http://floridecires7.blogspot.com/
ReplyDeleteTe astept! :)
Ana,multumesc :D
ReplyDeleteIna,infractorul e deja la a-3-a floare de orhidee.A trebuit s-o mut,ca tare ciuda îi mai era pe ea!Un raut,e Felix asta!
ReplyDeleteGinuca,ma bucur ca te vad.Noi amîndoua sîntem doar pe fuga,si cîteodata pe cale de disparitie :D
ReplyDeleteMerci,Isa :)
ReplyDeleteMaria,thanks :)
ReplyDeleteDiamondule,merci!Si bomboanele alea fura bune :D :P
ReplyDeleteEdith,multumesc :)
ReplyDeleteBucatarule maniac,merci frumos! :)
ReplyDeleteAna,multumesc frumos!
ReplyDeleteIulia,eu ador combinatia asta..putinica cioco,capsuni si cocos :)
ReplyDeleteKris,te pup si merci de premiu si vizita.
ReplyDeleteCalin,am citit "Ploaia" :)
ReplyDeleteMultumesc!
Dragii mei,din nou sînt pe fuga.
ReplyDeleteNu mai am vreme de retete si de poze.
Cum reusesc sa-mi fac timp,apar ca din negura :D
Multumesc de vizite!
Pup,
M.
Salivand de pofta, iti ofer un premiu foarte meritat le mmine pe blog. :))
ReplyDeleteNu vreau sa mai ma gandesc la dulciuri, saptamana trecuta am facut dulceata de cirese si biscuiti, deci am dereglat balanta. Dar arata bine...
ReplyDeleteBuna Maya , ti-am mai scris la reteta cu branza si zmeura , mi-a facut cu ochiul si aceasta reteta , dar nu ma impac deloc cu agar-agar . Duminica voi avea invitati egipteni ,deci obligat trebuie sa folosesc agar-agar in locul gelatinei . Am mai incercat sa prepar creme si nu mi s-a inchegat ,curgea tortul la vale .
ReplyDeleteFolosesc Agartine (agar-agar) exact cum am zarit in pozele tale . Un plic vine la 500 ml lichid, nu ? Ori nu nimeresc cantitatile ,ori nu fierbe exact cat trebuie (scrie 2 min) ori nu e buna frisca (folosesc intotdeauna schlagsahne laktosefrei , cumnatul are intoleranta la lactoza) .
E mai sigura sau rapida varianta cu microundele? Sa ii dau cateva clocote rapid .
O zi frumoasa , Alina
Pai daca masori exact, trebuie sa nimeresti cantitatile :)
ReplyDeleteNu am folosit niciodata frisca fara lactoza, dar nu cred ca asta ar fi problema. Eu fac exact cum scrie pe ambalaj. O parte din lichid - fierb maxim 2 minute cu agartine, apoi amestec usor cu restul de lichid rece.
Nu e mai sigura varianta cu microundele, poti da chiar si kick foarte usor. S-ar putea sa strice textura. Nu mi s-a întîmplat niciodata, dar nici nu am facut asa de multe ori. De obicei fierb pe foc.
Un weekend minunat si sa ai spor!