Cum de la mine nu va puteti astepta la retete cu prea multe ingrediente, la fel si azi, va las una extrem de complicata, asa precum sînt eu. Doua ingrediente de baza si condimentele de lînga :D
Daca va plac dovleceii si brînza, si un stil minimalistic în farfurie, nimic nu va mai sta în cale. Important e sa aveti ingrediente de calitate. Stiu ca multi se enerveaza la auzul acestei "expresii", dar ca va place sau nu, adevarul asta este. Din ingrediente bune, iese mîncare buna. Cu asta nu ma refer neaparat la Bio ( nu tot ce zboara se manînca :D ), ci doar deschideti putin ochii si nasul, activati-va simturile cînd cumparati legume, fructe, carne... toate cele care le doriti într-adevar proaspete.
Chiar daca de vreo doua zile s-a racit, noi sîntem setati pe primavara deja de mult, si chiar daca la noi sezonul de dovlecei înca nu e deschis, vecinii nostri (nu chiar directi) italieni livreaza marfa buna. Cert este ca avem nevoie de legume, mîncaruri usoare si colorate, dar bineînteles ca, si cîte-o fleica sau o coasta la gratar, asa cînd si cînd... sa capatam puteri :P
Daca va plac dovleceii si brînza, si un stil minimalistic în farfurie, nimic nu va mai sta în cale. Important e sa aveti ingrediente de calitate. Stiu ca multi se enerveaza la auzul acestei "expresii", dar ca va place sau nu, adevarul asta este. Din ingrediente bune, iese mîncare buna. Cu asta nu ma refer neaparat la Bio ( nu tot ce zboara se manînca :D ), ci doar deschideti putin ochii si nasul, activati-va simturile cînd cumparati legume, fructe, carne... toate cele care le doriti într-adevar proaspete.
Chiar daca de vreo doua zile s-a racit, noi sîntem setati pe primavara deja de mult, si chiar daca la noi sezonul de dovlecei înca nu e deschis, vecinii nostri (nu chiar directi) italieni livreaza marfa buna. Cert este ca avem nevoie de legume, mîncaruri usoare si colorate, dar bineînteles ca, si cîte-o fleica sau o coasta la gratar, asa cînd si cînd... sa capatam puteri :P
Ingrediente:
- 1 dovlecel mai dolofan, în jur de 500 g
- 200-250 g Feta sau alta brînza de acest gen
- 2-3 linguri ulei de masline
- verdeata de care doriti - noua ne place cel mai mult cu cimbrisor sau cimbru
- sare si piper din rîsnita
O lingura de ulei am întins/pensulat pe fundul vasului termorezistent. Am asezat feliile de dovlecel taiate gros, le-am sarat (putin ) si piperat, iar peste ele am asezat felii de brînza. Am presarat verdeata rupta si am stropit cu ceva ulei de masline. În faza asta, daca acoperiti forma cu folie de aluminiu si o dati la rece, puteti sa uitati de ea cîteva ore fara probleme. Nu se întîmpla nimic rau. Asta asa ca informatie, în cazul în care doriti sa pregatiti din timp din anumite motive.
Cînd insa i-o veni timpul, preîncalziti cuptorul la 200-220°C, dati forma pe gratar în mijlocul cuptorului si asteptati sa se rumeneasca brînza asa cum va place. Nu exagerati, dar nici palida n-o lasati. Nu folositi brînza care se topeste. Feliile de dovlecei nu trebuie sa fie moi, ci sa ramîna mai crocante.
Cînd insa i-o veni timpul, preîncalziti cuptorul la 200-220°C, dati forma pe gratar în mijlocul cuptorului si asteptati sa se rumeneasca brînza asa cum va place. Nu exagerati, dar nici palida n-o lasati. Nu folositi brînza care se topeste. Feliile de dovlecei nu trebuie sa fie moi, ci sa ramîna mai crocante.
Dupa mine... deliciu pur!
Nu chiar în aceeasi nuanta, va las si cîteva lalele lamîioase si va doresc un sfîrsit de saptamîna asa cum va place. Cu soare si caldura sau mai racoros si ploios asa cum îl vom avea noi. Am avut multe zile calduroase si senine, iar acum chiar avem nevoie de putina ploaie. Cum altfel s-ar simti rasfatate florile din gradina? Cum altfel am sta sub paturica si am citi o carte buna? :D
Tocmai am savurat un desert,dar n-as zice nu unei portii branzoase.Arata demential.Bine asta nu-i o noutate.
ReplyDeleteBrînza nu se refuza :D
DeleteSuper delicioasa reteta!
ReplyDeleteTot dovlecei am si eu pentru maine.Trebuie sa fac ceva pentru felul 2 dar imi doresc ceva mai consistent ca noi suntem fomisti mari :)))
Ps. Superbe lalelele ! Cred ca datorita tie de fiecare data cand florile astea mi se pare ca im plac tot mai mult :))
Sa stii ca sînt satiosi dovlecii, cu brînza... na si cu ceva pîinica :D
DeleteNimic mai frumos! Sa curga lalelele! :)
Am uitat sa te intreb, asa nu e '' văniţa'' lui Mike ? :)
ReplyDeleteFfff fain vasul asta !
Nu, nu e vanita lui Mike. El nu e interesat de vase. Felix a fost ala din imaginea în vas. Capitanul meu de vas :)
DeleteUite o poza : https://lh6.googleusercontent.com/-QrRYLKaV5HU/TffJqU_9xsI/AAAAAAAACaw/Upi65aVRDqI/s640/fel%20in%20vas%20%282%29.jpg
Sper sa nu se oripileze careva (aia ce au probleme cu pufosii :D ), dar sa stiti ca am spalat vasul, da! In masina de vase :P
Usor si bun! Am incercat asearå retzeta ta, inså cu branzå de caprå si a iesit o cinå usoarå si gustoaså :-) Merci <3
ReplyDeleteSi eu ma gîndeam ca o fi bun si cu brînza de capra, dar ai mei nici sa auda. O sa probez :)
Deletedelicios arata! Pofta buna!
ReplyDeleteLa multi ani de Florii! o Duminica minunata!
Multumesc, Carmen! Sarbatori Fericite!
DeleteNu ma prea omor eu cu dovleceii,daaar....pozele ce le faci...ma omoara!
ReplyDeleteMultumesc. Eu ador dovlecii... indiferent de care :D
DeleteAr merge si cu branza de vaci, nesarata pt o sugarica de 10 luni? F bine arata: simplu si de efect! In fond, mancam si cu ochii!
ReplyDeleteSigur ca ar merge! Sa renunti si la piper. Oricum, poti proba ambelee variante în aceeasi forma, ca nu se "amesteca". Poti face cîteva bucati pentru beba si restul pentru adulti :)
Delete