June 15, 2015

Tomino allo speck con funghi e polenta

Bine ca nu mai am Tomini, ca altfel tot la rotitele astea îmi statea capul. Nu puteam dormi de grija lor... ma gîndeam ca le-o fi frig în frigider :)) Combinatia asta cu mamaliga si ciuperci e la fel de gustoasa ca cea cu para caramelizata, dar total diferita. Asta merge ca fel principal fara probleme  chiar si pe o masa de sarbatoare, parerea mea. Pentru asta as alege niste ciuperci mai aromate, hribi de exemplu, sau un amestec de bureti de padure si poate un decor mai festiv. 
 


 

Ingrediente:

  • 1 tomino
  • 4 felii de speck
  • 3-4 ciuperci maro ( Egerlinge ), sînt mai aromate decît ciupercile albe
  • unt, cît o aluna (mai marisoara :D )
  • sare
  • patrunjel tocat

mamaliga - din 100 g malai mai grob, 400 ml apa si sare dupa gust, obtineti 4 portii de mamaliga ca cea din poza.

Metoda clasica de împachetat tomini arata cam asa. Am facut-o doar de data asta. Eu prefer sa împachetetz un tomini cu 2 sau 3 felii, fiecare felie inel dupa tomino încît sa fie îmbracat cam peste tot. Daca nu e, nu-i mare bai. În felul asta, speck-ul e peste tot la fel de gros. Chestie de preferinta, pitici din gradina, cescute din dulap... :D
 

 
Pe dos. 
 

Pe fata. Cam un minut si jumatate pe partea unde speck-ul e subtire, ajunge.
Cealalta parte cam doua minute, fiind mai multe straturi de speck.
Ciupercile le-am feliat si tras scurt în unt, atît cît sa se înmoaie usor si sa lase putina zeama. 
Le-am sarat si presarat cu patrunjel proaspat. 
 
 
Delicios! 
 


 

10 comments:

  1. Iar eu nu pot dormi de grija ca n-am avut si n-am tomini. Dar cu proxima ocazie, rezolv problema, prea bine arata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper sa gasesti. Delicioasa brînza asta, încalzita sau pusa pe gratar.

      Delete
  2. Uite ce sarbatoare se face-n farfurie, cu o bucata de mamaliga! Nu degeaba i se spune arta. Arta culinara! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ador mamaliga, deci pentru mine poate aparea si în meniu de cinci stele :)
      Multumesc <3

      Delete
  3. Maya draga, ce-i sosuletul ala din farfurie, pe care sta mamaliga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. E zeama lasata de ciuperci si putin unt - în care le-am saltat. Facute scurt si sarate putin, în combinatie cu unt, lasa putina zeama si formeaza un sosulet usor, subtirel :)

      Delete
  4. sunt mare fan branzeturi si cred ca e minunata aceasta reteta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar e tare gustoasa combinatia! Satisface papilele la maxim :D

      Delete
  5. Hmm esti minunata in bucatarie un adevarat artist culinar felicitari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, dar un artist adevarat? ...departe de mine :)

      Delete