Deci...strudelul asta cu mere,este inventat de doamnele de la Tuparware,pentru a-si prezenta scularia..eu am facut-o în scularia mea
Reteta a fost executata de mai multe persoane,printre care si eu..la tupperparty-ul Petunelei..am bagat la cutiuta,si am facut si eu..ca doar merge si în tava mea..nu numai a lor(apropos, a lor tava costa 115 euro)
Nu e nevoie de masuratori exacte..eu va spun totusi cam cît am folosit..asa de orientare
6 mere/dupa curatare- 700 g(înainte 1kg)
2 foi de foietaj
200 g creme fraîche/smîntîna groasa putintel acruta
2 pachetele zahar vanilat
100 g zahar
1 ou
200 ml smîntîna de frisca(apare mai încolo în poza)
1 lingurita de scortisoara
Reteta a fost executata de mai multe persoane,printre care si eu..la tupperparty-ul Petunelei..am bagat la cutiuta,si am facut si eu..ca doar merge si în tava mea..nu numai a lor(apropos, a lor tava costa 115 euro)
Nu e nevoie de masuratori exacte..eu va spun totusi cam cît am folosit..asa de orientare
6 mere/dupa curatare- 700 g(înainte 1kg)
2 foi de foietaj
200 g creme fraîche/smîntîna groasa putintel acruta
2 pachetele zahar vanilat
100 g zahar
1 ou
200 ml smîntîna de frisca(apare mai încolo în poza)
1 lingurita de scortisoara
Merele se curata,si se taie bucatele mici.Se pune zaharul,scortisoara si creme fraîcheul peste ele...
..si se amesteca.
Se întinde o foaie,se pun o parte din mere..
..si se roleaza..nu trebuie sa va chinuiti sa-l închideti bine..nu e nevoie
Ungeti tava bine cu margarina.Oul îl amestecati cu smîntîna lichida si zaharul vanilat, si bateti putin.
Al 2-lea..
Daca doriti,tineti o parte din mere,pentru a le pune deasupra..reteta initial nu prevede aceasta operatie,dar si la party s-a întîmplat la fel..fiind prea multe mere..si pentru ca eu am apreciat acest lucru..am facut tot asa
Apoi se toarna oul batut cu smîntîna peste placinta(peste tot)
..si se amesteca.
Se întinde o foaie,se pun o parte din mere..
..si se roleaza..nu trebuie sa va chinuiti sa-l închideti bine..nu e nevoie
Ungeti tava bine cu margarina.Oul îl amestecati cu smîntîna lichida si zaharul vanilat, si bateti putin.
Al 2-lea..
Daca doriti,tineti o parte din mere,pentru a le pune deasupra..reteta initial nu prevede aceasta operatie,dar si la party s-a întîmplat la fel..fiind prea multe mere..si pentru ca eu am apreciat acest lucru..am facut tot asa
Apoi se toarna oul batut cu smîntîna peste placinta(peste tot)
Se acopera cu capac/folie..sau puneti de la început într-un vas la care aveti capac ) si se da luptorul preîncalzit la 180°C timp de 30 minute.
asa arata dupa 30 de minute,dupa ce l-am descoperit..
Dupa jumatatea de ora,se descopera,si se mai lasa 20..chiar 30 de minute..depinde de cît de rumenit va place
Copt
Nu am sectiune,dar cum ne-a placut fooooaaarte mult,o sa-l refac curînd,si revin cu sectiunea
Cel mai bun e cald..se poate reîncalzi fara probleme..cîte o bucata la MO.Foarte bun si reîncalzit.
merge si cu sos de vanilie,sau înghetata.
cel mai mult mi-a placut cu înghetata de mere cu miere mmmm
asa arata dupa 30 de minute,dupa ce l-am descoperit..
Dupa jumatatea de ora,se descopera,si se mai lasa 20..chiar 30 de minute..depinde de cît de rumenit va place
Copt
Nu am sectiune,dar cum ne-a placut fooooaaarte mult,o sa-l refac curînd,si revin cu sectiunea
Cel mai bun e cald..se poate reîncalzi fara probleme..cîte o bucata la MO.Foarte bun si reîncalzit.
merge si cu sos de vanilie,sau înghetata.
cel mai mult mi-a placut cu înghetata de mere cu miere mmmm
No comments:
Post a Comment