Eu ador sparanghelul verde proaspat. E adevarat ca aceasta leguma nu e pe gustul fiecaruia.
Ai mei manînca toti, dar înainte nu voiau. I-am învatat eu :D Eu îl pregatesc foarte simplu de obicei, în cantitati rezonabile, dupa care îl pastrez în frigider folosindu-l urmatoarele zile ca garnitura la peste, pui, vita... la salate de paste, orez, asa goi stropiti cu zeama de lamîie sau cu bagheta alba, sau pe pizza... sau... sau...
Se curata sparanghelul de partea mai uscata de la coada. Se spala.
Am avut 3 legaturi a 500 g /legatura.
Eu îl pun într-un vas cu o bucata de chifla, zahar si unt.
Se acopera cu apa cît sa-i cuprinda.
Scurgeti apa, puneti ceva ulei, sarati, piperati si adugati un strop de zahar,
si îi caliti putin... dupa plac.
Ai mei manînca toti, dar înainte nu voiau. I-am învatat eu :D Eu îl pregatesc foarte simplu de obicei, în cantitati rezonabile, dupa care îl pastrez în frigider folosindu-l urmatoarele zile ca garnitura la peste, pui, vita... la salate de paste, orez, asa goi stropiti cu zeama de lamîie sau cu bagheta alba, sau pe pizza... sau... sau...
Ingrediente:
- sparangehl verde
- 1 lingura zahar
- 1 bucata chifla alba
- 1 bucatica unt
- apa cît sa-i cuprinda
- sare
- piper
- zahar
- ulei
Se curata sparanghelul de partea mai uscata de la coada. Se spala.
Am avut 3 legaturi a 500 g /legatura.
Eu îl pun într-un vas cu o bucata de chifla, zahar si unt.
Se acopera cu apa cît sa-i cuprinda.
Scurgeti apa, puneti ceva ulei, sarati, piperati si adugati un strop de zahar,
si îi caliti putin... dupa plac.
Eu am servit o parte din ei ca garnitura la peste.
I-am pastrat calduti, pîna am facut pestele (10 minute).
Pestele l-am dat cu lamîie, sare, piper + granulat de usturoi.
L-am prajit scurt pe ambele parti la foc iute. Am stins cu 2 stropi de vin.
Am turnat o smîntîna lichida peste si gata. Complicat rau :P
I-am pastrat calduti, pîna am facut pestele (10 minute).
Pestele l-am dat cu lamîie, sare, piper + granulat de usturoi.
L-am prajit scurt pe ambele parti la foc iute. Am stins cu 2 stropi de vin.
Am turnat o smîntîna lichida peste si gata. Complicat rau :P
Maya
ReplyDeleteam preparat asparagusul exact dupa reteta ta si a iesit de nota 10. Esti o maestra. Multumesc pentru retetele postate.
Cu placere,ma bucur ca ti-a placut :)
ReplyDeleteReteta asta nu e mare filosofie.Pe culinar,la aceeasi reteta, a postat BD cîteva retete faine.Poate te inspiri si de acolo :)