5 felii de carne de vita,pentru rulada
1 lingurita de mustar
1 lingurita de brînza cremoasa
6-7 felii de sunca fiarta(sunca presata,taiata subtire)
300 ml supa de vita/sau apa fierbinte
sare
piper
2-3 linguri de ulei
3-4 catei de usturoi
1 ceapa rosie taiata-n patru
2-3 crengute de rozmarin
Se amesteca mustarul cu brînza.
Cu pasta obtinuta,pensulati feliile de carne.
Sarati,piperati.
Asezati sunca deasupra..
..si rulati feliile.Se prind cu un ac de rulada,sau scobitor,sau se pot lega cu ata.
1 lingurita de brînza cremoasa
6-7 felii de sunca fiarta(sunca presata,taiata subtire)
300 ml supa de vita/sau apa fierbinte
sare
piper
2-3 linguri de ulei
3-4 catei de usturoi
1 ceapa rosie taiata-n patru
2-3 crengute de rozmarin
Se amesteca mustarul cu brînza.
Cu pasta obtinuta,pensulati feliile de carne.
Sarati,piperati.
Asezati sunca deasupra..
..si rulati feliile.Se prind cu un ac de rulada,sau scobitor,sau se pot lega cu ata.
Se pun la rumenit,la foc iute.În vas punem o ceapa taiata în patru,2-3 crengute de rosmarin si 2-3-4 catei de usturoi,pentru aroma..
Se lasa pîna-s patrunse bine pe o parte..
..apoi se întorc pe cealalta.
cînd sînt bine patrunse si pe cea de-a 2-a parte,turnati un paharel de vin alb/sau rosu/ peste
Lasati sa se evapore.
Cînd vinul a scazut,si începe din nou sa sfîrîie,turnam supa de vita/sau apa / fierbinte,
dupa care reducem focul/moderat-spre domol/,acoperim vasul si lasam asa 45 de minute.
Se controleaza din cînd în cînd..daca zeama scade prea repede,focul e prea tare.Dati mai încet,si eventual mai turnati ceva apa fiarbinte sau supa de vita.
Se pastreaza la cald,pîna la servire.
Se lasa pîna-s patrunse bine pe o parte..
..apoi se întorc pe cealalta.
cînd sînt bine patrunse si pe cea de-a 2-a parte,turnati un paharel de vin alb/sau rosu/ peste
Lasati sa se evapore.
Cînd vinul a scazut,si începe din nou sa sfîrîie,turnam supa de vita/sau apa / fierbinte,
dupa care reducem focul/moderat-spre domol/,acoperim vasul si lasam asa 45 de minute.
Se controleaza din cînd în cînd..daca zeama scade prea repede,focul e prea tare.Dati mai încet,si eventual mai turnati ceva apa fiarbinte sau supa de vita.
Se pastreaza la cald,pîna la servire.
Morcoviori caramelizati
morcoviori
50 g unt
2 linguri zahar
Piper
Suc de portocale
Ramurele de cimbrisor/Thymian
Se pun baby morcoviorii în apa,cît sa-i cuprinda,cu o bucatica de unt.
Se lasa 5 minute sa clocoteasca usor,dupa care se scurge apa.
Turnam putin suc de portocale peste morcovi,adaugam o bucatica de unt/50 g aprox./
si zaharul+oleac de piepre macinat.Lasam la caramelizat.Dupa ce scade fondul din vas,puneti 2-3 ramurele de cimbrisor,învîrtiti putin,închideti focul.
Pastrati la caldut
Am facut un piure din cartofi noi..cam albi,dar buni
...et voila..
Sectiune
morcoviori
50 g unt
2 linguri zahar
Piper
Suc de portocale
Ramurele de cimbrisor/Thymian
Se pun baby morcoviorii în apa,cît sa-i cuprinda,cu o bucatica de unt.
Se lasa 5 minute sa clocoteasca usor,dupa care se scurge apa.
Turnam putin suc de portocale peste morcovi,adaugam o bucatica de unt/50 g aprox./
si zaharul+oleac de piepre macinat.Lasam la caramelizat.Dupa ce scade fondul din vas,puneti 2-3 ramurele de cimbrisor,învîrtiti putin,închideti focul.
Pastrati la caldut
Am facut un piure din cartofi noi..cam albi,dar buni
...et voila..
Sectiune
No comments:
Post a Comment