May 12, 2010

Tarte Flambée-Alsace





  • ceapa
  • costita afumata
  • creme fraîche
  • ceva smîntîna de frisca
  • piper

Se taie ceapa pestisori. Costita se taie bucatele mici/cubulete. Creme fraîche se amesteca bine cu frisca si piperul.




 
  • 450 g faina 
  • 200-250 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt
  • 1/2 cubulet drojdie
Din faina, apa, sare, unt si drojdie se framînta un aluat matasos si se lasa 30 minute la dospit. Dupa aceea se formeaza 3 bile din care se roleaza foi subtiri. Foile se pun pe tavi înfainate sau cu hîrtie de copt* si se ung cu amestecul de creme fraîche. Se presara ceapa si costita deasupra si se coc în cuptorul preîncalzit la 250°C.

*Eu am copt tartele pe o placa de granit pe care am lasat-o la încins odata cu cuptorul.

















Pofta buna!


34 comments:

  1. reteta si prezentare de vis,
    ca intotdeauna!

    ReplyDelete
  2. Grüß Gott ! Lecker, putine calorii. O seara placuta.PS: vezi ai posta gmx...

    ReplyDelete
  3. MMMMMMM, great work!! Congratulations!!

    http://balapertotarreu.blogspot.com

    Barcelona
    Frank

    ReplyDelete
  4. este prima data cand vizualized blogul tau si sunt deja...vrajita!
    arata imbietor si fotografiile sunt excelent realizate!
    www.kittytweedy.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Sehr Guszti, super gut! Schöne Bilder.

    Gute Nacht Gizi

    ReplyDelete
  6. moaaa, ce bine arata... as musca din monitor! te pup, maya!

    ReplyDelete
  7. DearMaya.
    Super,l like this.l try translation,and make this.
    best regards!!!

    ReplyDelete
  8. maya,un bucht e liliac si niste premii fazlii te asteapta la mine pe blog.daca ii face placere poti sa treci sa le iei.

    ReplyDelete
  9. Maya,HELP !

    De 2 zile nu mai pot sa intru pe
    Artaculinara.com.
    Ti-am scris si pe maya.esprit...
    Ma pune sa ma loghez,dar nu-mi recunoast nikul si parola.
    Te rog mail pe :
    anca.space@gmail.com
    Pup.

    ReplyDelete
  10. Superba!!!!! (eu sunt la cura cu orez fiert.......)

    ReplyDelete
  11. Ihmmm, chiar am niste shonc afumat de la tata si tarta asta arata nemaipomenit! Tb sa mai caut niste ceapa rosie...

    ReplyDelete
  12. Liebe Maya,

    Ich liebe flammkuchen!

    O reteta minunata!

    Schöne Pfingsttagen!

    ReplyDelete
  13. Buna ..tare buna!!! Raman cu pofta la ora asta!
    ciao ..weekend placut!

    ReplyDelete
  14. Dupa comentarii e ceva de exceptie!Pacat nu pot vedea si pozele!
    Te pup Maya!

    ReplyDelete
  15. Felicitari!

    Aveti un blog de exceptie. Retetele si prezentarea sunt extraordinare.

    ReplyDelete
  16. Cami,merci.Am vazut posta.
    O zi placuta :)
    M.

    ReplyDelete
  17. Merci,Kitty.Am intrat si eu pe blogul tau :)

    ReplyDelete
  18. Diamond,lasa monitoru,ca nu ti-a facut nimic! :D

    ReplyDelete
  19. Mellissina,thans for visiting my blog!

    ReplyDelete
  20. Pansy,multumesc pentru flori :)

    ReplyDelete
  21. Lia,banuiesc ca între timp s-a rezolvat problema :)

    ReplyDelete
  22. Liana10,merge cu orice ceapa..eu folosesc foarte multa ceapa rosie :)

    ReplyDelete
  23. Lale,si noi o adoram,char nu am mai facut de atunci...si cum vremea la noi e aiurea si rece,chiar ar merge :)

    ReplyDelete
  24. Mariana,merci.Acum se vad pozele,cel putin la atrta.Mai sînt unele retete fara imagini...o sa ma ocup de ele cum am vreme :)

    ReplyDelete
  25. Vincent,multumesc.Mi-am adaugat blogul pe siteul petitchef.
    Salutari,
    M.

    ReplyDelete
  26. Domnul administrator de pe siteul cu filme online,multumesc.O sa va scriu un e-mail :)

    O zi frumoasa,
    M

    ReplyDelete
  27. Maya, am si eu o intrebare, te rog. Daca n-am creme fraiche, pot folosi smantana acrisoara? Sau ce altceva crezi ca s-ar potrivi? Multumesc, Ana

    ReplyDelete
  28. Ana,cred ca merge smîntîna acrisoara.

    ReplyDelete
  29. Hmm,arata atat de bine,suntem mari amatori,multumim pentru reteta se preia!O noapte buna,Daiana,mesterul torturilor Simplu si bun

    ReplyDelete