September 1, 2012

Blogul lunii - Septembrie 2012

The Wandering Oltean, un blog cu preparate absolut fantastice, prezentate cu minutiozitate si stil. La începutul anului, TWO si-a propus sa ne încînte pupilele cu retete preparate de el însusi, dupa The French Laundry Cookbook a chef-ului american Thomas Keller. Pîna la momentul de fata a preparat deja un numar impresionant de retete, saizeci si cinci la numar, pe care le puteti vedea aici - Master Recipes. Am rasfoit printre aceste retete speciale. Le-am tot întors pe toate partile, le-am masurat, le-am judecat, m-am mirat si minunat, am exclamat si nu în ultimul rînd, le-am admirat. Nici nu stiu care m-a încîntat cel mai mult. Toate sînt pur si simplu Wowww! Cert este, ca aceste retete necesita ceva mai multa munca, atentie si rabdare, pentru un succes garantat. De aceea trebuiesc apreciate în mod deosebit! Nu pot spune decît: "Chapeau, Oltene!"
Pentru ca am o faza în care ador brînza mai mult ca oricînd, chiar una cenusata, Morbier, va prezint una dintre retetele preparate de domnul Oltean, care este exact pe gustul meu si pe care intentionez s-o pun în practica cît de curînd.

Ashed Chevreaux with Slow-Roasted Yellow and Red Beets and Red Beet Vinaigrette



Daca tot am avut si noi cîteva zile calduroase si gradina plina de roade,
ne-am parfumat papilele cu un Gazpacho, dupa reteta prezentata de TWO. Ador aromele!





Mi-am încercat si eu norocul cu Parmigiano Reggiano Crisps.
Desi parmezanul meu nu prea voia sa se topeasca, fiind unul extrem de maturat,
am reusit sa fac aceste cosulete fara sa le rup, trisînd :D Le-am facut mai groase :)







TWO, multumesc pentru inspiratie, te voi urmari mereu cu drag si mare interes!

20 comments:

  1. Intr-adevar,ramai fara cuvinte cand intri pe blogul lui,e de admirat rabdarea si pasiunea cu care pregateste fiecare reteta.Il felicit sincer,la fel si pe tine pentru alegerea facuta!Pupici

    ReplyDelete
  2. da... un blog foarte frumos! era nevoie si de un asemenea blog si in blogosfera romaneasca! si mie imi place Olteanu'!

    ReplyDelete
  3. Aparent este un blog chiar frumos, dupa cum se observa blog ul e nou, are sub 3 luni cel mai probabil e ciudat tld ul pe care il are si anume .de nu prea sunt astfel de site uri de genul asta doar e o extensie specific nemteasca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa nou nu e blogul. Dateaza chiar din 2010, doar ca mai activ a devenit la începutul lui 2012. Nu înteleg exact ce e cu extensia specific nemteasca...

      Delete
  4. mama ce placere afrodisiaca!! asta da opera de arta si inca placere culinara) sincer as da toti banii castigati la analiza sportiva pentru o gf care sa poata gati asemnea delicii doar pentru mine) superb)

    ReplyDelete
  5. Buna alegere, Maya. Concord, TWO e un blog deosebit. E si printre preferatele mele: retete deosebite "povestite" cu stil. Felicitari atat lui cat si tie pentru alegerea facuta.

    ReplyDelete
  6. Si noi urmarim cu interes fiecare postare pe acest blog culinar!!!O seara minunata draga Maya!!!

    ReplyDelete
  7. Cand l-am vizitat prima data pe Oltean, am ramas uluita...e adevarat ca foloseste si ingrediente rare, iar toate retetele sunt extraordinare. Nu trebuie ratata nicio postare, nicio reteta, asa cum nici pe tine, draga Maya, nu te ratam de vreo 6 ani ;-) pupici :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iar ma îmbujorez aici de una singura :D
      Merci! :*

      Delete
  8. Ok... Cum sa incep... ca m-ai cam lasat asa fara cuvinte.
    Sa spun ca sunt onorat, nu o sa exprime nici pe departe valmesul de sentimente si emotii pe care le-am trait cand am dat peste postul asta.

    Multumesc mult pentru vorbele frumoase!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu multumesc, ca ne încînti pupilele cu asemenea creatii!

      Delete
  9. Na ca mi-ai dat de lucru....merg sa citesc blogul.Si sunt sigura ca nu-mi va parea rau draga Maya dupa ce am vazut minunatia ce ai preparat-o tu...
    Bravo !
    Te tzuc !

    ReplyDelete
  10. Pasiune, perseverenta si mare atentie la detalii...un blog cu adevarat deosebit!:))

    ReplyDelete