December 16, 2011

Crema de ciuperci

O crema simpla, care se prepara rapid, si pe care o puteti servi în diverse feluri. Ca dip/sos rece la bastonase de legume, pe crackers, pe cartofi picanti la cuptor sau copti în folie. Puteti umple rosioare chery, sau pateuri de foietaj, cu aceasta crema... si sigur va mai vin si voua vreo doua-trei idei :)








       Ingrediente:
  • 4-500 g ciuperci curate si taiate bucati
  • 200 ml creme fraîche/smîntîna groasa si putin acrisoara
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4-5 ramurele de busuioc proaspat
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare de mare, piper


Se aseaza ciupercile împreuna cu busuiocul si usturoiul pe o tava de fonta (sau alta), 
pensulata cu o lingura de ulei de masline.  Se sareaza si pipereaza, 
se stropesc cu putin ulei de masline deasupra(perfect daca posedati un spray de ulei),
apoi se da tava la cuptor direct sub grilul cuptorului la 250°C timp de 15-20 minute, 
sau în functie de cît de rumenite va plac.



Ciupercile rumenite se lasa la racit.



Cînd sînt reci se macina cu tot cu cateii de usturoi si ramurelele de busuioc,
cît de fin sau grob doriti, cu mixerul vertical. Se adauga creme fraîche si se amesteca.
Se sareaza si pipereaza în functie de gust. Serviti dupa pofta inimii! :D

Pe cartofi picanti copti în cuptor.



Pe crackers.



Cu cartofi copti în folie.



Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna minunat va doresc!

51 comments:

  1. Mmm, imi plac enorm ciupercile asa ca... acus vin cu o feliuta de paine:))Pup!

    ReplyDelete
  2. apetisant!imi plac cremele de ciuperci foarte mult!

    ReplyDelete
  3. eu as manca ciuperci si de 3 ori pe zi asa ca m-ai nimerit la fix cu reteta aceasta :) pupici

    ReplyDelete
  4. Îmi place de ciuperci este o idee bună.

    Minunat week-end.

    pupici

    Gizi

    ReplyDelete
  5. Foarte buna idee!! E pe gustul meu reteta, abia astept s-o incerc.

    ReplyDelete
  6. Rapida,simpla si buna de cuplat cu orice!Si foarte gustoasa pentru ca ciupercile ne plac mult:)

    ReplyDelete
  7. o ador in orice varianta posibila , e un deliciu !!!!

    ReplyDelete
  8. Pe/in sau cu cartofi sigurat!!
    Si ma gandesc sa o fac de curand, luni seara mai exact.

    ReplyDelete
  9. Eu aleg cartoful !! Super arata pe orice, aceasta crema, e delicioasa tare ! Cred ca era un parfum in casa ta.. de la cartofi.. nu-i asa? Mi-ai facut pofta cu ei! pupici

    ReplyDelete
  10. Arata super apetisant in toate combinatiile! O trec pe lista s-o testez cat mai curand ... si asa noi suntem mari devoratori de ciuperci:)
    Weekend frumos in continuare!

    ReplyDelete
  11. Crema asta o prestez si eu mereu doar cu smintina,maioneza, usturoi, sare si piper.Abia astept sarbatorile anul acesta sa maninc la alti :).Arata foarte bine crema de ciuperci.

    ReplyDelete
  12. bunuta crema ta de ciuperci! Daca ai timp am o leapsa pentru tine pe blogul meu!

    ReplyDelete
  13. simplu si delicios! iar prezentarea este minunata!

    ReplyDelete
  14. Minunata, iubesc ciupercile in orice forma...

    ReplyDelete
  15. Andreea, si la noi ciupercutele sînt în top!

    ReplyDelete
  16. Emili, asa si noi! ciuperci peste ciueperci!

    ReplyDelete
  17. Gizi, multumesc. Salutari si pupici!

    ReplyDelete
  18. Teo, bash ca se cupleaza cu orice :D

    ReplyDelete
  19. Cat, asa si la noi! Ciuoerci rulz! :D

    ReplyDelete
  20. DiaMar, se pare ca toti prin blogosfera, adoram ciupercile! :)

    ReplyDelete
  21. Anto, bun de tot. Be my guest! Te pup!

    ReplyDelete
  22. Danutza, e buna pe orice... pur si simplu pe o felie de pîine! :)

    ReplyDelete
  23. Ophelia, cu timpil stau taaaare rau, dar trec sa vad ce si cum! Merci!

    ReplyDelete
  24. Paradis, eu mai usor cu maioneza, îmi cade greu. E buna oricum, cu ciuperci sa fie! :D

    ReplyDelete
  25. Cristina, asa si la masa noastra. Ciupercile nu le refuza nimeni!

    ReplyDelete
  26. Arata incredibil. Mie imi plac foarte mult nachos si incerc sa mai variez "dip"-urile de la salsa si sosuri de branza. Asta e excelent

    ReplyDelete
  27. Foarte bine arata...chiar mi se pare un antreu foarte reusit..mai ales ca poate fi servit in variante multiple. :)

    Foarte simpla si buna reteta..multumim!

    ReplyDelete
  28. Pffff, ce bine arata! Eu sunt fan ciuperci, in orice forma.

    ReplyDelete
  29. Ajun linistit, brad luminos, mos bogat si laudat su un an nou imblesugat iti doresc! Craciun Fericit!

    ReplyDelete
  30. Sa te gaseasca mosul sanatoasa si fericita si el sa iti aduca restul:)
    la multi ani,Maya!
    sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  31. Sarbatori fericite Maya, multa sanatate si numai fericire.
    Pupici!

    ReplyDelete
  32. Stimati Maya.

    Ferice, paşnice, Merry Christmas.

    Salutari si pupici!!!

    Gizi

    ReplyDelete
  33. cat de bine arata, se vede ca pui pasiune... o sa incerc si eu.... sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  34. Organizari evenimente, asa este. Se poate servi în fel si chip :D

    ReplyDelete
  35. Cristina, multumesc la fel. Sarbatori fericite!

    ReplyDelete
  36. Bucate apetisante, multumesc mult! SI tie Sarbatori Fericite si numai bucurii în suflet! Pup!

    ReplyDelete
  37. Gizi, multumesc. Sarbatori fericite!
    xoxoxo

    ReplyDelete
  38. Gogosari murati, multumesc. Spor la treaba! :)

    ReplyDelete
  39. Teo, multumesc! Sarbatori fericite! Te pup!

    ReplyDelete