Inspirata de reteta Monei de pe ArtaCulinara.com, am facut si eu aceste minunate evantaie din vinete. Ca de obicei si asa cum îmi place mie, o reteta simpla si rapida, timpul de preparare fiind minimal... iar de copt, o face cuptorul.
O vînata de persoana este o portie generoasa, poate satura si cel mai flamînd dintre flamînzi. Noi nu am reusit sa dovedim o vînata de caciula, asa ca jumatatile ramase, le-am devorat mai tîrziu. Pentru a testa, jumatatea mea ramasa am împartit-o în doua. O parte am servit-o rece, si va spun sincer mie mi-a placut mult si asa, iar cealalta parte am încalzit-o. A fost foarte buna si reîncalzita, desi eu nu mi-as mai da "osteneala" si a doua oara :D
Deci, ori folositi vinete pitice, si serviti una de caciula, sau socotiti o vînata de marime normala la doua persoane, sau faceti ca noi, le terminati la cina fie reci sau reîncalzite :D
O vînata de persoana este o portie generoasa, poate satura si cel mai flamînd dintre flamînzi. Noi nu am reusit sa dovedim o vînata de caciula, asa ca jumatatile ramase, le-am devorat mai tîrziu. Pentru a testa, jumatatea mea ramasa am împartit-o în doua. O parte am servit-o rece, si va spun sincer mie mi-a placut mult si asa, iar cealalta parte am încalzit-o. A fost foarte buna si reîncalzita, desi eu nu mi-as mai da "osteneala" si a doua oara :D
Deci, ori folositi vinete pitice, si serviti una de caciula, sau socotiti o vînata de marime normala la doua persoane, sau faceti ca noi, le terminati la cina fie reci sau reîncalzite :D
Ingrediente:
- 3 vinete
- bacon, prosciutto crudo
- 2 bile mozzarella a 125 g bucata
- rosii
- 3 linguri ulei de masline e.v.
- usturoi, busuioc, sare
Am spalat vinetele, le-am feliat fara a taia codita,
asa încît sa arate ca niste evantaie, de unde vine probabil si denumirea :P
Le-am sarat putin.
asa încît sa arate ca niste evantaie, de unde vine probabil si denumirea :P
Le-am sarat putin.
Le-am umplut cu felii de rosii, mozzarella si bacon. A treia e aproape la fel.
Doar am înlocuit bacon-ul cu sunca cruda si putin afumata si am copt-o ceva mai tîrziu.
Din usturoi, busuioc, sare si ulei de masline, am mojarit un balsam delicios,
pe care l-am turnat/stropit deasupra.
Am dat vinetele la cuptor la 180-190°C, si va spun sincer,
nu stiu cît au stat acolo, posibil în jur de trei sferturi de ceas. Zeama lasata e gustoasa rau!
nu stiu cît au stat acolo, posibil în jur de trei sferturi de ceas. Zeama lasata e gustoasa rau!
O reteta potrivita sezonului bogat, în care gasim rosii si vinete proaspete.
Daca prindeti o zi mai racoroasa, e o reteta perfecta. Si daca nu sînteti pretentiosi,
aveti ceva si la cina :D
Daca prindeti o zi mai racoroasa, e o reteta perfecta. Si daca nu sînteti pretentiosi,
aveti ceva si la cina :D
Pofta buna!
iami ce bine arata!!!
ReplyDeleteMi se facura foame!Omg ce bine arata!Ador vinetele❤
ReplyDeletewow ce bine arata, ce super idee, am sa fac si eu cu siguranta, mai ales ca imi plac vinetele grozav
ReplyDeletePfoaaa, ce frumuseți ne-ai arătat aici!... Mmmm, și ce gustoase trebuie să fie!...
ReplyDeleteMusai să ”comit” și eu rețeta asta!!! Arată - și sună - absolut divin!!! Mulțumiri.
O propunere delicioasa, Maya!! Promit ca o s-o fac si eu, mi-a placut tare mult idea ;)
ReplyDeleteTe imbratisez cu drag!!
Spectacol in farfurie, ce mai! Ca de obicei ;-) puup
ReplyDeleteArata minunat, straluceste in farfurie!!
ReplyDeleteImi place de mor!!!! Trebuie sa fac si eu. Chiar week-endul acesta. este intr-adevar rapid si.. DELICIOS!
ReplyDeleteFoarte apetisanta prezentarea!
ReplyDeleteCe frumuseti! Si dupa cum stiu, esti innebunita dupa vinete, asa ca asteptam noi retete delicioase cu aceste legume :P
ReplyDeleteBun,bun, buuuun !
ReplyDeleteMusai trebuie facute ca de nu, poftesc intr-una la ele :))
Direct la favorite!!!
ReplyDeleteDelicioase vinetele!!!
ReplyDeleteNu stiam de reteta asta, dar e super!
ReplyDeleteIuffff , de anul trecut tot zic si eu ca le incerc si uite ca nu mai apuc !!
ReplyDeleteArata perfect ale tale !! <3
Sunt minunate vinetele gatite asa. Intr-o saptamana le-am gatit de 2 ori, atat au fost de bune. Retetele tale sunt grozave, iti multumesc de inspiratie si idei!
ReplyDeleteAs mai dori sa te intreb unde anume locuiesti in Bayern, eu locuiesc in Lenggries, lucrez ca bucatar la o cabana pe munte. M-am gandit ca poate locuiesti chiar in zona si am ocazia sa te cunosc. Am tot ezitat sa te intreb,insa acum a venit momentul :). Numai bine!
P.S. Nu e nici o suparare daca nu doresti sa-mi raspunzi,inteleg.
Sunt minunate vinetele gatite asa. Intr-o saptamana le-am gatit de 2 ori, atat au fost de bune. Retetele tale sunt grozave, iti multumesc de inspiratie si idei!
ReplyDeleteAs mai dori sa te intreb unde anume locuiesti in Bayern, eu locuiesc in Lenggries, lucrez ca bucatar la o cabana pe munte. M-am gandit ca poate locuiesti chiar in zona si am ocazia sa te cunosc. Am tot ezitat sa te intreb,insa acum a venit momentul :). Numai bine!
P.S. Nu e nici o suparare daca nu doresti sa-mi raspunzi,inteleg.
Sunt foarte delicioase vinetele gatite asa.Intr-o saptamana le-am gatit de 2 ori.
ReplyDeleteRetele tale sunt pe placul meu, ma inspir foarte des de pe blogul tau, pe care il gasesc minunat.
As dori, daca imi permiti, sa te intreb unde anume locuiesti in Bayern? Eu locuiesc de 2 ani in Lenggries si m-am gandit ca poate locuiesti si tu in apropriere, desi care ar fi sansele? :)
Daca nu doresti sa imi raspunzi, nu e nici o suparare, inteleg ca doresti sa iti protejezi intimitatea.
Numai bine!
Sunt foarte delicioase vinetele gatite asa.Intr-o saptamana le-am gatit de 2 ori.
ReplyDeleteRetele tale sunt pe placul meu, ma inspir foarte des de pe blogul tau, pe care il gasesc minunat.
As dori, daca imi permiti, sa te intreb unde anume locuiesti in Bayern? Eu locuiesc de 2 ani in Lenggries si m-am gandit ca poate locuiesti si tu in apropriere, desi care ar fi sansele? :)
Daca nu doresti sa imi raspunzi, nu e nici o suparare, inteleg ca doresti sa iti protejezi intimitatea.
Numai bine!
Sper ca le-ati probat si v-au placut! Multumesc! :)
ReplyDelete