September 23, 2007

CHOP SUEY






500 g carne de porc
750 g mix de legume congelate(Asia)
1 stamplu Sake(vin de orez)
2-3 linguri sos Teryaki
2-3 linguri ulei de susan
sare de mare

Legumele Asia mix contin:

-ardei gras rosu
-germeni de soia
-morcovi
-pastai tinere de mazare
-boabe verzi de mazare
-ciuperci Mu-Err
-bambus
-praz


Se taie carnea fidelute,si se prajeste scurt la foc puternic,în ulei de susan.

Cînd e putin rumena crnea,se adauga paharelul de Sake,si se lasa mai departe la rumenit.
Cînd vinul scade si carnea începe din nou a sfîrîi,se aduga legumele(nu le puneti congelate peste carne!),se învîrte bine,si se lasa cîteva minute.Nu se lasa la înmuiat,se servesc al dente.


Deci,am servit cu orez basmati.
A fost bun,si extrem rapid


2 comments:

  1. Arata super toate retetele tale :) Dc nu as fi fan mancare asiatica, sigur as deveni dupa ce as vedea preparatele tale. :P

    ReplyDelete
  2. las,ca am vazut eu la tine bunatati.Vine ea caldura,sa vezi ce umblu dupa retete.Îmi plac asiaticile,ca merg repede :)
    Pup,muah

    ReplyDelete