![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXqklV2H11pkXQWRj1FZKELp433yC5xepkiC-5482RmsCcATyPJPsKdMkhBYKD_VmA7ifT8XyCvOJTqeEQzcO9xwYgcax1CL5CgZBh12MTEjQcNIhwixC0wBsW-omHnDLOSFcK_Qllqec/s1600/PICT4980+Kopie.jpg)
Aluat pentru o pizza babana, adica mai taraneasca, pentru o tava de 35/38 cm marime neta-tava în întregime masoara=38/44 cm. Deci asta e o pizza cu aluat mai gros, dar pufos si usor. Italienii ar trimite mafia pentru asemenea pizza (sa omoare pizzaru' ).
- 350 g faina
- 1 lingura unt,la temperatura camerei
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa de sare
- 220 ml lapte(3,5 %),la temperatura camerei
Puneti laptele într-un castron încapator. Farîmitati drojdia, o puneti în lapte si amestecati bine. Lasati asa vreo 20 minute. Aadaugam untul la lapte si începem a framînta (mixer/robot) încet, adaugînd cîte putina faina amestecata cu sare. Framîntam încet/usor, pîna faina e gata. Cînd aluatul se desprinde de pe peretii vasului, e gata. Va ungeti mîinile cu putin ulei, iar din aluat formati o bila pe care o lasati la crescut pîna îsi dubleaza volumul. Pensulati o tava 35x38 cm cu ulei de floarea soarelui. Întindeti aluatul în tava cu ajutorul palmelor/degetelor. Nu întinde cu sucitorul! Asa întins, puneti tava în cuptorul putin preîncalzit 40°C (aprox.) timp de 10 minute, dupa care scoateti tava si încalziti cuptorul la cel putin 250°C-mai bine 300°C daca posibil.
Sosul
- 200 ml bulion
- 10 frunze de busuioc
- 5 frunze oregano
- 1-2 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare, piper dupa gust - introduceti totul la blender/robotel, în afara uleiului. Pe el îl turnati la urma
Deasupra:
- 200 g prosciutto cotto, taiat subtire
- 200 g ciuperci maro
- 200 g cascaval razuit
Între timp, pîna se încalzeste cuptorul, ungeti aluatul din tava cu sosul de rosii.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7BIxSllpzYr8AyJHxHZRH5ttCKnYjPNeT4GbHeAap-mjni001VH5jv1-_kJpSPBVOWEkLyX8MpC9QWHnAuUdV0Rk2qLgtrVssVq7rmLrzgHnSnUHb9Ch11jhAHutc-ALyCpEY09udbvo/s1600/a+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhq5a89B_oLfmtSPsDtQVldBJcVGofusOEb0exznexB92tHC1tHZ33pL_C73E74G4Ni-i1ykvSppcr2rqa3A4IqaSyjPQij5N9HWRoWmlZPX6ubHyad2N4r-W-EUno71g9Ki0TFZARc3XA/s1600/PICT4966+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt0EPgkAZTLga2dBpjJRELFxPHGGPKTYwRCBG3zgmwzYZMz0cYPnTWnXB-XhXU7bfMAMXRHvyVBtOPwAr5FMK3-WrhFTo1VLpT6QVkZdFFB6BpHV0aNLPEpAeQoit5l2ZDrqOJTJjSU7c/s1600/PICT4967+Kopie.jpg)
Cascavalul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfVRy0hG0aRwnqfRElqM2zZDz9KXe_7L52CnoHUBs-2AQKHHm97xJN_hEXw997TogaUYs_6IFF37XI7WCh6-kkdos5IDqU_Byopsyj0UkFxGeHHl4W4BxqM6eIOyOdIHrWVjppGy5VtcA/s1600/PICT4970+Kopie.jpg)
Dupa 10 minute arata asa. Coaceti pizza la cel putin 250°C.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnzJUGLrXxkN25Fc3SaDXiGo0C8uYtKWG2R6RLctlWpSPcJder1GNxtvoaMxVXhOSEjtz6WlN80ZWZnG7nZzEylC4GtOJp1LjRedIK93Pgjs_oWStbYgk-jSVkj4AlgSAcZSeS7tL5NWA/s1600/PICT4975+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVtI7vbYuTtKkWYlH3xYWL3_6m8_pMjZZljTGxxE1oBntziidmxoxw-hY8zAWk6vKfib_LhB0KlDOMClfPBa3fYXUt4DUx8699tX_z79SRo0BQMxuXBivh9s6hopOgCiE-UVkY5emWzt4/s1600/PICT4988+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyFTtocjvDaMN8Mkk-WE0MuaS687vPl26iYO8xs7Ua_3iM-9nfIV7nr14LnUgrSZJq_iBhvx0znm5PQdHMmZ-5pDEctlSYsRihJ_l7JB5ld40qTj5vARjCXwfdZiv16Jmz17rWFUth_u0/s1600/PICT4981+Kopie.jpg)
Your recipes look delicious. I wish they were in English so I could copy them. I live in Elizabeth, Co USA
ReplyDeleteHi,Kurt
ReplyDeletethanks for visiting my blog :)
Draga Maya
ReplyDeleteZilele trecute am incercat reteta ta de pizza. Am facut aluatul si l-am lasat la crescut dar cand amvrut sa il intind in tava era mult prea moale si am mai adauga inca vreo 300 g de faina :D
anonymule,îmi pare rau ca nu a iesit asa cum ti-ai dorit..dar asa trebuie sa iese.Nu e prea moale..întinde-l pune ce ai de pus deasupra,si o sa vezi ca iese :D
ReplyDelete