Reteta de la Adriana Nicoleta
Bucata de carne se lasa întreaga. Se sareaza bine pe toate partile.
Se pune într-o oala antiaderenta de fonta în uleiul de masline amestcat cu zeama de lamîie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5wx4tEbLQl8z2k36-o8C9yQYQgA5MKTr6MWpqlZhrIvzqZslC97E5Zm8YhAPcKlTinWxSWCYiYN874S4_NaY5Fnc44dhbDVUfx19P7jtyDDtS1ojsfih9OpthEMvgrcf8fbgrfFM4QJc/s1600/PICT5386+Kopie.jpg)
Deja de acum miroase bine :)
Se acopera oala cu o bucata de hîrtie de copt si cu un capac care închide foarte bine.
Eventual se pune ceva greu peste capac.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGK93d_geggg9LZUW_yVsNVodnFggjIaDdhuK6tRwRtSsBBk6OPb8DTBjkQw3ilxXQIH1toJtZBMSQvBhg_qn6z8sr_cDTd1X0OmFdVNa4YH4VklGeTJhbsLkSpyE5hsP1nVU7USei-RQ/s1600/PICT5389+Kopie.jpg)
Se lasa la foc mic timp de 2'30".
Asa am lasat eu, desi mi se pare cam mult.
Carnea a fost asa moale încît la întors era s-o rup.
Se serveste cu sosuletul lasat si bagheta proaspata. Se poate decora cu felii de lamîie si patrunjel.
Eu cum iubesc busuiocul...a fost nelipsit :)
Rece se taie perfect. Ideal pentru pachetelul pentru serviciu, scoala etc.
O fripturica excelenta!!!!
- 1 kg muschi de porc/cotlet fara os (reteta originala prevede carne de vitel-din pulpa)
- 300 ml ulei de masline
- sare
- zeama de la o lamîie sau doua, cîta va place
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTZqAw5DbBMZxs-g8Kosxy95ycNWHPkVNb9s58WDYcqVi6kWxiMJbf3r7yvKlhbj7Fpcw69-lI5SQmLn9uhvASq7qjMYYjFeeqogOkGKaTNugH7Shk6haJnDW_uM0Wbsw4QktpVKDCe6A/s640/1+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYZY8QW1SNFJJBcww5E3soYpFiShDS5uKsDw1tY58bM4dVgLUjFOOsyq4wnnbEmref4E8AIV-p0t8GzXwbhYXkL-87Xd_9k83UMk3PZfzELpm6kdj_JZTj0v_RfBfxHjRtwH2M3NyAxWU/s1600/PICT5379+Kopie.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5wx4tEbLQl8z2k36-o8C9yQYQgA5MKTr6MWpqlZhrIvzqZslC97E5Zm8YhAPcKlTinWxSWCYiYN874S4_NaY5Fnc44dhbDVUfx19P7jtyDDtS1ojsfih9OpthEMvgrcf8fbgrfFM4QJc/s1600/PICT5386+Kopie.jpg)
Deja de acum miroase bine :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLXJGGAfcqJhh_jPYVlLKtH2nmXyKGw05T-btvzjgvpruXh8PMFlCtLBfhBXcw2vEuwhrPk-RL_dHzszSriTsuPK6bV9omS5OrDA-7s9R3T12VSviofYaBGZqshAyLe8Upp-RnvdJIVkw/s1600/PICT5388+Kopie.jpg)
Eventual se pune ceva greu peste capac.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGK93d_geggg9LZUW_yVsNVodnFggjIaDdhuK6tRwRtSsBBk6OPb8DTBjkQw3ilxXQIH1toJtZBMSQvBhg_qn6z8sr_cDTd1X0OmFdVNa4YH4VklGeTJhbsLkSpyE5hsP1nVU7USei-RQ/s1600/PICT5389+Kopie.jpg)
Se lasa la foc mic timp de 2'30".
Asa am lasat eu, desi mi se pare cam mult.
Carnea a fost asa moale încît la întors era s-o rup.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-ccJgj0f8sXzqDkkWF1IyGVpJLNjpJX_ZRJIvheUEb79Brk8WB9DL0_dpswvUHFU7dt8Khwa8WI8WbK_BHaOayDj5RsLePkB1cdPNWTZ269iXzPwmwbGw0AJ8M-3K8fX23tMoBNk478E/s640/PICT5395+Kopie.jpg)
Eu cum iubesc busuiocul...a fost nelipsit :)
Rece se taie perfect. Ideal pentru pachetelul pentru serviciu, scoala etc.
O fripturica excelenta!!!!
Maya, cu ce ai servi friptura asta in garnitura ? Oricum arata excelent ! Felicitari pt blog !!!
ReplyDeleteVal,o poti servi cu ce doresti.Merge cu orice garnitura pe gustul tau.
ReplyDeleteMie mi-o place cel mai mult asa,doar cu sosul lasat + extra zeama de lamîie si o bucata de bagheta proaspata :)
Multumesc pentru vizita!
am vazut in comentarii legatura la postarea asta si mi-am adus aminte citind de fripturile facute de mama la cuptor, pe stilul asta. o nebunie, foarte fragede si gustoase! acum ca am vazut asta, musai sa fac si eu in weekend!
ReplyDeleteZazuza,uite aici http://mayas-esprit.blogspot.com/2008/07/friptura-de-vita.html o varianta cu carne de vita.Acelasi principiu,doar ca e mai aromata.Dar si asa simpla este foaaaarte buna.
ReplyDeleteEu o ador doara sa cu zeama de lamîie :)
Merci mult pt raspuns ! Am dat din intamplare peste blogul tau si este absolut excelent !!! O sa incerc o gramada din retetele tale, sunt superbe :D
ReplyDeleteMultumesc,Val :)
ReplyDelete