

Ingredientele:
Nu am folosit Philadephia, ci Quark...pentru ca Philadelphia mi s-a parut putin sarata.
Am pus mai jos o imagine cu brînza folosita.

- 320 g faina
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 1priza sare
- 1/4 coaja lamîie
- 1 ou
Se pune faina împreuna cu untul, zaharul, oul si coaja de lamîie ( eu am avut din pachetel).


Coaja de lamîie,pe care am folosit-o.
- 1 kg pere
- 2 linguri zeama de lamîie
- 1 zahar vanilat
Perele se curata, se taie pe jumatate, se scoate casuta cu sîmburi. Le stropim cu zeama de lamîie pentru a pastra o culoare frumoasa. Punem zaharul valilat peste si amestecam.
- 250 g brînza de vaci cremoasa
- 200 g martipan
- 200 g smîntîna acrisoara
- 50 g zahar
- 1 galbenus
Punem brînza, martipanul taiat cubulete, smîntîna, zaharul si galbenusul într-un vas.


Acum ar fi timpul sa încalzim cuptorul la 200°C.

Tava se poate unge si tapeta sau folositi hîrtie de copt.
Am taiat niste bucatele de aluat, ca la formarea peretelui sa nu fie prea gros în unele locuri.





puneti prajitura cu tot cu hîrtie pe platou si trageti apoi hîrtia.merge foarte usor.


E extraordinara prăjitura asta.
ReplyDeleteAm descoperit-o pe blogul tau si o fac cu placere unor prieteni. Sti ce spun despre ea?? "Mori mâncând".
Merita incercata. Petruta
Ma bucur ca v-a placut!
DeleteBuna, ce pot pune in loc de martipan ? Pt ca nu imi place :). Ms
ReplyDeleteHmmm, din pacate nu stiu. Ai putea renunta la el si eventual adauga o lingura de amidon de porumb în crema, pentru a fi mai stabila.
ReplyDelete