August 12, 2008

Gratin de cartofi si somon cu crusta picanta de masline





  • 6 - 8 cartofiori
  • 200 g somon afumat
  • 200 ml smîntîna de frisca
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri marar tocat
  • 2 chifle
  • 120 g masline fara sîmburi
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper





Presaram somonul cu piper si stropim cu zeama de lamîie.




Curatam si spalam cartofii,taiem felioare subtiri.
Îi punem la fiert în apa cu sare.
Din momentul în care începe a clocoti usor,nu se lasa mai mult de 3 minute.
Strecuram de apa,si îi puem într-un vas termorezistent.





Tocam maslinele si ceapa.
Le calim în ceva ulei de masline.






Adaugam si chiflele tocate,mai prajim 1-2 minute.





Saram putin smîntîna,si o turman peste cartofi.





Bagam bucatile de somon printre cartofi.Presaram mararul tocat fin,si ceva piper.





Punem crutoanele deasupra,





si introducem vasul în cuptorul preîncalzit la 250°C pentru 7-maaaxim 10 minute,
pîna se rumenesc/usuca crutoanele.





Se serveste cald(mie-mi place si rece)





2 comments:

  1. Foarte interesanta reteta!
    Oare se poate face si cu file de peste neafumat?
    Oricum, iti apreciez foarte mult retetele, care sunt deosebite, dar si pentru modul sanatos si inventiv de a gati. Am observat ca preferi sa gratinezi mancarea la cuptor si folsesti mai putin prajelile.

    ReplyDelete
  2. Merge foarte bine,doar ca trebuie sa-l condimentezi mai bine.Atît tot :)
    Eh,mai si prajesc.Dar cît se poate în putin ulei de masline..si da,îmi place sa gatesc la cuptor,mai ales vara !! Multora nu le place..dar eu prefer sa bag ceva în cuptor,decît sa stau la învîrtit si amestecat cînd e cald afara :D

    ReplyDelete