- 700 g piept de pui
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri sake
- 1 galbenus
- 3+ 1 linguri amidon
- 2 linguri faina
- 1 lingura apa
- ulei de arahide
- 4 cepe verzi
- 2 linguri zahar
- 80 ml suc lamîie
- 2 linguri sake
- 60 ml apa
- 4 linguri sos de soia
- 1 lingura amidon
Prepararea pieptului de pui
Din sosul de soia,apa,sake,galbenus si o lingura de amidon se prepara o marinata,
care se adauga peste pieptul de pui,taiat fîsii.
Se amesteca si se lasa 15-20 minute la tras.
Încingem uleiul în wok.Amestecam faina.Dam fîsiile de carne prin acest amestec,
le punem în uleiul încins,
si le prajim bine pe ambele parti.
Le punem la scurs pe hîrtie de bucatarie.
În timp ce prajeam ultima tura de carne, am preparat sosul.
Am scos vreo 3-4 linguri din uleiul de la carne,
si l-am turnat într-o tigaie în care am pus zaharul si ceapa taiata felii,la caramelizat.
Am amestecat sucul de lamîie cu apa,
sake si amidonul si am turnat peste ceapa caramelizata.
Dupa ce am amestecat,am realizat ca uitasem sosul soia
..l-am adaugat si pe dumnealui
Se lasa doar un minutel pe foc lejer ,la îngrosat.
Eu am servit orez jasmine si sambal oelek pe lînga.
Ai mei nu au vrut,ca e prea iute.
Nota:
Sosul e acrut bine .
Draga Maya ai de ridicat 7 premii de pe blogul meu..Te pupic!
ReplyDeletemmmmm........esti desavarsita, nu mai am cuvinte de lauda, imi umpli inima de bucurie cu blogul asta minunat al tau. Felicitari !!! Muah cu mult drag, Ginette si Lizirette :-)
ReplyDeleteMultumesc foarte mult pentru premiu, Maya. Si la mine pe blog te asteapta sapte premii. Te invit sa le ridici. Ai retete si prezentari deosebite, foarte frumoase. Te pup!
ReplyDeleteAlexandra,multumesc!Pup!
ReplyDeleteGinuca si blanoasa mica...va pup si îmbratisez cu drag! Muah!!!
ReplyDeleteIulia,multumesc mult.Parca e craciunul..numai cadouri! :)
ReplyDeleteTrebuie sa fie tare bun...arata super!
ReplyDeleteMultumesc pentru premiu, te pup !
Trecusem pe la tine, sa vad ce bunatati ai mai facut si am vazut din intamplare.
Ciao!
Multumesc si cu placere,Nicoleta!Pup :)
ReplyDelete