O reteta extrem de simpla si foarte gustoasa... cui îi place! Mie da!
- 2 fleici de roast beef/contrafile ( 3 cm grosime )
- 3 catei de usturoi cu tot cu coaja (zdrobiti/presati)
- sare marina si piper negru din rîsnita
- 1 ramura de rozmarin
- ulei extra virgin de masline
Saram si piperam carnea pe ambele parti.
Încingem uleiul cu ramura de rozmarin si cateii de usturoi.
Cînd uleiul este încins bine,punem carnea si o lasam 4-5 minute pe o parte,
apoi scoatem usturoiul si ramura de rozmarin
( daca sta prea mult, da o tenta amaruie-nu pe gustul fiecaruia)
si întoarcem carnea pe partea cealalta si alsam 4-maxim 5 minute.
(Nu se întoarce de mai multe ori, nu se apasa, nu se înteapa, nu se fac taieturi !!!)
Eu am facut cartofi prajiti-chips.
Jamie i-a avut fierti, apoi i-a rumenit scurt în uleiul de la carne.
(Varianta lui îmi place mai bine,
dar Denise nu are voie nimic ce are de a face cu vita,
asa ca ea a primit un piept de pui facut separat.
Nu am avut timp de separatisme la cartofi,
asa ca am decis ca fac o tura prajita.. si voilá! )
Pentru papila mea, asa e perfecta-medium.
Cînd este roz în mijloc, iar sucul e clar, nu sîngeros .
...niciodata nu mi s-a parut carnea de vita mai apetisanta ca acum :D
ReplyDeleteTe pup, draga Miha!!! :)
...am vrut de mult ( chiar de muuuult :P)...sa iti scriu dar iata ca n-am ajuns decat acum...
Am fost cam "plecata" de-acas' :D ...vara asta!!!
Tu, in schimb, vad ca ai o exuberanta culinara de invidiat ;)
...si spre norocul meu, posturile cu inghetatele (la vazul carora era sa ma-nbolnavesc de pofta :P)...nu mai sint pe prima pagina, asa ca pot linistita sa te salut si pup, like in the old days! :D
Eu, momentan sint intr-o lupta stransa cu suncile...ce mi-au invadat cu nerusinare "teritoriul" ...hi,hi...asa ca, dupa cum poate ai vazut, m-am axat pe dulci... povestiri din vacanta :))
Mai vorbim! Pupilici! :)
Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauraaaaaaaaaaaaaa!!
ReplyDeleteMa bucur ca ai aparut pe faleza.Am vazut ca ai lipsit o bucata buna de vreme :D
Si eu am cam fost crizata de timp.Acum sînt ceva mai libera,dar în cîteva zile plecam iar în plimbareala.Sper sa ne auzim mai mult dupa ce apar din nou!Mi-a fost dor de tine,de retetele tale.Va pup cu drag pe toti trei! Muah!
Si nu mai vorbi prostii despre sunci!!!
Superb arata carnea asta! Imi lasa gura apa :)
ReplyDeleteTrebuie sa încerci..e bun tare.Eu m-as hrani doar din beef steak,roast beef..si chestii de astea. :D
ReplyDelete