January 31, 2012

Prepelite cu cartofi sarladaise

Zilele astea am cam fost cu capu'n nori, si asa încet se-arata rezulatatele.  Intentionam sa prezint meniul de ziua sotului meu în ordinea în care a fost servit, dar se pare ca sînt îndragostita. Am prezentat aperitivele si am încheiat cu desertul, uitînd de piesa de rezistenta. Felul principal. Se poate?!  Da, deci meniul nu s-a încheiat înca, doar postarea a luat un alt curs. Mai naufragiat, asa... :D




        Ingrediente:
  • 4 prepelite
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite unt
  • 2-3 ramurele rozmarin
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita usturoi deshidratat, macinat fin
  • 1 fv. cutit chili
  • piper, nucsoara, sare
  • 1 canita vin rosu, caldut

Le-am servit cu cartofi sarladaise.

Am sarat si piperat prepelitele pe interior si exterior. Restul condimentelor le-am amestecat si mojarit putin, deoarece usturoiul deshidratat avea o textura cam groaba. Am condimentat pasarile pe exterior si le-am rumenit scurt pe toate partile în ulei de masline încins amestecat cu putin unt. Pentru aroma am adaugat 2 ramurele de rozmarin.




Am adaugat vinul caldut( pentru a nu crea un soc termic, si risca fragezimea carnii).
Am mai întors de pe o parte pe cealalta prepelitele, pîna vinul a scazut la jumatate.
E vorba de 2-3 minute.



Pentru ca am ales tigaia gresita, am transferat zburatoarele într-un vas de sticla termorezistenta preîncalzit. De preferat este sa nu fie mutate, deci alegeti vasul potrivit pentru rumenit, care apoi îl puteti da la cuptor fara probleme si fara prea multe mutari. Sah mat! :D La cuptor, au zacut vreo 40-45 de minute la 150°C. Daca au tendinta de a se rumeni prematur, acoperiti prepelitele cu o folie de aluminiu sau o foaie de pergament. Dupa acest timp, am îndepartat folia si le-am lasat la 200°C timp de 10 minute.




Între timp, am preparat cartofi sarladaise dupa reteta lui Alexandru. O garnitura delicioasa!







40 comments:

  1. Pot să spun că au un posterior apetisant? :D

    ReplyDelete
  2. Delicios!! N-am mancat niciodata prepelita. Sunt tare curioasa cum e! cartofii am sa-i incerc chiar in we-end.

    ReplyDelete
  3. Hahaha....here we go again...
    arata ceva, ceva....xo

    ReplyDelete
  4. Mamma mia, n-am mincat niciodata prepelita, dar as baga dintii in funduletul la una asa rumenita... Te-am pupici si-ti doresc o zi minunata... indragostitooo !!!

    ReplyDelete
  5. Tare bine arata, asa rumenite!!Mmm, cred ca sunt tare bune!Pup!

    ReplyDelete
  6. N-am mancat pana acum, sau nu-mi amintesc... dar tare pofta mi-ai facut! Ce bine ca s-au facut atat de multe crescatorii in Ro.. :) Pupici

    ReplyDelete
  7. Chiar asa.Reteta asta este piesa de rezistenta.

    ReplyDelete
  8. Yamii, dar fain meniu ati avut.Ador prepelitele, ce m-as infige si eu intr-una asa rumena si frumoasa.
    Si daca tot am trecut pe la tine te invit cu drag la provocarea "Dulce Romanie" a carei gazda sunt in luna februarie.

    ReplyDelete
  9. Aratã totul proaspãt, imi place! aroma de rozmarin si nucsoarã...

    ReplyDelete
  10. Arata tare bine si nu ma indoiesc ca u fost foarte delicioase!

    ReplyDelete
  11. Numai regii mancau prepelite! Sunt sigur ca e delicioasa reteta!

    ReplyDelete
  12. Doamne ce bine ca ai postat-o , mie piesa de rezistenta mi-a placut cel mai mult din tot meniul ales ;) .... delicioasa!!!

    ReplyDelete
  13. rata tare de tot. As manca si eu 1 intreaga macar..:))

    ReplyDelete
  14. Tu mereu ma faci curioasa de ce gust are altfel de carnita decat cea de porc,vita,pui sau peste.
    Si acum ai reusit :))

    ReplyDelete
  15. vreau si eu!!!!da' n-am vazut pe aici prepelite.fain arata,yummy.
    pup

    ReplyDelete
  16. Wow, tare in forma prepelitele astea! As servi si eu una. Nu am mai gustat de vreo 3 ani...
    Fotografiile sunt super, ca de obicei :)
    Pupici!

    ReplyDelete
  17. Uoi..prepelita n-am mancat niciodata, dar am auzit ca tare-i buna...si ce apetisanta e a ta...ioi, ioi, ca mereu ma faci sa-ti sparg usa! ;-))

    ReplyDelete
  18. Minunat arata si sunt convinsa ca a fost si tare buna!

    ReplyDelete
  19. Nu am mancat niciodata dar arata tare bine!Imi place reteta si cred ca voi incerca si eu imediat ce gasesc in comert.
    Felicitari!
    O seara frumoasa iti doresc!

    ReplyDelete
  20. Dupa pazitia pulpelor sunt fericite, dupa poze si reteta si noi.

    ReplyDelete
  21. Mit tudok mondani,csak azt isteni szuper!!!Az egész!!!

    ReplyDelete
  22. Maya, am citit pe forum si-mi pare nespus de rau.Din pacate asta e viata.
    Sa fii bine.

    ReplyDelete
  23. Super!! O reteta delicioasa cu aroma deosebita asa cum ne-ai obisnuit!! O sa recuperez zilele astea si o sa citesc si restul postarilor :) Pupicei...

    ReplyDelete
  24. Multumesc :)


    Micule... da, asta e viata. Trebuie doar sa învatam, sa acceptam si pierderile...
    Merci :*

    ReplyDelete
  25. De mult timp nu ne-ai mai provocat si rasfatat cu nimic...Sper ca esti bine. Gandurile mele cele mai bune.O seara frumoasa!

    ReplyDelete
  26. Gina, mai trecem si noi prin vremuri deochiate... dar timpul le "rezolva" pe toate...
    Te pup :*

    ReplyDelete
  27. Maya, imi pare asa rau de Felix, le povesteam tuturor despre motanul amator de vanilie,am si eu o pisicuta gourmet, mare amatoare de sos caramel si branzeturi frantuzesti si stiu ce mult ne atasam de aceste dragalase animale, nici prea batran nu mi se pare ca era, am o vecina a carei pisica s-a dus cu o luna inainte de a imlini 20 de ani, imi dau seama ce e in sufletul tau si numai bine iti doresc.

    ReplyDelete
  28. O primavara frumoasa si plina de iubire!

    ReplyDelete
  29. La multi ani fetitei tale.Multa sanatate si fericire, ca de frumoasa e tare frumoasa.
    Sa aveti o Primavara plina de bucurii si fara evenimente ca ale care a trecut.

    ReplyDelete
  30. Nagyon guszta,de én még soha nem ettem fürjet! Sajnos!

    ReplyDelete
  31. Am incercat aseara aceasta reteta si am avut mari emotii, dar totul mi-a iesit delicios!!!!!
    Am pregatit o cina speciala pentru aniversarea sotului meu si mi-am adus aminte de aceasta reteta pe care am gasit-o la tine, asa ca....sah mat! :))
    Sper sa reusesc sa o postez curand.
    Multumesc!
    Te puuup

    ReplyDelete
  32. Melli, salutari si merci :*

    ReplyDelete
  33. Mihaela, ma bucur ca v-a placut! Pupici si weekend frumos!

    ReplyDelete