Blatul
- 8 oua
- 7 linguri faina
- 2 linguri amidon(Gustin,dr. Oetker)
- 1 lingura cacao
- 6 linguri zahar
- extract de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Mixam ouale, zaharul si praful de sare în blender,
pîna îsi tripleaza volumul. (Eu am mixat cu KA-ul).
Amestecam faina cu amidonul, cacaoa si extractul de vanilie
si adaugam cîte o lingura la spuma de oua în timp ce mixam.
Turnam aluatul de blat într-o tava rotunda ( cu diametrul de 28-30 cm ),
unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem timp de maxim 30 minute la 170 °C
Se da la racit pe un gratar. Taiem blatul în 3 felii.
pîna îsi tripleaza volumul. (Eu am mixat cu KA-ul).
Amestecam faina cu amidonul, cacaoa si extractul de vanilie
si adaugam cîte o lingura la spuma de oua în timp ce mixam.
Turnam aluatul de blat într-o tava rotunda ( cu diametrul de 28-30 cm ),
unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem timp de maxim 30 minute la 170 °C
Se da la racit pe un gratar. Taiem blatul în 3 felii.
Siropul/pentru însiropat blatul
- 150 ml suc de portocala
- 150 ml apa
- zahar (dupa gust-nu exagerati)
- esenta de rom (dupa gust)
Amestecam toate ingredientele, pîna se topeste zaharul.
Cu acest lichid însiropam blaturile.
Crema
- 400 g unt moale/la temperatura camerei
- 200 g zahar pudra
- 1 lingurita de cacao (sau dupa gust)
- 50 g ciocolata topita
Frecam untul cu zaharul pudra pîna devine un amestec omogen.
Adaugam cacaoa, amestecam bine mai departe.
Turnam ciocolata topita. Sa nu fie fierbinte!
Mixam mai departe pîna crema are o textura matasoasa.
Glazura
- 200 g zahar pudra
- 1 espresso rece (4 linguri)
- putina cacao, pentru culoare
- 50 g ciocolata topita
Punem zaharul pudra si putina cacao într-un vas,
adaugam espresso, amestecam bine.
Glazura are consistenta unei smîntîni grosute, dar curgatoare.
(Peste aceasta glazura se poate decora cu crema sau altceva/ce doriti-
Eu am decorat cu ciocolata topita.)
Asezam primul blat pe platou.
Îl însiropam.
Crema am împartit-o în jumatate.
Am pus prima parte în sac si am împrastiat-o pe tot blatul.
Cel mai bine am întins-o cu fundul unei linguri :D
(Blatul fiind pufos si destul de umed de la sirop se rupe relativ usor.
Ar fi greu (pentru mine, care nu le am cu cremele de unt) de întins crema cu lopata.
De aceea am pus crema cu ajutorul sacului,
apoi am netezit-o putin cu fundul lingurii.
Cine poate altfel, bravo lui :P )
Peste crema asezam blatul numarul 2,
pe care-l însiropam si-l acoperim cu crema.
(eu tot cu sacul :D )
Acoperim cu blatul numarul 3.
Apasam putin blatul cu palmele. Însiropam din nou.
Acoperim tortul si-l dam la racoare timp de cîteva ore bune,
dupa care îl acoperim cu glazura.
Îl însiropam.
Crema am împartit-o în jumatate.
Am pus prima parte în sac si am împrastiat-o pe tot blatul.
Cel mai bine am întins-o cu fundul unei linguri :D
(Blatul fiind pufos si destul de umed de la sirop se rupe relativ usor.
Ar fi greu (pentru mine, care nu le am cu cremele de unt) de întins crema cu lopata.
De aceea am pus crema cu ajutorul sacului,
apoi am netezit-o putin cu fundul lingurii.
Cine poate altfel, bravo lui :P )
Peste crema asezam blatul numarul 2,
pe care-l însiropam si-l acoperim cu crema.
(eu tot cu sacul :D )
Acoperim cu blatul numarul 3.
Apasam putin blatul cu palmele. Însiropam din nou.
Acoperim tortul si-l dam la racoare timp de cîteva ore bune,
dupa care îl acoperim cu glazura.
Daca vreti sa decorati cu ciocolata topita,
trebuie sa o faceti cînd glazura de zahar pudra este înca fluida.
Eu am pus ciocolata direct în sprit la topit :D
(în microunde)
trebuie sa o faceti cînd glazura de zahar pudra este înca fluida.
Eu am pus ciocolata direct în sprit la topit :D
(în microunde)
yummm yumm :-)
ReplyDeletebestial arată prăji asta. o să fac şi eu prima dată când ne vin musafiri, că-mi pare uşor de făcut. mi-ai făcut fdimineaţa bună, maya (sunt fan dulciuri, atâta doar că sunt un pic prea greu pentru câte aş mânca)
Arata excelent! F. apetisanta! Se vede ca ai venit cu forte noi din vacanta!Amandina e pe lista mea de multa vreme, dar....
ReplyDeleteArata DELICIOS!!!! Superb Maya draga! Mi-ai facut pofta.
ReplyDeletemor de pofta :P :P, ce bine arata.
ReplyDeleteReusita! imi place mult praji; asta!
ReplyDeleteMaya, ma omori cu zile :D Arata nemaipomenit de... delicioasa!!!
ReplyDeleteOh man, that looks soooo delicious, and chocolaty! Love the top, you are an expert! What a great job you did, mouthwatering photos!
ReplyDeletewow ce frumoasa Amandina si sint foarte iubitoare de A :).Am salvat reteta.Multumesc.Maya,ai dat pe ciocolatoase ?:))
ReplyDeleteGreat! Looks so delicious and tasty!
ReplyDeleteDraga mea, cu mare drag te anunt ca ai un premiu la mine pe blog. Felicitari pentru minunatul tau blog!
ReplyDeleteCe frumos l-ai facut! Amandina e si printre preferatele noastre :-)
ReplyDeleteDa,Adi,chiar se face usor!
ReplyDeleteDaca faci gu glazura de zaharpudra,neaparat cu cel din comert(care are si ceva amidon).Cu cel facut în casa,din cristale de zahar,nu iese glazura :)
Flor..cu forte noi sau nu,nu am avut ce face.Fiica-mea e ciocolatoasa..asa ca a trebuit sa-i fac de ziua ei,ce-si doreste :)
ReplyDeleteIna,am gustat chiar si eu,neciocolatoasa,si sa stii ca mi-a placut.Mai ales aroma care o da portocala din sirop :)
ReplyDeleteIsa,tu ciocolatoasa mica!!!Parca esti sora mai mare a Denisei!!! :)
ReplyDeleteMerci,Duceso! :)
ReplyDeleteCristina,merci! E bunut.Nu le am eu cu ciocolata,dar mor dupa însiropate! :)
ReplyDeleteThanks ,Medena!
ReplyDeleteYou are sooo sweet! :)
Multumesc ,Sorina!si tie o primavara cu mult soare! :)
ReplyDeleteDaca o faci,sa ma anunti cum ti-a placut!
ReplyDeleteMerci,Paradis! :)
Mikkey,thanks! :)
ReplyDeleteCara,sper sa ajung sa culeg premiile.mai am si de la draguta de Medena.
ReplyDeleteMultumesc mult! :)
Kris,ma bucur ca-ti place.Poate o încerci! :)
ReplyDeleteTe pup!
Maya,arata delicios tortul tau de Amandina..este prajitura mea preferata dar nu am reusit sa o fac.. ..poate am sa incerc reteta ta data viitoare.
ReplyDeleteLa multi ani fetitei tale si tie tot-o- data de 8 martie!
Mi-ai facut o pofta...
ReplyDeleteTotodata, mi-am schimbat adresa blogului la aromele.blogspot.com. Iti multumesc daca ma treci la favorite, poate reusesc sa aduc trafic la noua adresa.
Blueeyes,multumesc de vizita si pentru urari!
ReplyDeletePup!
Didona te-am trecut ca AROMELE,peste tot!Pup!
ReplyDeleteMerci mult! :)
ai un premiulet...asa ca sa tot faci amandine :-)))
ReplyDeleteArata nemaipomenit! Una dintre prajiturile mele preferate .
ReplyDeleteArata foarte bine prajitura!
ReplyDeleteMi-am facut si eu blog culinar mai altfel... te invit sa ma vizitezi si daca-ti place sa te abonezi :D
http://openbucket.blogspot.com/search/label/COOKING%20AND%20FOOD
Kris,acu ma duc la cules ,merci ! Pupic:
ReplyDeleteMultumesc ,Nicoleta! :)
ReplyDeleteRal,multumesc de vizita.Sigur ca te voi urmari,si te voi adauga si pe listutele mele! :)
ReplyDeleteCat de delicioasa poate sa arate :))
ReplyDeleteWOW !
In mod cert o voi incerca si eu pentru ciocolatosii mei .
cea mai minunata amandina pe care am vazut-o in viata mea !!!! Maya, ma gandeam sa vin in vacanta pe la tine ;-)...ce zici ma primesti??? Te pup cu drag !!!
ReplyDeleteVin si eu cu laude. Arata bestial!!
ReplyDeleteAmandina e printre peferatele mele, iar a ta e superba!!
o fac si eu curand .. faina glazura. Doar crema o sa schimb ca e prea mult unt ..as face un swiss meringue cu unt (crema de unt cu beaza)
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteMaya bine te-am regăst , tu eşti o expertă în tot ceea ce faci , nici nu ştiu la ce să mă opresc ,m-am oprit la prăjitură fiindcă sunt moartă după ele , arată senzaţional .
ReplyDeleteHappy easter ! Maya .
super arata si acest tort!
ReplyDeleteObecnie rynek usług rachunkowych nie może
ReplyDeletenarzekać na brak sławy. To wszystko z uwagi na fakt, iż znacznie wiecej osób jest w stanie zdecydować się
na założenie własnej działalności. Takie rozwiązanie
będzie dla sporej ilości ludzi niezwykle interesujące, bo wiadomo, iż dobrze jest być szefem dla
samego sieci. W rzeczywistości z prowadzenia swojej firmy wynika
bardzo dużo obowiązków, jakie pociągają do
odpowiedzialności każdego z przedsiębiorców. Szczególnie na tle podatkowym.
Jednakowoż, wówczas kiedy korzysta on z możliwości profesjonalnego biura rachunkowego, to nie będzie musiał się
niczym martwić.
My webpage ; Extor
Pewną pośród branży, które współcześnie pełnią nadzwyczaj istotną pozycję na gospodarczym rynku jest księgowość.
ReplyDeleteTo ona stała się odpowiedzialna za zapis zachodzących operacji transakcyjnych na rynku, które mogą być wymierzone w pieniężnych wartościach.
Ona także stała się obiektem zainteresowania działających
przedsiębiorców, którzy zdecydowali się na założenie
prywatnej działalności. W końcu wszyscy z nich są przymuszeni do rozliczania się z instytucjami skarby państwa, jako część gospodarki krajowej.
Ujmując ją jako element nauki możemy ją rozpatrywać na parę różnych rodzajów.
Feel free to surf my blog post : biuro rachunkowe Extor
Dzisiaj biura księgowe nie muszą narzekać na zbyt małą
ReplyDeleteliczbę zainteresowanych. Przychodzą do takich w głównej mierze przedsiębiorcy, jacy założyli jednoosobowe działalności.
Takich przedsiębiorców jest na dzień dzisiejszy na rynku gospodarczym naprawdę dużo.
Zakładając i obsługując samemu działalność, nie można o wszystko zatroszczyć
się osobiście. Z tego względu korzystają oni z usług oferowanych na rynku, które są się świetnym wyjściem.
Pewną z dziedzin, jaka zajmuje się obsługą takiej firmy jest konkretnie rachunkowość oferująca
propozycje księgowe, jaka ma czuwać na zgodnością finansów w każdej
działalności.
Feel free to visit my website ... Extor
Salut!
ReplyDeleteMerge si cu blat cumparat?
Bineînteles ca merge!
DeleteSalutari :)