March 18, 2009

Salata de fasole cu ton

______________________________________Recipe by Piscotel

  • 400 g fasole fiarta
  • 2 doze de ton
  • echalote/sau ceapa rosie
  • rosioare
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • patrunjel(fac.)

Photobucket


Eu fierb fasolea totdeauna cu 1-2 morcovi,
o bucata de telina si o radacina de patrunjel.
Înainte de fierbere o las peste noapte la înmuiat.


Photobucket


Se adauga tonul, de preferat cel în ulei de masline, dar merge oricare.


Photobucket


Am pus 6 echalote violete mai micutele, pe care le-am taiat rondele.
Daca folositi ceapa mai mare, taiati-o solzisori.

Photobucket



Photobucket


Rosioarele le-am taiate pe jumatate,
si le-am adaugat împreuna cu trei frunzulite de patrunjel, asa de culoare :)


Photobucket


Am facut un dressing din ulei de masline,otet balsamic, sare, piper
si putina verdeata uscata din rîsnita si am adaugat la salata.


Photobucket


Am amestecat bine si amlasat sa traga vreo jumatate de ora.


Photobucket


Super, aceasta salata!!


Photobucket

Multumesc, Piscotel!




25 comments:

  1. Maya, zilele astea ma gandeam la niste fasole... multumesc, pt idee! frumoase poze mai faci, imi vine a manca monitoru! :D

    ReplyDelete
  2. mmmm.... ce bine arata, am tot ce-mi trebuie, in afara de echalote :P, vineri dimineata ma duc in piata si poate pregatesc aceasta salata ca tare delicioasa mai pare :)

    ReplyDelete
  3. Lasa tu monitorul,ca mai ai nevoie de el!
    Sa o faci,ca tare e bunuta!

    ReplyDelete
  4. Isa,o poti face si cu ceapa,dar cepele astea lunguiete,echalotele,sîn mai aromate,si nu-s iuti.Mie-mi plac la orice salata.
    Merci :)

    ReplyDelete
  5. Chiar ca super aceasta salata!

    ReplyDelete
  6. Super arata cu bucatile alea mari de ton! Si eu am facut-o in week-end (putin diferita - fara rosii si cu otet de mere) dar e buuuna.

    ReplyDelete
  7. Da stiu Maya cum sunt echalotele :), le gasesc mai greu pe la noi, dar iau multe cand dau de ele :D

    ReplyDelete
  8. draga maya,te urmaresc de ceva vreme,ai toata admiratia mea!am sa fac si eu salatica ta cit de curind!

    ReplyDelete
  9. Great post!
    Im my blog Astal,i give you award,if you wont thake her.

    ReplyDelete
  10. Maya te astept sa ridici niste premii de la mine de pe blog, te pup.

    ReplyDelete
  11. Maya iata si prajiturica:
    http://floridecires7.blogspot.com/2009/03/prajitura-cu-pere-martipan-si-nuci.html

    ReplyDelete
  12. Super -reteta! Bravo, Maya pentru tot cu ceea ce ne ...rasfeti:)

    ReplyDelete
  13. nu sunt un mare fan al peştelui dar salata arată excelent:-). cât despre pâinea cu cartofi...oh mama! :-)

    ReplyDelete
  14. Maya, iti multumesc pentru aceasta salata delicioasa. Am facut-o ieri si sotul meu a fost incantat!
    Felicitari pentru tot ceea ce faci!

    ReplyDelete
  15. Buna salata si foarte usor de preparat...imi place la tine, ti-am oferit cateva premii , le gasesti pe blogul meu.Iti doresc o seara buna!

    ReplyDelete
  16. Alison,multumesc pentru "urmarire" :D
    Daca o încerci,sa-mi spui cum ti-a placut.Si eu am avut dubii la combinatia asta..dar m-a încîntat gustul! :)

    ReplyDelete
  17. Edith,e buna si fara rosii!dar parca cu..e bun si-asa :D

    ReplyDelete
  18. Isa,la noi se gases,dar sînt scumpe în comparatie cu ceapa normala care e 70 centi kg,sau cea rosie normala 1-1,50 euro/pro kg..echalotele încep de la 6 euro kg..destul de mult pentru "o ceapa"

    ReplyDelete
  19. Ina,am vazut prajiturica imediat ce ai postat-o.Arata super,iar imaginile din ultima vreme,îmi încînta pupila în mod deosebit!

    ReplyDelete
  20. AncaMk,multumesc mult de vizita! :)

    ReplyDelete
  21. Vicky,ma duc la cules.Multumesc! :)

    ReplyDelete
  22. Nina,ma bucur mult ca v-a placut!Pup!

    ReplyDelete
  23. Melinda,ma duc la cules premii!Multumesc! :)

    ReplyDelete
  24. Hadeane,nici eu nu sînt maaare amatoare de peste.Dar salatica e tare buna! :)
    Iar pîinea lui Peter,este delicioasa si ea!Si merge cu salata asta! :D

    ReplyDelete