Riesen-Pasta mit Spinat-Ricotta Füllung
- 350 g paste uriase__________________350 g Riesen-Pasta
- 500 g spanac______________________500 g Spinat
- 250 g ricotta_______________________250 g Ricotta
- 100 g prosciutto cotto, tocat marunt____100 g Kochschinken, klein gehackt
- 1 ceapa mica, tocata________________1 kleine Zwiebel, gehackt
- 2 linguri ulei de masline_____________2 EL Olivenöl
- 3 frunze salvie_____________________3 Salbei-Blätter
- nucsoara_________________________Muskatnuss
- sare_____________________________Salz
- piper____________________________Pfeffer
- pecorino,razuit____________________Pecorino, geraspelt
Sosul bechamel
Bechamel-Soße
- 30-40 g faina________________________30-40 g Mehl
- 1 lingura unt______________________1 EL Butter
- 7-800 ml lapte____________________7-800 ml Milch
- nucsoara________________________Muskatnuss
- piper___________________________Pfeffer
- sare____________________________Salz
Se încinge untul într-o oala.Se adauga faina si se prajeste scurt în unt amestecînd continuu cu telul. Se adauga laptele în timp ce se amesteca cu telul. Se potriveste de sare,piper si nucsoara si se fierbe amestecînd în continuare timp de 5-10 minute.
Butter in einem Topf erhitzen. Mehl mit einem Schneebesen in die Butter einrühren und kurz anschwitzen. Milch unter Rühren zugeben. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken und unter Rühren 5-10 Minuten köcheln lassen.
Butter in einem Topf erhitzen. Mehl mit einem Schneebesen in die Butter einrühren und kurz anschwitzen. Milch unter Rühren zugeben. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken und unter Rühren 5-10 Minuten köcheln lassen.
Se fierbe spanacul un minut, se scurge într-o sita si se lasa la scurs.
Den Spinat in Wasser Minute kochen,in ein Sieb abgießen dann abtropfen lassen.
Den Spinat in Wasser Minute kochen,in ein Sieb abgießen dann abtropfen lassen.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adauga prosciutto, ceapa si salvia si se rumeneste usor la foc moderat. Öl in einer Pfanne erhitzen, den Prosciutto, Zwiebel und Salbei zugeben, bei mittlerer Hitze leicht bräunen. Se adauga spanacul si se amesteca pe foc mic. Se lasa a racit. Spinat zugeben und auf unterer Stufe rühren. Abkühlen lassen. Se adauga ricotta si se maesteca totul bine. Se potriveste de sare si piper. Ricotta zugeben und alles gut verrühren Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Se fierb pastele doar jumatate din timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Nudeln nur die hälfte der auf der Packung angegebenen Zeit in Salzwasser kochen. Se amesteca bine masa de spanac si se umple pastele uriase. Se pun pastele umplute una lînga alta într-o forma termorezistenta, se toarna sosul bechamel deasupra si se coc 10-15 minute în cuptor la 200°C. Die Spinatmasse gut durchmischen und in die Riesen-Pasta füllen. Die gefüllten Nudeln nebeneinander in eine feuerfeste Form geben, die Bechamelsoße darübergießen und 10-15 Minuten im Backofen bei 200°C backen. Se presara pecorino razuit deasupra si se servesc. Pecorino darüber streuen und servieren. |
Maya,arata demential si cred tare gustoase!
ReplyDeleteTe pup!
maya,tu ma omori cu zile cu retetele tale.ajung noaptea pe blogul tau,dupa care mi se fac o foame ..!!!
ReplyDeleteWOW....MOR AICI ,DE POFTA! VREAU SA FIU SLABA SI SA MANANC DE TOATE FARA SA MA INGRAS:))
ReplyDeletewaw Maya ce frumoase sunt. Sa stii ca am vazut intr-o revista o reteta cu paste uriase umplute si m-am tot intrebat de unde sa cumpar paste din astea. nu am vazut la noi, sau poate nu mi-au sarit in ochi. Arata super super. Sa ai un sfarsit de saptamana frumos!
ReplyDeleteUite asa paste mari (dar tubulare)am primit si eu din partea casei (Biomania) si nu stiam ce sa fac cu ele...chiar ma gandeam ca merg umplute la cat de uriase sunt.
ReplyDeleteMersi de idee, arata fain ce-ai facut tu!
Maya, danke für die Antwort! Leider habe ich auch nicht verstehe Ihre Sprache. Ich bewundere Ihren Blog, sehr guter Koch. Ich las den Google-Übersetzer mit dir, ich entschuldige mich für Fehler.
ReplyDeleteMit freundlichen Grüßen Gizi
Maya köszönöm a választ! Sajnos én szintén nem értem a te nyelvedet. Csodálom a te blogodat, nagyon finomakat főzöl. Én a Google fordítóval olvasok nálad, elnézést a hibákért.
Üdvözlettel Gizi
Maya draga, zic si eu ca Pansy: "ma omori cu retetela tale" :D Absolut mniam mniam!!!!
ReplyDeleteMariana,sînt gustoase.Noua ne plac foarte mult :)
ReplyDeletePansy,asa patesc si eu cînd colind noaptea blogurile voastre...ma ia cu rau! :D
ReplyDeleteJust me,ar fi bine asa...dar nu prea merge.Ori una,ori cealalta :D
ReplyDeleteIna,nici eu nu gasesc usor paste din astea uriase.Rar le vad si eu pe aici.Astea mi le-a adus o prietena din Italia :)
ReplyDeleteCatalina,tuburile alea sînt probabil Canelloni.Pe astia poti sa-i umplii cu umplutura asta(sau alta),si sa-i pui într-un vas termorezistent pe un sos de rosii,si sa-i acoperi cu bechamel,si dupa copt sa razuiesti parmezan sau pecorino.Buni! :)
ReplyDeleteGizi, google fordító jó, de néha máshol lefordítani: D
ReplyDeleteRemélem értitek mire gondolok, és remélem tudunk comnunica így.
Üdvözlettel,
M.
Seima,ma bucur ca te vad.Te pup,merci :)
ReplyDeleteDraga Maya,blogul tau e minunat,fotografiile sunt extraordinare iar retetele sunt de vis!Iti urmaresc cu mare interes blogul si imi face mare placere sa-ti ofer un premiu.Il gasesti pe blogul meu.Azi poti sa te bucuri pt ca:au inflorit copacii!O zi placuta!
ReplyDeletePrafdestele,multumesc pentru premiu si pentru vizita! :)
ReplyDeleteCu mare placere Maya!
ReplyDeletecred ca iese foarte gustos...
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