- 4 oua mici_________________________________4 kl. Eier
- 4 linguri de faina____________________________4 EL Mehl
- 4 linguri zahar______________________________4 EL Zucker
- 1 ligurita praf de copt________________________1 TL Backpulver
- 1 zahar vanilat_____________________________1 Vanillezucker
- 25 g ciocolata amaruie razuita fin______________25 g gerasp.Zartbitterschokolade
Crema de Quark__________________________ Quarkcreme
- 250 g Quark_______________________________250 g Quark
- coaja de lamîie razuita fin_____________________gerasp.Zitronenschale
- 3-4 linguri zahar____________________________3-4 EL Zucker
Se amesteca toate ingredientele.
- 300 g zmeura______________________________300 g Himbeeren
- 1 Tortenguss______________________________1 Tortenguss
- 2 linguri zahar_____________________________2 EL Zucker
- 250 ml suc de zmeura______________________250 ml Himbeersaft
Se bat ouale cu zahar pîna devin o spuma.
Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul vanilat,
si se adauga cîte o lingura amestecînd/mixînd cu grija
În final se adauga ciocolata razuita, se mixeaza usor.
Eier und Zucker schaumig schlagen.
Mehl, Backpulver und Vanillezucker mischen und
löffelweise auf mittlerer Stufe vorsichtig unterheben/mixen.
Zum Schluss die geraspelte Schokolade unterheben.
Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul vanilat,
si se adauga cîte o lingura amestecînd/mixînd cu grija
În final se adauga ciocolata razuita, se mixeaza usor.
Eier und Zucker schaumig schlagen.
Mehl, Backpulver und Vanillezucker mischen und
löffelweise auf mittlerer Stufe vorsichtig unterheben/mixen.
Zum Schluss die geraspelte Schokolade unterheben.
Se toarna aluatul întro forma de tarta unsa si tapetata cu faina
si se da la copt în cuptorul preîncalzit la 170 °C timp de 25-30 minute.
Se lasa la racit.
Den Teig in eine gefettete und bemehlte Tarteform giessen
und im vorgeheizten Ofen bei 170°C 25-30 Minuten backen.
Kalt stellen.
si se da la copt în cuptorul preîncalzit la 170 °C timp de 25-30 minute.
Se lasa la racit.
Den Teig in eine gefettete und bemehlte Tarteform giessen
und im vorgeheizten Ofen bei 170°C 25-30 Minuten backen.
Kalt stellen.
Quarkmasse einfüllen und glatt streichen.
Se umple tarta cu crema de Quark si se niveleaza.
Se aseaza zmeura.
Himbeeren darauf verteilen.
si se toarna fierbinte peste fructe. Se da la rece pentru cîteva ore.
Tortengusspulver mit Himbeersaft und Zucker nach Packungsanweisung kochen,
den Tortenguss noch heiss auf die Früchte geben.
Mindestens 2-3 Stunden kalt stellen.
buuunaaa !fresh...fructe, super!
ReplyDeleteNu stiu de ce am ajuns pe aici! Offf!
ReplyDeleteca intotdeauna,idei noi.nu mi-a trecut prin cap sa adaug ciocolata in blatul de tarta !super tarta !
ReplyDeletePfoaaa...ce bine arata!
ReplyDeleteJust me,astea sînt în general prajiturile preferate în familia mea...tot ce este cu fructe.
ReplyDeleteGospodina ,multumesc de vizita :)
ReplyDeletePansy,o ciocolata amara buna,da o aroma super blatului.Dar trebuie sa fie una de caliate,cu peste 70 % cacao,ca altfel iese blatul cumva gumat.Nu e rau nici asa,dar cu cioco bun,iese blatul pufos,iar punctuletele de cioco ramîn intregi.
ReplyDeleteMiha,merci!
ReplyDeleteDraga Maya, te rog sa imi spui cum reusesti sa faci craterul ala in blatul de la tarta, adancitura aceea unde se pune crema de branza?
ReplyDeleteHai ca m-am prins, asa e forma, :), blatul e intors invers! Evrica! Super arata tarta, o sa incerc si eu neaparat!
ReplyDeleteAdriana,forma asta de atrta asa e ea.Are craterul format :)
ReplyDeleteAm pe undeva pe blog sigur poza cu forma de tarta...dar cine mai stie pe unde :D
Adi,deci tu esti Adriana,da? :D
ReplyDeleteDa Maya, Adriana alias Adi si bantuiesc pe aici pe blogul tau frecvent...autodenuntare. Acum ca tot sunt cu tastatura in fata as zice ca mi-ar placea sa vad acest site si in engleza, cred ca ar avea mare succes si pe plan international, este unul din cele mai reusite bloguri culinare pe care il urmaresc, din toate punctele de vedere!
ReplyDeleteToate cele bune!
Cum este crema de Quarc. Stiu ca exista o crema de branza Quarc - sper sa nu gresesc - insa cu ce o mai amesteci?
ReplyDeleteMultumesc!
Lavinia
Lavinia,scuze pentru raspunsul întîrzîiat,dar am scris în reteta cum e facuta crema asta.E doar Quark simplu amestecat cu coaja de lamîie(merge bine si portocala) si zahar.Bineînteles ca poti aroma Quarkul cu ce doresti.
ReplyDelete