November 8, 2010

Piept de pui cu spanac si mozzarella

Hähnchenbrust mit Spinat und Mozzarella



 

  • 6 bucati file piept de pui_________6 Hähnchenbrustfilets
  • 50 ml vin alb__________________50 ml Weißwein
  • 6 felii de bacon,taiat subtire______6 Scheiben Bauchspeck,dünn geschnitten
  • 3 rosii feliate__________________3 Tomaten,in Scheiben geschnitten
  • 300 g spanac tocat______________300 g Spinat,gehackt
  • 125 g mozzarella feliata_________125 g Mozzarella,in Scheiben
  • 1 catel de usturoi,razuit fin_______1 Knoblauchzehe,fein geraspelt
  • 2-3 linguri ulei de masline_______2-3 El Olivenöl
  • busuioc______________________Basilikum
  • oregano______________________Oregano
  • rosmarin_____________________Rosmarin
  • sare,piper____________________Salz,Pfeffer


Se condimenteaza bucatile de piept pe ambele parti cu sare si piper.Se încinge uleiul într-o tigaie.Bucatile de piept se prajesc pe ambele parti cîte 2 minute.Se stinge cu vin,se mai lasa 1-2 minute sa traga.Feliile de bacon se pun pe fundul unei forme termorezistente.Se aseaza fileurile deasupra.
Spanacul si usturoiul se prajeste scurt în aceeasi tigaie într-o lingura de ulei(1-2 minute).
Se niveleaza spanacul pe fileuri.Se aseaza feliile de Mozzarela si rosii deasupra.Se condimenteaza cu sare si piper,si se presara verdeata.Se coace în cuptorul preîncalzit la 200 C ca. 25-30 de minute.

Die Hähnchenbrustfilets trockentupfen und beidseitig mit Salz und Pfeffer würzen.
Öl in einer Pfanne erhitzen. Filets darin von jeder Seite ca. 2 Minuten anbraten.
Mit Wein ablöschen und 1-2 Minuten durchziehen lassen.
Bauchspeck-Scheiben in eine feuerfeste Form hineinlegen.Die Brustfilets drauflegen.Spinat und Knoblauch in der gleichen Pfanne mit 1 EL Öl kurz anbraten(1-2 Minuten).Den Spinat mit einem Löffel gleichmäßig auf die Brustfilets verteilen. Mozzarella-und Tomatenscheiben darauf legen.Mit Salz und Pfeffer würzen und die Kräuter darüberstreuen.Im vorgeheizten Ofen bei 200° C ca. 25-30 Minuten backen.







23 comments:

  1. Foarte fain si pe stilul meu. O sa-l fac si eu chiar maine si sunt sigura ca o sa-mi placa.

    ReplyDelete
  2. Ooo, ce bine arata! Am sa imprumut reteta cat de curand.
    Sanda

    ReplyDelete
  3. Abia azi am descoperit blogul tau si mi-a placut ce am vazut, foarte tare. Ai un stil super-profi, de nota 10 si poze exceptionale, succes in continuar si te invit si pe umilul meu blog culinar, mai de amator asa :), mi-ar prinde bine niste sfaturi.
    O zi faina!

    ReplyDelete
  4. Reteta asta trebuie s-o fac! Arata intr-un mare fel...
    Sunt ceva probleme pe artaculinara? Ca mie nu-mi mai merge de ieri, imi apare un mesaj de genul cont suspendat. Sa fie problema la mine?

    ReplyDelete
  5. Delicios! Combinatia mea preferata :P

    ReplyDelete
  6. Hallo Maya, sunt Paparotti. Ce s-a intamplat cu arta culinara?

    ReplyDelete
  7. Maya, ma alatur lui Paparotti si intreb: ce se intampla cu "Arta Culinara"?
    Sunt Motana.
    PS: Reteta e faina, clar!

    ReplyDelete
  8. Chefa,ma bucur ca-ti place.SI eu am cules aseara cîteva retete de la tine,si le-am bagat la dosar :)

    ReplyDelete
  9. Gabriel,multumesc.Ma faci sa rosesc :)
    M-am plimbat si eu pe blogul tau,si o sa ma mai plimb.Multumesc pentru vizita :)

    ReplyDelete
  10. Luminisule,problea a fost a forumului,nu la tine.Între tim s-a rezolvat :)Pupici!

    ReplyDelete
  11. Anonymule,problema e rezolvata! :)

    ReplyDelete
  12. Vai ce bine arata...

    ReplyDelete
  13. faina reteta ! te invit sa vezi si reteta mea cu busuioc si branza de capra (sectiunile seamana,atata doar ca eu am itat sa-i pozez sectiunea)

    ReplyDelete
  14. Draga mea Maya,

    Stiind ca esti o experta in ale bucatariei...te rog, cand ai timp, sa-mi recomanzi cateva retete pentru musafirii mei ( sosesc in 2 saptamani) si sunt cam 10 persoane.

    Sunt carnivori, asa ca-mi poti recomanda orice. Ma intereseaza de la aperitiv si pana la desert, dar nici sa fie mancare multa...ceva festiv, sa ii incante prin gust si infatisare.

    Astept sa-mi spui parerea ta...chiar sunt in pana de idei si de timp, de aceea te rog pe tine sa-mi faci o mica listuta.

    Multumesc tare mult.

    ReplyDelete
  15. Maya, sunt Motana. Sunt iar probleme cu forumul? Imi apare "account suspended". Offff...
    Te pup.

    ReplyDelete
  16. Arata super!
    Am sa incerc si eu cat de curand reteta asta. :)
    C.

    ReplyDelete
  17. Pansy,am vazut reteta ta cînd ai postat-o.Eu asta am facut-o demult,dar nu am apucat s-o postez si aici doar pe forum.
    Noi nu le avem cu brînza de capra deloc.Eu mai îmi cumpar cîteodata o bucatica mica,dar ai mei nu vor deloc.

    ReplyDelete
  18. Catalina,momentan sint în pauza de inspiratie...nu ma pupa muza deloc =))
    Si eu deja ma tot gîndesc la meniul de Craciun.Înca dezbat tema cu fetele pe forum.
    Problema e ca eu nu prea le am cu meniurile carnoase.
    Ceva carnos ce-mi place este reteta Andradei de vita cu sos de piper verde.Eu am facut cu antricot.

    Antricot de vita cu sos de piper verde

    Daca ma pupa muza între timp te anunt :)

    ReplyDelete
  19. Motana,da au fost probleme.Acum merge :)

    ReplyDelete
  20. Sectiunea e mortala...mi-e o foameeee...iau o gura de apa si ma culc. Noapte buna, Maya ;-)

    ReplyDelete