Entenbrust mit Champignons
- 1 piept de rata cu piele____________1 Entenbrustfilet mit Haut
- sare de Himalaya,din rîsnita________Himalayasalz, aus der Mühle
- piper-roz, negru, alb-din rîsnita_____Pfeffer-rosa, schwarz, weiß aus der Mühle
- 2-3 linguri ulei___________________2-3 EL Öl
- 4-5 ciuperci,feliate_______________4-5 Champignons, in Scheiben
- rozmarin_______________________Rosmarin
- 2 catei usturoi,întregi_____________2 Knoblauchzehen,ganz
- 50 ml smîntîna__________________50 ml Schlagsahne
- cîteva pistile sofran______________einige Safranfäden
Se spala si sterge pieptul de rata cu hîrtie de bucatarie.
Entenbrustfilet waschen, mit Küchenpapier trocken tupfen.
Se sareaza si pipereaza pe ambele parti.
Mit Salz und Pfeffer von beiden Seiten würzen.
Se încinge uleiul într-o tigaie rezistenta la foc si se prajeste filetul pe partea cu piele ca. 5 Minute.
Das Öl in eine ofenfeste Pfanne erhitzen und das Filet darin auf der Hautseite ca. 5 Minuten anbraten.
Se întoarce pe partea cealalta si se mai prajeste 2 minute. Apoi se coace mai departe în cuptorul preîncalzit la 200°C 10-12 ( roz/mediu)-pîna la max. 15 minute(roz/patruns). Se pastreaza cald.
Wenden und 2 Minuten weiterbraten. Dann im vorgeheizten Ofen bei 200°C 10-12(rosa/medium)-bis max. 15 Minuten(rosa/durch) fertig braten. Warm stellen.
Se toarna grasimea din tigaie. Se adauga ciupercile, usturoiul si ceva rozmarin si se rumenesc la foc iute 2-3 minute. Între timp se condimenteaza cu sare si piper.
Das Bratfett aus der Pfanne gießen. Champignons,Knoblauchzehen und etwas Rosmarin darin 2-3 Minuten scharf anbraten. Inzwischen mit Salz und Pfeffer würzen.
Se înmoaie pistilele de sofran în smîntîna si se toarna peste ciuperci în tigaie.
Se lasa înca 2-3 minute la fiert, gata!
Safranfäden in Sahne einweichen und zu den Champignons in die Pfanne geben. 2-3 Minuten köcheln lassen, fertig!
E ceva deosebit!
ReplyDeleteDeosebit si gustos cu siguranta...
ReplyDeletePupici
o nebunie ! arata tare apetisant!
ReplyDeleteMoamaaa, ce bunatate!
ReplyDeleteFotografiile tale sunt magice, Maya-deja m-am vazut la tine acasa in fata farfuriei, muscand cu satz din carne, dupa ce-am tavalit-o putin prin sosul de la ciuperci. Multumesc!
Ce bine arata! Cred ca e delicios! Nu am mai mancat de mult carne de rata:D.
ReplyDeleteAaahhhh,imi ploua-n guraaaa.... Rataaa...Ciuperciii...Sunt in transa. :)) Arata minunat! Poop !
ReplyDeleteSuper! Si eu am pofta de piept de rata...
ReplyDeleteAsa cum am mai zis, ce i-as mai lua locul lui Felix cateodata... :O)
ReplyDeleteMariana,e deosebit de bun :D
ReplyDeleteMerci :)
Bia,da,e chiar foarte gustos.O sa-l mai fac si altfel pe pieptul asta...cumva mai exotic :)
ReplyDeletePansy,merci :)
ReplyDeleteLiana...asa am facut si eu :D
ReplyDeleteMerci si cu placere :)
Iulia,desi îmi place,si eu manînc destul de rar rata...de fapt orice fel de carne o fi,o mîncam rar.Nu sînte mari carnivori.
ReplyDeleteAna maria,merci si te pup!
ReplyDeleteNelipsitului Vincent,merci... :D
ReplyDeleteBobita,nu mai am,dar mai fac :D
ReplyDeleteGabi,si Felixul ar trece pe la tine! :)
ReplyDeletepare foarte bun... si totusi cred ca o sa inlocuiesc cu pui..
ReplyDelete