- 250 g somon afumat,tocat grob
- 150 g ricotta
- 4 oua
- marar,tocat
- 4 felii de pîine
- ulei masline
- piper(fac.)
Se amesteca somonul cu ricotta si mararul.
Se ung cu unt 4 forme mici/cocotte,în care se împarte în patru amestecul de somon/ricotta.
Deasupra se sparge cîte un ou,dupa care se dau cocottele
în cuptorul preîncalzit la 180°C,timp de aproximativ 15 minute.
Între timp am prajit feliile de pîine în ceva ulei de masline aromat cu un catel de usturoi trosnit.
Multumesc Ioanei pentru idee!
arata foarte bine si ridica imediat apetit pentru mancare :))
ReplyDeleteVai, ce apetisant arata! Voi incerca si eu reteta cu prima ocazie, doar ca nu am vase speciale :(
ReplyDeleteBucur,multumesc de vizita! :)
ReplyDeleteCris,poti face si într-un vas mai mare.Nivelezi putin amestecul de ricotta si somon,apoi faci cu o lingura niste adîncituri în care pui ouale.Asa poti portiona mai usor,fara sa se "împrastie" ouale :)
ReplyDeleteNu ma dau in vant dupa somon dar comentez reteta..arata foarte yamy:)
ReplyDeleteSi prezentarea...cum ne-ai obisnuit.
Pupici
Cat de bine arata! Salivez in fata monitorului de cateva minute bune. La pachet nu dai? :))
ReplyDeleteBianca,eu nu ma dau în vînt dupa peste,dar somonul e preferatul meu,urmat de pastrav :D
ReplyDeleteMultumesc,pupici!
Irina,cum sa nu?Trimit!
ReplyDeleteMultumesc de vizita! :)
Kedves Maya,kérlek nézz be hozzám,meginvitállak egy "Egy jó szó játékra".Szeretem a blogod,és szivesen járok erre. Köszönöm!!!!
ReplyDeleteKedvesz Maya,
ReplyDeleteSuperbissim! :)))
Mellissina köszönöm a meghívást.Nem értem pontosan, mi ez, de azért kösz.
ReplyDeleteÜdvözlettel,
Maya
Köszönjük, Lia! :D
ReplyDeleteo alta reteta care-mi place ...iuffff .... ce ma fac? .... nu stiu cand voi apuca sa fac tot ce-mi place :(:(:( .....ma ispitesti cu prea multe bunatati !!!!!!!!!!
ReplyDeleteCatkitchen,asa la rînd :D
ReplyDeleteTimp este.Pupici!