- 250 g somon afumat,tocat grob
- 150 g ricotta
- 4 oua
- marar,tocat
- 4 felii de pîine
- ulei masline
- piper(fac.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbxwrEiJPOzGzdtkwKgCz87bjSxwz-J9U9M8R9MNd3uxXMsGeROHTy6F9BKT3tX56ffB5CL9RSmVnhkwDKcrHjxW8OHQJNWGAF4caoBGdOltHtfwHLhGVpfaffRH5X47GbFKSVUuZtoHUR/s800/Lachs-Ioana%20(4).jpg)
Se amesteca somonul cu ricotta si mararul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCwz_MlAU-kwo-b9ShskER-1HlUEUfFCPfz_i5in0yKgAUcMEGTPDOfiWkqIJoW8YI7y1VCRWkwkmqLkyajzEgM50pxwc_woqGss3k3CKpZYdZ0tAsa3Ts7jN7eYE4M1iEtPWiUPDf7TTY/s800/Lachs-Ioana%20(1).jpg)
Se ung cu unt 4 forme mici/cocotte,în care se împarte în patru amestecul de somon/ricotta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhK5h2uktNBbx0GjV-Xp-18OpoWBD9mzLe6zaMu6ENMKPUAIosKyseA_lMdCyToWvBS8N7y57zgapinKs2y4o5ovSxMssPN_rZY6wmQ7511OQwL_3HO7wZWjSXuaSLV61G8zZ1GB2z_gAw/s800/Lachs-Ioana%20(2).jpg)
Deasupra se sparge cîte un ou,dupa care se dau cocottele
în cuptorul preîncalzit la 180°C,timp de aproximativ 15 minute.
Între timp am prajit feliile de pîine în ceva ulei de masline aromat cu un catel de usturoi trosnit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvaShrfpU7szlENLQ6Iq_IC6KQU3yg7alPpxJuAyGh7Pe7VkriXZtd4K8t5bhEf_l63BZ0sM52jtrTvzRXWLDAC6eaUXmF4ng6h827g2rpsXkT1R2gUtQtVwwzPDvlMVcQGz_HnWBflbRN/s800/Lachs-Ioana%20(3).jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvh_zZ_zZkSD7MhyBd8GY_BuP3WGLrrEUbbDb_i3zVDeEFA8nLM32HU45w5aA0f0HxFL8X114XmcdThxeUJy9dlox5CkVhaigUf1QWNgVDDA8w5-Lpz3Dz2CwjIvDyFaKpcYiKO02muZF6/s800/Lachs-Ioana%20(5).jpg)
Multumesc Ioanei pentru idee!
arata foarte bine si ridica imediat apetit pentru mancare :))
ReplyDeleteVai, ce apetisant arata! Voi incerca si eu reteta cu prima ocazie, doar ca nu am vase speciale :(
ReplyDeleteBucur,multumesc de vizita! :)
ReplyDeleteCris,poti face si într-un vas mai mare.Nivelezi putin amestecul de ricotta si somon,apoi faci cu o lingura niste adîncituri în care pui ouale.Asa poti portiona mai usor,fara sa se "împrastie" ouale :)
ReplyDeleteNu ma dau in vant dupa somon dar comentez reteta..arata foarte yamy:)
ReplyDeleteSi prezentarea...cum ne-ai obisnuit.
Pupici
Cat de bine arata! Salivez in fata monitorului de cateva minute bune. La pachet nu dai? :))
ReplyDeleteBianca,eu nu ma dau în vînt dupa peste,dar somonul e preferatul meu,urmat de pastrav :D
ReplyDeleteMultumesc,pupici!
Irina,cum sa nu?Trimit!
ReplyDeleteMultumesc de vizita! :)
Kedves Maya,kérlek nézz be hozzám,meginvitállak egy "Egy jó szó játékra".Szeretem a blogod,és szivesen járok erre. Köszönöm!!!!
ReplyDeleteKedvesz Maya,
ReplyDeleteSuperbissim! :)))
Mellissina köszönöm a meghívást.Nem értem pontosan, mi ez, de azért kösz.
ReplyDeleteÜdvözlettel,
Maya
Köszönjük, Lia! :D
ReplyDeleteo alta reteta care-mi place ...iuffff .... ce ma fac? .... nu stiu cand voi apuca sa fac tot ce-mi place :(:(:( .....ma ispitesti cu prea multe bunatati !!!!!!!!!!
ReplyDeleteCatkitchen,asa la rînd :D
ReplyDeleteTimp este.Pupici!