Un desert minunat! Dulce, acrisor, parfumat, moale, cremos, crocant, racoritor.. .o explozie de arome!
- 225 g zahar fin
- 4 albusuri
- 1 priza sare
- 6 piersici
- 110 g zahar
- 360 ml apa
- 1 scoarta de scortisoara
- 1 lingura apa de petale de portocale
- înghetata de vanilie
Starletele:
Usor de realizat, dar putin migalos daca aveti de gînd sa si imortalizati momentul... ba pardon, desertul. Începem cu cuptorul,care trebuie preîncalzit la 120°C. Pregatim tava. O umezim cu putina apa, apoi asezam hîrtia de copt pe tava. Odata fixata, nu se plimba în timp ce noi aranjam gramajoarele spumoase.
Mixam albusurile cu praful de sare pîna spuma începe a se albi
si capata o textura spumoasa. Continuam cu zaharul adaugînd lingura cu lingura
pîna îl terminam. Spuma trebuie sa aibe o consistenta densa, sa fie alba si sa luceasca.
Asezam gramajoare de spuma pe hîrtia de copt si le dam la cuptor timp de 1h si 20 m.
Eu nu am facut mini bezele, ci sase mari...ca asa am vrut eu :P
Daca nu va place aspectul asta Home Made, se poate forma spuma cu poshul fara probleme.
Eu nu am facut mini bezele, ci sase mari...ca asa am vrut eu :P
Daca nu va place aspectul asta Home Made, se poate forma spuma cu poshul fara probleme.
Dupa timpul de coacere, oprim focul si lasam bezelele în cuptor pîna la racirea completa.
Între timp ne ocupam de piersici. Le spalam bine, apoi le taiem în patru si îndepartam sîmburii. Adaugam apa, scortisoara, zaharul, apa din petale de portocali într-un vas si amestecam pe foc mediu pîna se dizolva zaharul. Adaugam sferturile de piersici si le fierbem aproximativ 5 minute pîna se înmoaie putin, apoi le decojim pielita. Pielita nu se arunca, ci se pune din nou în apa parfumata si se lasa la fiert pîna se reduce la jumatate/pîna obtinem un sirop mai subtirel.
Îl strecuram de pielite si îl lasam la racorit. Cînd e rece, îl turnam peste piersici.
Desertul se asambleaza înainte de a fi servit.
Asezam cîte o bezea pe farfurie, îi crapam putin vîrful, iar în acest loc,
stabilizam bila de înghetata. Piersicile le asezam lînga bezea,
iar deasupra stropim cu 1-2-3 linguri din siropul parfumat!
Asezam cîte o bezea pe farfurie, îi crapam putin vîrful, iar în acest loc,
stabilizam bila de înghetata. Piersicile le asezam lînga bezea,
iar deasupra stropim cu 1-2-3 linguri din siropul parfumat!
Delicios!
Notita:
-un desert practic, pentru ca se poate pregati cu o zi înainte si asambla direct înainte de a fi servit
-piersicile lasate peste noapte în sirop sînt si mai aromate a doua zi
-apa din petale de portocali sau de trandafiri, eu o gasesc în Reformhaus
ce desert delicat si aromat ai pus la cale! o minune, trebuie sa incerc si eu!
ReplyDeleteUn desert elegant si delicios!pupicei!<3
ReplyDeleteFoarte frumos arata.
ReplyDeleteCred ca incanti cu deserturile tale orice musafir ai avea la masa.
Ce minunatie....cate arome si senzatiii...un amestec divin...
ReplyDeletePupici si un weekend cat mai placut!!!
io plec cu farfurie cu tot !super!!!!
ReplyDeleteHello Maya!
ReplyDeleteEste delicios!
Imagini minunat!
Vă doresc un sfârşit de săptămână frumos.
Gizi
bine spus "o explozie de arome " ... extraordinar ptr o vara fierbinte !!!!
ReplyDeleteElegant si capricios ! imi place tare.. !!
ReplyDeleteInsist cu Provocarea Dulce Romanie.. Poate iti faci putintel timp pana la sfarsitul lunii sa ne incanti cu o reteta cu cirese si / sau menta :) Pupici si o zi buna
Delicios ! Imi place acesta combinatie !
ReplyDeleteDrága Maya!!!A desszert tökéletes alkotás!!!!!!:):):):)
ReplyDeleteUn deliciu perfect!...
ReplyDeleteidea deliziosa
ReplyDeletelike like like, mai ales ca imi aduce aminte intens de copilarie :D hehe
ReplyDeletespor in continuare Maya ! :D
Buna Maya! Un desert si o prezentare de nota 10+, o combinatie perfecta!!!
ReplyDeleteFELICITARI! O zi frumoasa!
Si mie imi plac tare mult!Uf...niciodata nu-mi reusesc bezelele:(nu stiu sa le coc cum trebuie.O zi buna sa ai!Pupici!
ReplyDeleteZazuza,nu pot decît sa ti-l recomand! :)
ReplyDeleteFlory,da,este elegant,si s-ar putea face si mai "elegant" formînd mai frumos bezelele sau decorat mai cu simtul esteticii :D
ReplyDeleteEu oricum prefer modelul home made.Simplu,ca mine :)
Bucate apetisante,merci :)
ReplyDeletePetronela,merci draguta:O saptamîna minunata.
ReplyDeletePansy,adu blidu' 'napoi! :D
ReplyDeleteTe pup! xoxoxo
Multumesc,Gizi.O saptamîna minunata îti doresc :*
ReplyDeleteCatkitchen,da e bun,racoritor,aromat...toate alea desfatatoare de papile =))
ReplyDeleteDulcegarii culinare,nu mai am cirese...dar menta zîmbeste prin gradina :D
ReplyDeleteSandrina.Sandra,ma bucur ca-ti place :)
ReplyDeleteMellissina,thanks :*
ReplyDeleteMultumesc,Licuta :*
ReplyDeleteGrazie,Angela :)
ReplyDeleteOctavian,mie cînd îmi aminteste ceva de copilarie,pic placut în butoiul cu melancolie :D
ReplyDeleteSalutari si multumesc de vizita!
Nelly,multumesc mult!O saptamîna minunata îti doresc :)
ReplyDeleteMariette,pai cum?De ce nu îti ies bezelele?E vorba de cuptor?...sau cu spuma ai probleme?
ReplyDeleteTrebuie sa bati bine bine albusurile cu un praf de sare pîna începe a se forma spuma,apoi torni zaharul în ploaie,sau lingura cu lingura,si sa mixezi cu viteza mare mai departe pîna obtii o spuma densa,groasa si grea.Nu arata ca spuma pe care o bati pentru un bat.Spuma de bezele,avînd aa mult zahar în compozitie,devine altfel.Densa si lucioasa.
Pui gramajoare cu lingura,sau faci forme cu spritul de creme,sau poshul pe hîrtie de copt,si dai tava în cuptorul preincalzit la 120 °C timp de o ora jumatate.Asta daca le vrei asa mai crem la culoare(ca ale mele).Daca le vrei de un alb impecabil,trebuie sa jonglezi cu temperatura cuptorului.110°C ajunge,chiar si 100 dar atunci trebuie sa le lasi mai mult timp pîna se usuca.Si neaparat sa le lasi la uscat în cuptor.Nu le scoate afara pîna nu-s reci.
Pupici!
Salut, Maya.
ReplyDeleteCe combinatie si ce prezentare de clasa!
Minunat! Vin si eu la o portie.
Uuu, chiar că arată foarte, dar foarte bine!
ReplyDeleteGaby,vad ca am sarit mesajul tau.Scuze :*
ReplyDeleteBe my guest! :)
Something,merci de vizita si apreciere :)
ReplyDeleteSalutari.