Carne cu cartofi? Da, stiu, ati mai facut. Dar poate diferit... cu carne taiata mai gros, sau asezata deasupra, condimentata diferit, poate ati mai adaugat si alte legume s.a.m.d. Daca aveti pofta de carne cu cartofi la cuptor, va decomand si acest mod de preparare, simplu, rapid, putine ingrediente si totusi foarte gustos. Reteta apartine lui Any si o gasiti aici. Ea a folosit o felie mare si subtire de carne, dintr-o pulpa de porc întreaga. O idee excelenta de altfel, dar eu nu am gasit asemenea felie din sunca porclui, si am folosit carne de vita pentru noi si de curca pentru Denise. Any, multumim pentru prînzul delicios de ieri.
Ingrediente:
- felii mari si subtiri de carne(vita, porc, curca), 5-7 mm grosime
- cartofi feliati, 5 mm grosime
- ceapa feliata
- rosioare, taiate in jumatate
- ulei de masline
- sare, piper, oregano
Felia de curca a fost mai groasa. A avut ca. 7-8 mm. Cele de vita au avut 5 mm.
Se aseaza cartofii feliati desupra, locurile goale se acopera cu fîsiute de ceapa si rosioare.
Se condimenteaza cu sare, piper si oregano, se stropeste cu putin ulei de masline deasupra
si se da forma în cuptorul preîncalzit la 200°C timp de aproximativ jumatate de ora, atît cît sa fie facuti cartofii.
Îmi place mult ustensila asta de scos coditele capsunilor cu care eu scot si coditele rosiilor, chiar si pe cele de la kiwi.
Noroc ca am primit-o, ca altfel nu as fi stiut cît este de folositoare.
Delicios!
Pofta buna!
Super idee! Multumim de reteta! (am inghitit in sec privind la poze:) )
ReplyDeletecred ca au fost un deliciu!
ReplyDeleteYamiii, ce bine arata... sint pregatita pentru cina, vina la tine ?!
ReplyDeleteUn deliciu total, indiferent de carne, simplu si satios! vPupicei!!
ReplyDeleteCe bine arata!!!Asa de buna este!Pup!
ReplyDeleteEi da, as manca asa ceva.Arata foarte bine.
ReplyDeleteSimplu si foarte bun! Arata minunat!
ReplyDeleteO mancare binevenita oricand.O seara linistita.
ReplyDeleteMancaria pare grozava, dar clestisorul ala m-a dat pe spate, de-a dreptul!
ReplyDeletevorba lui Haplea: "as manca asa ceva"! te pup
ReplyDeletece bine-mi cade o reteta rapida cand nu stiu ce sa mai gatesc.
ReplyDeletesigur fac saptamana asta. merci fain pt idee!:)
Vin la masa, neaparat!
ReplyDeleteMinunatã!
ReplyDeleteimi plac rosiutele mici la nebunie, mai ales la cuptor!
ReplyDeleteSalivez in nestire !!! Delicios arata !!
ReplyDeleteAs avea si eu pofta,dar ma abtin pana dupa post. Salvez reteta!
ReplyDeleteAs avea si eu pofta,dar ma abtin pana dupa post. Salvez reteta!
ReplyDeleteAs papa o portie fara sa stau pe ganduri ;) , arata tare bine !!!
ReplyDeleteDelicioasa papica ai tu aici!
ReplyDeleteEste delicios. Excelentă idee. Imaginile sunt minunate.
ReplyDeletesărut
Gizi
Minunata ideea! Simplu si bun, iar pozele sunt mai mult decat apetisante...
ReplyDeleteam mai spus ca retetle simple ,usor de preparat,n-ai cum sa le ratezi si sunt si gustoase.am fost ieri la o prezentare de aparate de gatit,profesionale,dar aveau si un sow room cu diverse.am vazut asa o penseta dar am zis c e pentru oase.super! pupu-te !
ReplyDeleteO combinatie care imi place tare mult,pupici!
ReplyDeletesimplu si gustos!
ReplyDeleteAndreea, se face uosr, asa ca merita probat!
ReplyDeleteAlinutzika, a fost!
ReplyDeleteDaniela, noi am servit la prînz, dar tu hai, ca eu mai fac!
ReplyDeleteAdela, noua ne place cu vita. Curca îi place doar Denisei :D
ReplyDeleteLicuta, bun si mai ales simplu, usor de realizat!
ReplyDeleteHaplea, eu o sa refac, ca prea merge rapid :D
ReplyDeleteMultumesc, Danutza :)
ReplyDeleteDiaMar, merci la fel xoxo
ReplyDeleteMirela, clestisorul este foarte bun. Daca nu-l "cîstigam", nu l-as fi cumparat poate niciodata, asa nu as fi stiut niciodata cît de practic este!
ReplyDeleteEmily, merci.
ReplyDeleteAndreea, eu iubesc retetele astea! Nu numai ca sînt rapide, dar nici prea mult de lucru nu este, si mai sînt si gustoase! Pune mai multe rosioare. :D
ReplyDeleteAlexandrina, hai!
ReplyDeleteRamina, multumesc.
ReplyDeleteKadia, asa este. Dau o savoare în plus. Neaparat trebuie puse mai multe, ca-s delicioase asa coapte :D
ReplyDeleteMerci, Antonina :)
ReplyDeleteIonela, te astept cu impresii.
ReplyDeleteCat, pai nici sa nu mai stai pe gînduri. Cînd nu ai chef de prea multe pregatiri, probeaza :)
ReplyDeleteCorina, merci.
ReplyDeleteGizi, multumesc. Pupici :*
ReplyDeleteMultumesc, Cristina. Pe mine ma atrag retetele astea în mod deosebit. Unde nu tre' sa învîrt prea mult :D
ReplyDeletePansy, aduce cu o penseta de oase. Dar una de oase, e mai buna din inox.
ReplyDeleteFlory, si eu am descoperit simplitatea retetei. Doar oregano, si ajunge! Iar carnea pusa dedesubt, da o aroma mai buna cartofilor decît daca sta deasupra!
ReplyDeleteMariette, si rapid :D
ReplyDelete