Inspirata din nou de Any Annette, am facut astazi paste cu dovleac, doua variante. Una cu si cealalta fara mezel. Au fost bune, dar data viitoare voi folosi un dovleac cu aroma mai rusticala, precum Patisson-ul. Buternut-ul fiind cam dulceag. Any, multumim de reteta!
Ingrediente:
- dovleac, taiat cubulete
- ceapa, taiate fidelute
- busuioc, tocat grob
- pecorino, razuit
- smîntîna
- ulei de masline
- sare, piper, nucsoara
- paste
- costita, cîrnaciori, sunca- optional
Se caleste putin ceapa în ceva ulei de masline, se adauga dovleacul si costita, cîrnaciorii, sau sunca. În cazul în care doriti, le tocati sau feliati în functie de preferinta. Pe masura ce se amesteca în tigaie, se toarna cîte putina apa de la pastele care fierb si se condimenteaza. Cînd dovleacul începe a se înmuia se adauga smîntîna, apoi verdeata, se amesteca cu pastele fierte si se serveste cu pecorino razuit.
La varianta carnoasa, am adaugat cîrnaciori- Kaminwurzerl din Tirol.
Cu paste din faina de spelta si cîrnaciori feliati.
Cu spaghetti si pecorino.
Arata pastele fenomenal... provoaca pofta oricui.... Banuiesc ca sunt si foarte delicioase...
ReplyDeleteHm ce pofta am! Arata super! Pupic!
ReplyDeletesuna foarte foarte bine! recunosc, nu am incercat, dar sigur e delicios! :*
ReplyDeleteMmm, ce bine arata!!!Nu am facut cu dovleac, dar cred ca sunt super bune!Pupici!
ReplyDeleteTrebuie sa recunosc ca nu-mi imaginam dovleacul sub aceasta forma si pentru mine aceasta reteta face parte din categoria ''aventurilor culinare''. :)
ReplyDeleteAs gusta de la tine...pacat ca nu pot cu adevarat.Sunt deschisa la a gusta/manca retete noi.
Sti cã pãpica ta e extraordinarã? o sã fie prânzul meu de mâine:) te pup
ReplyDeleteRapide,bune si tare fotogenice!Pupici!
ReplyDeleteArata tare bine!
ReplyDeleteIrina, sînt foarte bune daca îti place dovleacul. Butternut e un picut cam dulceag. Cu alt dovleac mai rustical, sigur este si mai bun.
ReplyDeleteAdela, merci :*
ReplyDeleteEmily, si eu am facut pentru prima data. Daca nu vedeam la Any, nici nu încercam :D
ReplyDeleteLicuta, sînt bune, dar mi-ar fi placut mai picante. Data viitoare schimb dovleacul si pun costita si ardei iute :D
ReplyDeleteBucate apetisante, cum nu facusem nici eu pîna acum, a trebuit sa le probez. Mai schimbam si noi "tapetul" :D
ReplyDeleteCum spuneam, data viitoare însa, le fac mai picante.
Ramona, sa ai pofta. Poate le faci tu mai picante si ne spui cum este. Pupic!
ReplyDeleteTeo, rapide, rapide! :D
ReplyDeleteAlexandrina, merci.
ReplyDeleteNu am incercat pana acum,dar nu cred ca are ce sa fie rau.Arata tare bine.Pupicei!
ReplyDeleteArata foarte bine Maya! Esti o sursa de inspiratie pentru oricine, ai un talent aparte pentru prezentari!
ReplyDeletemaya spune-mi ,te rog ce inseamna ''rusticala'' ca in lb. romana n-am gasit....
ReplyDeleteimi place si cu carnaciorci si fara!
ReplyDeleteCristina, multumesc :)
ReplyDeleteRoxana, poate - aroma rustica - ar fi sunat mai bine. Mda, nu cred ca exista vreo aroma rusticala si nici macar rustica :D Astea-s "maysme", dar cei care vor, le înteleg. Poate gasesti în DEX cuvîntul "rustic" si atunci îti vei da seama ce voiam sa spun.
ReplyDeleteDe fapt, ai vazut ca am dat ca exemplu dovleacul Patisson, si plus de asta am precizat ca Butternut-ul este mai dulceag, aromat, fin... si îmi doream ceva mai picant, mai dintr-o bucata... nu asa fin, mai slab parfumat, adica mai rustic, mai taranesc, mai bostanos.
Chiar daca mi-am pierdut coerenta(daca o gaseste cineva, o declar nula :P ), sînt sigura ca cel tîrziu acum, ai înteles ce voiam sa spun!
Salutari maxime, si multumesc de atentionare ;)
Andreea, si mie mi-au placut ambele variante, dar cum spuneam, data viitoare voi alege un dovleac cu aroma mai "bostanoasa" :D
ReplyDeleteDiaMar, daca nu probam, nu stim :D
ReplyDeleteMai am un 2 Butternuts. Unu din ei îl coc presarat cu zahar si scortisoara, iar în final adaug suc si fileuri de portocale. Mmmm :D
super idee !!!! .... la paste cu dovleac nu m-am gandit ;) ...
ReplyDeleteCat, nici eu, pîna nu am vazut la Any :D
ReplyDeleteArata tare apetisant! Delicioase tre sa fie! Pupici
ReplyDeleteCorina , multumesc :)
ReplyDelete