February 25, 2014

Biscuiti din fulgi de spelta

Rețeta o am de la Lilly in the Kitchen. Ea a folosit fulgi de ovăz. Puteți folosi ce fulgi doriți și puteți mixa combinații numeroase după placul inimii. Dacă nu aveți idei, vă dau eu cîteva. În primul rînd, vreau să vă spun că acești biscuiți nu sînt doar buni, ci și sănatoși. Printre ingrediente nu veți întîlni ouă, unt, făină sau zahăr. Eu am adăugat și niște picățele de ciocolată, dar bineînțeles că le puteți sări :D






Ingrediente:

  • 2 banane mari, pisate
  • 110 g fulgi de spelta sau ovăz
  • 50-60 g migdale, măcinate fin
  • 30 g picățele de ciocolată

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se amestecă toate ingredientele pînă se obține un pireu grob. Din această masă se formează cu lingura grămăjoare, care se asează pe o tavă prevăzută cu hîrtie de copt și se coc 20 de minute. Apoi se lasă la răcit pe un grătar. 
 
 






Alte combinații:

- banane, fulgi de ovăz, alune macinate fin, stafide în locul picațelelor de ciocolată
- banane, fulgi de grîu, nucă de cocos macinată fin, merișoare
- mere rase fin, fulgi de care doriți, migdale măcinate fin, stafide, un praf de scorțișoară

În fond și la urma urmei le puteți amesteca cum doriți. Cred că ar merge bine și un amestec de banană cu măr ras + fulgi, nucoase măcinate fin - migdale, nuci, alune de pădure, nucă de coocs, caju.. Dacă vă place susanul, cred că ar da bine presărat deasupra. Dacă doriți și puțină ciocolată, fie faceți ca mine / cu picatele, dar la fel de bine puteți să stropiți dungulițe fine de cicolată (albă, neagră, de lapte) pe biscuiții răcoriți.






Dinkel-Kekse

Zutaten:

  • 2 große Bananen, zerdrückte
  • 110 g Dinkel- oder Haferflocken
  • 50-60 g Mandeln, gemahlen
  • 30 g Schokotröpfchen

Zubereitung:


Den Backofen auf 180°C vorheizen. Alle Zutaten gut miteinander vermischen, bis ein klumpiger Brei entsteht. Mit dem Löffel kleine Häufchen der Masse auf ein mit Backpapier belegtes Blech geben und 20 Minuten backen. Anschließend auf einem Rost auskühlen lassen.




12 comments:

  1. eu fac des biscuitei cu ovaz! o sa iti fur reteta!!! mercic!

    ReplyDelete
  2. Hello Maya!
    Ce buna idee mi-ai dat cu bananele! Nici eu nu folosesc ou in cookies si tot caut ingrediente care sa imi tina aluatul laolalta, iar ideea asta cu banane ii geniala !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca si marul ras fin e la fel de bun!

      Delete
  3. ce crocanti, apetisanti si destul de dulci poate sa atate, aproape ca le simt gustul si aroma in gura...:D

    ReplyDelete
  4. Mmm, gustosi si sanatosi! Yummy! Pup!

    ReplyDelete
  5. sunt sigura ca sunt tare buni, ca arata foarte bine!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intr-adevar au iesit neasteptat de buni! Nu ma asteptam nici eu sa le placa alor mei asa mult!

      Delete
  6. Tare faini trebuie sa fie. Ma bucur ca nu ai luat pauza asa cum spuneai acum catve apostari , mi-ar fi fost dor de tine si de bunatatile tale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, pai pauza a fost lunga, si suígur mai vor veni si altele :D
      Te pup!

      Delete