April 9, 2014

Pleurotus eryngii, Kräuterseitlinge... ciuperci

Pleurotus eryngii, Kräuterseitlinge, Păstrăvul scailor...sau cum le-o spune.  Ador ciupercile astea! Ai mei nu-s interesati, asa ca îmi fac mie cîte o portie cînd am pofta. Ca de obicei, cea mai simpla varianta e cea mai buna, parerea mea. Cum mie îmi plac legumele si fructele cît mai scurt gatite, în doi timpi si trei miscari fac o portie de ciuperci si le savurez c-o chifla :D 





Ingrediente:

  • 200 g Kräuterseitlinge/ 3-4 ciuperci
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 tija cu frunze, oregano de exemplu - merge bine si salvia
  • 1 lingura ulei de masline sau de care vreti
  • sare si piper (optional) din rîsnita

Ciupercile astea sînt deja curate, dar eu le mai sterg cu un serrvet umed. 


Le feliez destul de gros, scot maxim în 3-4 felii taiate pe lungime dintr-un exemplar, si le asez în tigaia încinsa. Le întorc pe-o parte si pe cealalta, iar cînd usturoiul capata culoare îl scot afara sa nu dea aroma neplacuta ciupercilor. Verdeata la fel, o îndepartez cînd consider ca nu mai are nimic de oferit :D Rumenesc ciupercile dupa plac, si gata! 



Le scot pe-o farfurie, le sarez si cîteodata si piperez (de data asta nu am avut pofta de piper), 
rup din chifla si-i dau bataie! Adica le manînc :D Un snack rapid si delicios! Pofta buna.



6 comments:

  1. Simplu si bun.Nimic nu se compara cu simplitatea;)
    Noua ne plac tare mult ciupercile si aproape saptamanal avem in meniu.Sa ma uit si eu dupa ciumpercutele astea ca-mi fac cu ochiul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper ca între timp le-ai gasit si probat :)

      Delete
  2. hmmmmmm! nu doar ca iubesc mancarile cu ciuperci, dar si ador mirosul natural al ciupercilor. Pot sa jur ca am simtit aroma ... atat de perfecte sunt fotografiile tale, Maya draga! Felicitari!
    PS: noi azi am mancat cate doua portii de supa-crema-sparghel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc si pofta buna. Te pup si scuze de raspunsul întîrzîiat.

      Delete
  3. ia incearca in loc de sare, sos de soia si doua linguri de otet balsamic, puse catre sfarsit.
    sau un pic de melasa de rodie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Le-am facut si cu sos de soia, sînt bune si asa, însa prefer sa simt gustul de ciuperca mai intensiv.

      Delete